A legjobb titkosított üzenetküldő alkalmazások az adatvédelmi tudatos felhasználók számára

Bárki, aki tud valamit az internetről, hallott Edward Snowdenről. Senki sem tagadhatja, hogy jelentős hatással volt online életünkre. Hála neki, az emberek tudatosabbak, mint valaha az internetes adatvédelemről. Nagyon figyelnek olyan tényezőkre, mint a metaadatok, az adatlopások, a digitális szimatolás és a megfigyelés. Ez háborút eredményezett a kormányok és a vállalkozások között az adathasználat kérdése miatt. Az alkalmazásfejlesztők azonban szerte a világon feltárják, hogy a felhasználó hogyan veheti át az irányítást saját magánéletének felett. A munkatársaink, barátaink és rokonaink üzenetének felismerése felismerhetetlen módon fejlődött ki. Ezeknek az üzeneteknek a magántulajdonban tartása azonban soha nem volt olyan fontos, mint most. Ez a fő oka annak, hogy miért olyan sok ember olyan alkalmazásokat keres, amelyek végpontok közötti titkosítást kínálnak üzenetük biztonságossá tétele érdekében.


A legjobb titkosított üzenetküldő alkalmazások az adatvédelmi tudatos felhasználók számára

A legjobb titkosított üzenetküldő alkalmazások az adatvédelmi tudatos felhasználók számára

A végpontok közötti titkosítás kötelező

A végpontok közötti titkosítás révén mindenki számára nagyobb biztonsági lehetőségeket kínálnak. A hozzáadott biztonsági szolgáltatások lehetővé teszik számunkra, hogy mindenki, aki érdekel, biztonságban legyen. Senki más, mint a feladó és a címzett, nem férhet hozzá az üzenetekhez.

Tudjuk, hogy a kormány és a rendõri szervek rendkívül érdekeltek a digitális kommunikáció feletti megfigyelés fenntartásában. Ezért a titkosított üzenetküldés a mai társadalomban nagyon hevesen vitatott téma. Adatvédelmi guruk tekintetében a titkosítás kötelező.

Egyes alkalmazásokban az összes csevegés alapértelmezés szerint automatikusan titkosítva van, és nem kell bekapcsolnia a beállításokat. Más alkalmazásokban a dolgok sokkal bonyolultabb kialakításúak lehetnek. Lehet, hogy titkos csevegőszobákat kell létrehoznia. A biztonságtudatosság nem azt jelenti, hogy paranoiás vagy. Snowden kinyilatkoztatása után a magánélet mindenki számára aggodalomra ad okot, és így biztosítjuk a legjobb alkalmazásokat az azonos biztosításához.

A legjobb titkosított üzenetküldő alkalmazások

Egyes alkalmazásokban az összes csevegés alapértelmezés szerint automatikusan titkosítva van, és nem kell bekapcsolnia a beállításokat. Más alkalmazásokban a dolgok sokkal bonyolultabb kialakításúak lehetnek. Lehet, hogy titkos csevegőszobákat kell létrehoznia. A biztonságtudatosság nem azt jelenti, hogy paranoiás vagy. Snowden kinyilatkoztatása után a magánélet mindenki számára aggodalomra ad okot, és így biztosítjuk a legjobb alkalmazásokat az azonos biztosításához.

1. Jel

A Signal, amelyet az Open Whisper Systems hozott létre, vitathatatlanul a legismertebb üzenetküldő alkalmazás a magánélettudatos emberek számára. Az alkalmazás ingyenes és üzenetküldést, valamint hanghívási lehetőségeket kínál teljes titkosítással. A felhasználók szöveges üzeneteket küldhetnek, hívásokat kezdeményezhetnek, és biztonságosan megoszthatják a mellékleteket és a médiát.

Ehhez nincs szüksége PIN-kódokra vagy egyedi bejelentkezésekre. Ez rendkívül könnyen használható. Az alkalmazás bizonyos időtartamok után automatikus üzenet törlést is kínál. Az alkalmazás asztali számítógépeken is használható, Chrome-böngésző-bővítménnyel.

2. WhatsApp

A WhatsApp fokozatosan belépett a titkosított üzenetküldő piacra. Eredetileg 2014-ben kezdte meg az Open Whisper Systems működését, és a Signalhoz hasonló módszereket alkalmazott a biztonságos kommunikációhoz. Ezenkívül 2016-ban deklarálta az összes szolgáltatás titkosítását, beleértve a csevegéseket, a videoüzeneteket, a csoportos csevegéseket, a hangüzeneteket stb..

3. Telegram Messenger

Ezt az alkalmazást széles körben tekintik a leggyorsabban titkosított üzenetküldő szolgáltatónak. Ugyanakkor felhasználóbarát jellegzetessége van. Csak annyit kell tennie, hogy összekapcsolja a távirat számláját a mobilszámával. Ezután titkosított szövegeket küldhet és fogadhat a felhőn keresztül.

Az üzenetek automatikusan törölhetők egy előre beállított időtartam után. A táviraton keresztül folytatott minden kommunikáció, például a csoportok, csevegések, média stb. Titkosítva. Ezenkívül a felhasználók hozzáférést kapnak a képszerkesztő és videószerkesztő eszközökhöz, valamint a matrica GIF-forrásokhoz a szórakoztató csevegéshez.

Az orosz kormány 2018 májusában úgy határozott, hogy hivatalosan betiltja a Telegram alkalmazását. Nem sokkal ezután Irán hasonló eljárásokat hajtott végre.

4. Facebook Messenger

Noha a Facebook Messenger alapértelmezés szerint nem teljes körűen titkosítva, továbbra is a legnépszerűbb alkalmazás világszerte a csevegéshez. Sokan nem tudják, hogy a titkos beszélgetésnek köszönhetően választható titkosítási opciót kínál. Ez lehetővé teszi az egy-egy csevegést az iOS-en vagy az Androidon keresztül.

Van azonban fogás. A Titkos beszélgetésben nem használhat hívást, video chat-et és nem küldhet GIF fájlokat. De beállíthatja, hogy a csevegőszálak egy meghatározott idő eltelte után automatikusan törlődjenek. Ez a titkosítás a Signalon alapszik, amelyet Snowden használt biztonságos kommunikációjához.  

A Facebook szerint a Titkos Beszélgetések felhasználói hozzáférhetnek egy eszközkulcshoz az üzenet titkosításának ellenőrzéséhez. Ezt azonban csak egyetlen eszközön lehet megtenni. Ezenkívül bárki, akivel beszélget, továbbra is képes képernyőképeket készíteni a beszélgetésről, és megoszthatja azt. Ez néhány beszélgetést kiszolgáltatottá teszi a megosztáshoz.

5. iMessage

Ez az alapértelmezett üzenetküldő alkalmazás az Apple-en, és titkosítást használ. A titkosítási szakértők azonban rámutattak, hogy a titkosítás az Apple natív és nem a legbiztonságosabb. A Contact Id ellenőrzése nem érhető el, és az Apple-n kívül senki sem tudja felülvizsgálni a kódot. A közelmúltban hiányosságot találtak benne, amely lehetővé tette a képzett hackerek számára a képek és videók dekódolását. Maga az Apple azonban még bírósági végzés után sem volt képes hozzáférni az üzenetekhez.

6. ChatSecure

Ez a legjobb titkosított üzenetküldő alkalmazás a hozzáértő felhasználók számára, mivel nyílt forráskódú és mind az Android, mind az iOS számára megtalálható. A Guardian Project, amely egy nemzetközi kollektív program, amely szoftver-tervezőkből, fejlesztőkből, aktivistákból, támogatókból és oktatókból áll, alkotója. Fejlesztenek továbbá nyílt forráskódú hordozható eszközök biztonsági alkalmazásokat, valamint operációs rendszer-kiegészítéseket.

A ChatSecure kétféle titkosítási protokollt kínál. Ezek kiterjeszthető üzenetküldés és jelenlét-protokoll, valamint nem rögzített üzenetküldés. Ezeket a funkciókat a teljes magánélet védelme érdekében fejlesztették ki, és elsősorban az újságírók biztonságos kommunikációs platformként használják. Ez bárki számára és mindenki számára elérhető. Az alkalmazás átlátható a csevegés titkosításának módszereiről is.

7. Cyphr

Gondolod, hogy eleget tudtál? Nos, nem árt volna tudni néhány biztonságosabb üzenetküldő alkalmazásról. A Cyphr az egyik legnépszerűbb alkalmazás a végpontok közötti titkosításhoz. Népszerűségének oka elsősorban az, hogy könnyen használható.

A Cyphr-t az Arany Frog, a VyprVPN mögött álló cég hozta létre. Annak ellenére, hogy jelenleg nem rendelkeznek asztali vagy webes alkalmazásokkal, a Cyphr mindenképpen érdemes megnézni. Segít saját nyilvános és magánkulcsainak elkészítésében, valamint a csevegés megkezdésében. A privát kulcs a tiédé lesz, a nyilvános kulcs pedig meg lesz osztva az üzenetek címzettjével.

A titkosítás extra rétegének VPN-je

Ha azt szeretné biztosítani, hogy senki sem hallgasson el az üzenetküldésre, erősen javasoljuk, hogy használjon VPN-t. A virtuális magánhálózat, más néven VPN, alapvetően lehetővé teszi az összes forgalom titkosítását. Ide tartoznak az üzenetek is. Itt található a biztonságos online üzenetküldéshez használt legjobb VPN-szolgáltatás listája. Itt olvashatja az átfogó VPN áttekintési útmutatót.

A legjobb titkosított üzenetküldő alkalmazások – végső szó

A világ fokozatosan mozog a biztonság és a magánélet szempontjából optimalizált online termékek korszakában. A titkosításhoz hasonló dolgok, amelyeket csak nagyon specifikus emberek használtak, ma már széles körben elérhetők. Lehetséges, hogy még nem fejlettebb technológiák is elérhetők lesznek a nem messze eső jövőben.

Egyelőre, ha biztonságban szeretne maradni, használhatja ezen alkalmazások bármelyikét, és biztonságban maradhat a kémek és a hackerek ellen. Ezen alkalmazások használatának a legjobb része az, hogy mindegyik ingyenes, és bármi fizetés nélkül felhasználhatja őket, amennyit csak akar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me