A Roku-fiók régiójának megváltoztatása

A piacon az egyik leghíresebb streaming eszköz a Roku. A Roku segítségével több mint 4000 csatornához férhet hozzá, fizetős és ingyenes csatornákból egyetlen hozzáférési pontból. Ahogy a Roku-felhasználók tudják, a Roku-fiókja régiója diktálja, hogy milyen csatornákhoz fér hozzá.

Hogyan lehet megváltoztatni a Roku-fiók régióját

A Roku-fiók régiójának megváltoztatása

Más szavakkal: az American Netflix eléréséhez amerikai Roku fiókkal kell rendelkeznie. Míg a BBC iPlayer eléréséhez brit Roku fiók szükséges. Így változtathatja meg Roku régióját, és hozzáférhet a regionális csatornákhoz, tartózkodási helyétől függetlenül.

A Roku-fiók régiójának megváltoztatása

Hadd kezdjem azzal, hogy nagyon világosan fogalmazom meg ezt: A csatornák, amelyekhez hozzáférsz, a Roku-fiók régiójához vannak kötve. Nem brit brit csatornahoz nem férhet hozzá az Egyesült Királyságon kívülre blokkolt brit csatorna. Ennek semmi köze sincs az IP-hez. A Roku-fiók régiójának megváltoztatásához egyszerűen létre kell hoznia egy új Roku-fiókot a választott régióval..

Ezt megismétlem még egyszer a hátsó közönség számára: Ha más régiót szeretne a Roku-fiókjában, akkor új Roku-fiókot kell létrehoznia a választott régióval. A Roku-fiókod régiója diktálja, hogy milyen csatornákhoz fér hozzá. Ennek ellenére maga a fiók régiója nem fog hozzáférni a kívánt tartalomhoz. A tartalomhoz való hozzáférés, miután hozzáférést biztosított a csatornákhoz, az az IP, ahol bekerül.

Tegyük fel, hogy egy példát adunk, hogy az Egyesült Királyságban élsz. Van egy brit Roku-fiókod, ami azt jelenti, hogy hozzáféréssel rendelkezik a BBC iPlayerhez, de inkább az amerikai csatornákhoz szeretne hozzáférni a Roku-on. Kövesse az alábbi lépéseket Roku országának USA-ra váltásához:

 1. Először a beállítás VPN vagy Intelligens DNS a PC-n / Mac-en. Ez döntő lépés. Enélkül a Roku megjelöli a fiókját, mint nem USA-t.
 2. Most térjen át a https://my.roku.com/index webhelyre, és válassza a „Fiók létrehozása” lehetőséget..
 3. Ezután töltse ki a szükséges információkat, majd kattintson a „Folytatás” gombra..
 4. Ezután válassza ki a tűt és kattintson a „Folytatás” elemre..
 5. A következő oldalon fizetési lehetőségeket kell fizetnie: Paypal vagy hitelkártya.
 6. Ha már rendelkezik Paypal-fiókkal, akkor használja a Paypal-fizetési lehetőséget. Paypal-országod nem érinti a Roku-számlát.
  • Használjon érvényes amerikai címet az amerikai Roku-fiók létrehozásához. Használhatja államként Kaliforniát, irányítószámként pedig a 90210-et.
 7. Ha fizetési lehetőségként hitelkártyát választ, akkor a saját hitelkártyához társított utcai címet kell használnia.
  • Ezután az irányítószámot érvényes irányítószámra kell konvertálnia.
  • Vegye figyelembe az új ZIP-fájlhoz társított várost, mivel ez a Roku-fiók beállításához szükséges.
  • Érvényes irányítószám létrehozásához vegye ki a számjegyeket az irányítószámból. Az M1Z4L3 irányítószám 143. lesz. Adjon nullákat a végéhez, ha kevesebb, mint 5 számjegy van az irányítószámban. Tehát a 143 ZIP 14300 lesz.
 8. Most, hogy elkészült a Roku-fiókod, állítsa vissza a Roku streaming-eszközét a gyári beállításokra. Ezután használja az újonnan létrehozott amerikai Roku fiókot a Roku készüléken.

Most, hogy van amerikai Roku számlád, hozzáférnie kell a kívánt amerikai csatornákhoz. Mivel azonban az Egyesült Királyságban él, van egy brit IP-címe. Tehát, hozzáférhet az American Netflixhez mint csatornához a Roku eszközén, de nincs hozzáférése a csatorna tartalmához. Ne aggódjon, kétféle módon érheti el Roku-fiókja tartalmát anélkül, hogy repülőjegyet kellene vásárolnia.

Hogyan juthat el az új Roku-fiókrégió tartalmához egy VPN segítségével

Az első módszer, amellyel megváltoztathatja IP-címét és új Roku-fiókjának regionális tartalmát, egy VPN használatával történik. A VPN összekapcsolja Önt egy szerverrel és átirányítja a forgalmat ezen a szerveren keresztül, megváltoztatva az Ön IP-címét a folyamat során. Ha amerikai szerverhez kapcsolódik, akkor az IP-címe amerikai IP-címre változik. A fenti példában így érheti el az American Netflix-et az Egyesült Királyságbeli amerikai Roku-fiókján.

Itt van egy probléma a VPN telepítésével a Roku eszközre: ehhez nincs alkalmazás. Ez azt jelenti, hogy a VPN-t manuálisan kell beállítania.

Kétféle módon állíthatja be a VPN-t a Roku-eszközön:

 • Állítsa be a VPN-t az útválasztón
 • Telepítse a VPN-t egy virtuális útválasztón

Elolvashatja ezt a cikket, és lépésről lépésre magyarázatot kap arról, hogyan kell VPN-t működtetni a Roku-eszközön.

Az expressVPN az én VPN-javaslatom, amelyet a Roku-val kell használni. Olvassa el a Roku 2018. évi legjobb VPN-jéről szóló áttekintést itt, hogy jobb képet kapjon a szolgáltatás előnyeiről a Roku eszközökre vonatkozóan..

Hogyan érhető el az új Roku-fiók régiójának tartalma intelligens DNS használatával

Ha a VPN kicsit túl bonyolultnak tűnik a Roku számára, használhat intelligens DNS-t. Közvetlenül konfigurálhat egy intelligens DNS-t az útválasztón, ezáltal egy kissé megkönnyítve a folyamatot. Azt javaslom, hogy használja az Unlocator szoftvert intelligens DNS-ként. Még átnézheti az útmutatót, amely bemutatja a Unlocator telepítését az útválasztóra, hogy még egyszerűbbé tegye a dolgát.

Hangsúlyoznom kell azonban, hogy egyes útválasztók nem engedik meg a DNS-beállítások megváltoztatását. Ha rendelkezik Linksys, TP-Link, Cisco, Asus, D-Link vagy Linux támogatott útválasztóval, akkor az útválasztó támogatja a kézi DNS konfigurálást. Általában az ISP által támogatott modem birtoklása azt jelenti, hogy valószínűleg nem fogja tudni megváltoztatni rajta a DNS-t. Ebben az esetben meg kell vásárolnia egy másodlagos útválasztót, csatlakoztatnia kell a másodlagos útválasztó WAN-portját az elsődleges LAN-portjához, majd csatlakoznia kell a Roku-t a másodlagos útválasztóhoz..

A Roku-fiók régiójának megváltoztatása – Záró gondolatok

Nem igazán feladni a streaming eszközöket, ha országokat költöztet, vagy továbbadni a más országok számára biztosított tartalmat egyszerűen földrajzi elhelyezkedése miatt. Ha követi a fenti lépéseket, akkor könnyedén hozzáférhet és közvetítheti a Roku különböző geo-blokkolt tartalmait.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me