A VPN kézi telepítése a Windows 10 rendszerre

Manapság egyre több webes felhasználó igénybe veszi a VPN szolgáltatásokat a világháló eléréséhez és használatához. Ez természetesen nem kényszerítő okok nélkül. A VPN használata sok előnnyel jár. Megkerülheti a meghatározott típusú webtartalom elérésének korlátozásait, névtelen maradhat online állapotban, és információt cserélhet egy titkosítási borítékkal. A VPN beállítása azonban nem olyan unalmas, mint amire gondolhattál. Ha a legújabb operációs rendszerrel PC-t használ, akkor ez még könnyebbé válik. A Windows 10, a Microsoft legújabb operációs rendszere kiválóan támogatja a VPN-t. Ha van Windows 10 számítógépe, akkor a VPN beállítása elég egyszerű lesz. A legtöbb VPN-szolgáltató a felhasználók számára olyan alkalmazásokat kínál, amelyek az egész folyamatot egyszerűvé teszik. Mégis vannak olyanok, akik inkább manuálisan telepítik a VPN-t a Windows 10-re. Ha Ön azon emberek között van, ez az útmutató az Ön számára!


A VPN kézi telepítése a Windows 10 rendszerre

A VPN kézi telepítése a Windows 10 rendszerre

Útmutató a VPN telepítéséhez a Windows 10 rendszerben

Mielőtt folytatná a VPN beállítását a Windows 10 rendszert futtató számítógépen, ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a megfelelő hitelesítő adatokkal. Az alábbiakban felsoroljuk a VPN beállításához szükséges lépéseket a Windows 10 rendszerben:

 1. Először jelentkezzen be a számítógépbe rendszergazdai fiókkal.
 2. Amint a számítógép elindul és a folyamat befejeződik, kattintson a Start gombra, amely a képernyő bal alsó sarkában található. Most kiválaszthatja a Beállítások vagy a Vezérlőpult részt. Windows 10 táblagépek esetén a beállítások kiválasztása a legmegfelelőbb.
 3. Kattintson a következőre a Beállítások elemre, majd válassza a Hálózat és az Internet lehetőséget. Megjelenik egy képernyő.
 4. Most kattintson a bal oldali ablaktáblán a VPN-re.
 5. Ezután válassza a VPN kapcsolat hozzáadása lehetőséget.

A VPN beállításához Windows 10 PC-re az alábbiakban felsorolt ​​információkra van szükség:

 • A VPN-szolgáltató alatt válassza a lehetőséget Windows alapértelmezett.
 • A kapcsolat neve alatt meg kell neveznie a VPN-kapcsolatot. Ha egynél több VPN-szolgáltatás is van, akkor a kényelem kedvéért ezeket nevezi el.
 • Használjon a VPN szolgáltatási entitás által megadott IP-címet a kiszolgáló neve / címe alatt.
 • A VPN típus alatt megnyomhatja a PPTP mint protokoll gombot, de manapság ez nem a legbiztonságosabb. Ehelyett az OpenVPN vagy az L2TP lehetőséget választhatja. Mindkettő biztonságosabb VPN-protokollok.
 • A jelszó és a felhasználónév. Beállíthatja, hogy a Windows emlékezzen rá.
 • VPN proxybeállítások (ha szükséges, de ezekre általában nem lesz szükség).

Ezt követően az operációs rendszer tárolja a VPN bejelentkezési adatait. Most már könnyen csatlakozhat a VPN szerverhez. A létrehozott VPN-link három lehetőséget jelenít meg rákattintás után: Csatlakozás, Eltávolítás és Speciális (nem, a kolbászpizza megrendelésének lehetősége nem tartozik ezek közé!). Később módosíthatja az Ön által létrehozott VPN-kapcsolat tulajdonságait.

Van egy speciális gomb is. Ha rákattint, a beállításokat meg lehet változtatni. Ugyanakkor a legtöbb helyzetben nem kell megkísérelnie ezeket a beállításokat, és ezeket a legjobban a keménymagú számítógépes profik és a hálózati rendszergazdák számára kell fenntartani. Alapértelmezés szerint az automatikus értékeket a VPN Proxy beállításai alatt választja ki.

Csatlakozás a VPN-hez Windows 10 rendszeren

A VPN-kapcsolat beállításához való csatlakozáshoz működő internetkapcsolattal kell rendelkeznie. Ne feledje, hogy a VPN eszköz a számítógép valódi IP-címének maszkolásához, és nem teszi lehetővé az Internet elérését, levonva az aktív internetkapcsolatot.

Valójában nem mindig kell a Windows 10 Beállítások szakaszát használni a beállító VPN szolgáltatás használatához. A VPN beállítása után a tálcáról közvetlenül elérheti. A Windows 10 értesítések szakasz Ethernet-kapcsolat nevű ikont tartalmaz. Ez akkor jelenik meg a tálcán, ha vezeték nélküli kapcsolatot használ a webes eléréshez.

Ennek oka az a tény, hogy a VPN-ek virtuális Ethernet kártyát készítenek a működő mechanizmusban. Amint rákattint az ikonra, megjelenik az Ön által konfigurált VPN-k listája. Ezután kattintson a VPN-re, amelyhez hozzáférni szeretne, majd kattintson a csatlakozás elemre. Valójában nagyon egyszerű. Miután végzett a munkával, kattintson újra az Ethernet ikonra, majd kattintson a leválasztás gombra.

A legjobb VPN a Windows 10-hez

Abban az esetben, ha prémium VPN szolgáltatást szeretne beállítani a Windows 10 PC-n, rengeteg ilyen elérhető. Noha ajánljuk az ExpressVPN-t, választhat az alább felsorolt ​​legfontosabb VPN-k közül is.

A VPN telepítése a Windows 10 rendszerre manuálisan – Záró gondolatok

Tehát láthatja, hogy a VPN-kapcsolat létrehozása a Windows 10 alapú számítógépeken egyáltalán nem bonyolult. A beállítás befejezéséhez adminisztratív jogosultságokra van szükség, valamint a VPN szolgáltató által megadott bejelentkezési információkra.

Miután megbizonyosodott arról, hogy ezek vannak, folytathatja a lépésről lépésre a telepítést. Az alapértelmezett beállítások elég csillagok lennének a felhasználók többsége számára, de a Windows 10 olyan beállításokat is tartalmaz haladó felhasználók számára, akik szeretik a szoftver funkciók megkönnyítését..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map