A legjobb 5 eSport-streaming csatorna

Az elmúlt néhány év jelentős volt a streaming szempontjából. A városi népesség egyre nagyobb hányada távozik a hagyományos televíziótól, és hozzákapcsolódik a streaming szolgáltatásokhoz.

A legjobb 5 eSport-streaming csatorna

A legjobb 5 eSport-streaming csatorna

Új korszak

Számos oka van annak, hogy a streaming sok ember, főleg az újabb generációk számára váltotta fel a televíziót. A sokféleség és a könnyű megközelíthetőség két fő tényező.

Legyen szó élő vagy igény szerinti tartalomról, a streaming sokkal több változatosságot kínál, mint a televízió valaha képes volt. Mivel az internet-hozzáférés világszerte elérhető, az streaming könnyű volt.

Az általa kínált tartalom változatossága ellenére a streaming sokkal kevesebbet fizet, mint a kábel vagy a műholdas TV. Még a hagyományos TV-műsorok is elérhetők streaminghez, így az emberek feladják a kábelcsatlakozást. 

Sport streaming

A közelmúltig a sport volt az egyetlen, amire az embereknek szükségük volt a TV-re. De most több streaming szolgáltatás is elkötelezett az élő sport számára. Annak ellenére, hogy ez rossz hír a kábel- és a műholdas TV-ipar számára, kiváló hír azok számára, akik mindig is több sportos streaming szolgáltatást akarnak, még akkor is, ha az NFL sok rajongói körét összetörte, és a Nike megsértette az országot, amely gazdagvá tette. Az Armour alatt szereti a Nike Kaepernick döntését, de ez egy másik téma!

Bár a hagyományos sportok mind televíziós, mind streaming platformon elérhetők, az eSport elsősorban streaming szolgáltatásokon érhető el. Az eSport egy videojátékokkal foglalkozó verseny vagy verseny.

Ez továbbra is rést jelentő piac, de a rajongók növekvő száma számos e-sport streaming platform létrehozásához vezetett.

A streaming ma sokkal elérhetõbb, mint a hagyományos platformok. Ez az oka annak, hogy sok eSport-szervezet élő közvetítés versenyek és bajnokságok révén bővíti követésüket és szponzorokat von be. Egy egész részt gyakran a streaming menedzsmentjének szentelnek.

A legjobb 5 eSports streaming Channel

Itt áttekintjük néhány legnépszerűbb e-sport streaming platformot.

1. Twitch

A Twitch, amely a legkorábbi e-sport streaming platform volt, 2011-ben kezdte meg a videojátékok élő közvetítését. Mivel a videojátékoknak nem volt külön streaming platformja, akkor a Twitch még a kezdeti napokban is hatalmas sikerré vált. A platform népszerűsége miatt az Amazon megvásárolta 970 millió dollárért.

Az akvizíció után a platform a videojátékokon kívül számos új ágazatot hozott létre, hogy mindenféle szervizcsaládot vendégláthasson.

A sporton kívül a Twitch rendszeres streaming szolgáltatással is rendelkezik. A Twitch 2016 óta foglalkozik mikrotranzakciókkal is, miután bevezette saját Bits nevű kriptovalutáját, amelyet fel lehet használni a műsorszolgáltatók megdöntésére. Ugyanebben az évben a platform bevezette a Twitch Prime-ot, valamit az Amazon Prime vonalához hasonlóan.

2. Keverő

Ez egy Microsoft tulajdonában lévő platform, amelyet korábban Beam-nek hívtak, mielőtt a Microsoft felvásárolta. Amiért a Mixer kiemelkedik a többi részétől, az az, hogy a sugárzás és a nézőket eljuttató tartalom között alacsony a késleltetés.

Ez azt jelenti, hogy a felhasználók valós időben megnézhetik az eseményt, csakúgy, mint az. Számos más sport-streaming szolgáltatás szenved a 10 vagy 20 másodperc késéssel, így már nem tartja az akciót valós időben. A Mixer lehetővé teszi a nézők számára, hogy közvetlenül is kölcsönhatásba lépjenek bizonyos játékokkal, amint azok zajlanak.

3. YouTube Gaming

Ez a platform egyesíti az élő és az igény szerinti e-sport tartalmakat is. Vagy megnézheti az élő eseményeket, mivel azok valós időben zajlanak, vagy böngészhet a hatalmas videó könyvtárban, és kiválaszthatja a kívánt videofelvételeket..

Az élő közvetítés továbbra is a YouTube Gaming elsődleges hangsúlya, de mivel van is igény szerinti rész, a játékvideók keresése nemcsak könnyebb, hanem sokkal szórakoztatóbb is. A YouTube Gaming lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy visszatekerjenek egy élő közvetítést, bizonyos részek lejátszását vagy az elejétől kezdve nézzék meg.

4. Facebook Gaming

A Facebook Gaming új belépő az eSport-streaming piacon, de mivel a Facebook, máris sikerült hatást gyakorolnia az iparra. A platform csak ebben az évben indult, és neve FB.gg.  

A Facebook Gaming elemzi a felhasználók által kedvelt oldalakat és a csatlakozott csoportokat az élő tartalom testreszabása érdekében. A Facebook Gaming élő közvetítései a Facebook hírcsatornájában is megtalálhatók. A bevezetés előtt a Facebook Gaming más platformok nézőit is arra buzdította, hogy csatlakozzanak platformjukhoz.

De annak ellenére, hogy a Facebook Gaming még mindig nagyon fiatal, nem marad le néhány exkluzív sugárzási jog megszerzéséről, ideértve a ESL Pro League és ESL One sorozat, a Gfinity Elite Series, Twin Galaxies ” H1Z1 Pro League, és Hi-Rez Studios ” Paladins Premier League.

5. Steam TV

Az eSports streaming iparág egyik legújabb belépője a Steam.tv. Noha már létezik más játékplatform, a Steam TV fejlesztői a Steam Közösségen belül videojátékok élő közvetítésével vonzzák a nézőket.

A Steam TV-nek számos más hasznos funkció is van, például a csevegésintegráció. A platformon a felhasználók elkülöníthetik a nyilvános csevegést a személyes csevegéstől.

Beépített hangbeszélgetés is van a Google Chrome számára. Noha a Steam TV-t még nem használták nagyszabású adásokhoz, lassan egyre népszerűbbé válik mind a műsorszolgáltatók, mind a közönség körében..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me