A VPN legális és biztonságos a használata?

A VPN legális és biztonságos használata? Sokan gondolkodnak a VPN használatáról megkerülni a regionális korlátozásokat először tétováznak. Két fő aggályuk van. Jogellenes cselekményt követnek el virtuális magánhálózat használatával? Van-e veszélyeztetve eszközük biztonsága? Ebben az útmutatóban mind a VPN jogi, mind a biztonsági kérdésekkel foglalkozom. Így, A VPN biztonságos és legális felhasználható Ausztráliában, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban vagy az Egyesült Államokban? Találjuk ki.


A VPN legális és biztonságos a használata?

A VPN legális és biztonságos a használata?

A VPN biztonságos?

A VPN fő feladata egy extra szintű adatvédelem és biztonság online tevékenységeihez. Más szavakkal, a VPN-vel biztonságosabb, mint nélküle. Az összes internetes forgalom titkosított. Sem az internetszolgáltató, sem a hackerek, sem a kormányhivatalok nem hallgathatják le, mit csinálnak online. Mindaddig, amíg jó hírű VPN szolgáltatót használ.

Sajnos nem minden VPN-szolgáltatásnak van a felhasználó biztonsága. Ez különösen érvényes az olyan ingyenes VPN-kre, mint a Hola. Ahelyett, hogy a felhasználó internetes adatvédelmét és biztonságát árnyékolnák, harmadik személyeknek eladják a személyes adatait és akár a sávszélességet is. Tudnod kell, hogy ha egyszer csatlakozik egy VPN szerverhez, akkor az összes forgalom ezen a szerveren megy keresztül.

A lényeg az, hogy a VPN biztonságos mindaddig, amíg a megfelelő VPN szolgáltató.

A VPN Legal az Egyesült Államokban, Kanadában vagy másutt?

Röviden: igen, A VPN teljesen törvényes. Saját virtuális magánhálózat beállítása vagy VPN-szolgáltatónál történő feliratkozás nem jelent jogi problémákat. Valójában a kormányhivatalok, ügyvédi irodák, könyvelő társaságok mind saját magánhálózatát használják. Ilyen módon az érzékeny adataikat távol tarthatják a kíváncsiságokatól. Más szavakkal, a VPN használata nem illegális az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában vagy az Egyesült Királyságban. Nincs olyan törvény, amely tiltja ezen országok polgárainak a VPN-kiszolgálóhoz történő csatlakozását.

Néhány országban azonban kötelező érvényű törvények kötelezik a VPN-szolgáltatókat, hogy tegyék közzé felhasználói adataikat abban az esetben, ha egy kormányzati ügynökség kéri. Akkor biztosan meg kell győződnie arról a VPN szolgáltatása nem tart naplót a böngészési tevékenységek közül.

Egyes streaming csatornák azt állíthatják, hogy a VPN-szerverhez csatlakoztatott videóik nézése ellentétes a szolgáltatási feltételekkel. Lehet, hogy törli az előfizetését, ha VPN-t használ. Ezek az események azonban ritkán fordultak elő. A legtöbb esetben a streaming csatorna egyszerűen blokkolja a megtekinteni kívánt videót, amíg meg nem szakítja a VPN-kapcsolatot.

Tiltott VPN-ekkel rendelkező országok

A szabadság nem mindenki számára elérhető ilyen könnyen. Az alábbiakban felsoroljuk a legnépszerűbb országokat, ahol a liberális internetes szolgáltatásokat, valamint a VPN-ket korlátozni kell, vagy egyenesen be kell tiltani:

Kína

A Kínai Népköztársaság a világ egyik legszigorúbb országa az ingyenes internet-hozzáférésről. A kínai nagy tűzfal letiltja a webhelyek nagyon széles listáját, amelyek egyébként mindenhol szabadon elérhetők. Ide tartozik a Google, a Facebook, a YouTube és sok más népszerű webhely, amelyet minden nap használunk. Kína nemrégiben küzdött a VPN-ek ellen.

A VPN-ekkel azonban megkerülheti a kormányzati tilalmat, és hozzáférhet ezen webhelyek tartalmához. Ezt felismerve a kínai kormány elfogadott egy olyan törvényt, amely minden kormányzati magánhálózatot tilt, kivéve azokat, amelyeket a kormány jóváhagyott.

Ennek hiányosságai nyilvánvalóak. A kormány által jóváhagyott VPN-k nem engedik meg belépését az országban tiltott webhelyekre. Sőt, ezeket a kormány könnyen felhasználhatja az internetes tevékenységek nyomon követésére. Ezeknek a törvényeknek a figyelmen kívül hagyása izgalmas pénzbírságot eredményez, és bizonyos esetekben börtönhöz is vezethet.

Észak Kórea

Egy másik példaértékű állam, ahol az emberek nem élvezik igazán sok szabadságot, Észak-Korea a világ egyik legszigorúbb internetes törvényével rendelkezik. Valójában folyamatosan törekszik egy nemzeti intranet felé. Ez azt jelenti, hogy az észak-koreaiak hamarosan teljesen lekapcsolódhatnak a globális internetről. Csak néhány kormányzati tisztviselő férhet hozzá ténylegesen az internethez, sőt sok webhelyük blokkolva van.

Függetlenül attól, hogy van-e nukleáris háború az Egyesült Államok és az NK között, nyilvánvaló, hogy az NK kormány háborúja a saját népének szabadsága ellen egyre nagyobb sikerrel jár napról napra..

Oroszország

Az orosz kormány mindig óvatosan reagált a tömegek közötti eltérő véleményre. Ez különösen az online véleménykülönbségeket érinti. Például az LGBTQ aktivisták és liberálisok, akik támogatják ezeket az alapvető emberi jogokat, gyakran súlyos bírságokkal és büntetésekkel vannak sújtva, amikor online véleményüket találják..

Az Orosz Föderáció emberei tehát a VPN-ket használják, hogy diszkréten kapcsolatba lépjenek a hasonló gondolkodásúakkal és véleményüket fejezzék ki a kormány elnyomásáról. A kormány azonban ezt megragadta, és nemrégiben számos olyan törvényt fogadott el, amely tiltja a VPN használatát. Lehet, hogy Oroszország remek hely az utazáshoz, de ne számítson arra, hogy tiszteletben tartja szokásos szabadságait, ha ott van.

pulyka

Törökország a világ egyik legbiztonságosabb és liberálisabb iszlám országa. Törökország polgárai vitathatatlanul nagyobb jogokkal (olvasási privilégiumokkal) élnek, mint bármely más iszlám nemzet a világon. Ez jellemzően kiterjed az internetre is.

Az utóbbi időben azonban a török ​​kormány politikája az internetes szabadság korlátozása felé mozdult el. A közösségi médiát országos tilalmaknak vetik alá, és ez a lépés várhatóan tartós.

Tehát az ingyenes internet-hozzáférés folytatásához sok polgár a VPN-ekhez fordult. A kormány azonban ezt gyorsan felfedezte, és több intézkedést tett a VPN szolgáltatók és a felhasználók ellen. A jelenlegi állapotban unalmas lehet VPN-k kihasználása az országban.

Irak

Az Egyesült Államok iraki inváziója óta az ország küzdött lábának találására és többször is kudarcot vallott. Az országban rohamos a felkelések, és az emberek életét folyamatosan befolyásolják polgári zavarok és erőszak. Az ISIS növekedése tovább vezetett az alapvető jogok korlátozásához.

Az iraki kormány azzal a céllal, hogy megakadályozza a további ISIS-propagandát az országban a szociális média szennyezésétől, iraki kormány egyszerűen kikapcsolta az internetes szolgáltatásokat az egész nemzetben. Természetesen a VPN-k a csomag részét képezik, és ha elkapnak egynel, akkor komoly bajokba kerülhetnek.

Egyesült Arab Emírségek

Az Egyesült Arab Emírségek valószínűleg kinyitotta a kapukat a nemzetközi utazók, a külföldi befektetők és mások számára, ám ez továbbra is a világ egyik legszigorúbb rendszere. Közismert, hogy sok korlátozást vezet be a viselkedésre és a beszédre, és az Internet sem kivétel. Az utóbbi bevezetési sorozatban az ország betiltotta a VPN használatát, ám van remény. Kizárólag azokat a tevékenységeket tekintik illegálisnak, amelyek megkerülik a rendszeres internetes tilalmakat. Ha VPN-ket használ az állam által meghatározott határokon belül, akkor ez nem jelent problémát. Ha először utazik az Egyesült Arab Emírségekbe, meglepő lesz, hogy megtudja, hogy még a VoIP alkalmazások, például a Skype és a Whatsapp is blokkolva vannak..

A legjobb VPN-szolgáltatók 2019

Mint korábban már említettem, bizonyos „ingyenes” VPN-szolgáltatók használata bajba kerülhet. Lehet, hogy veszélybe sodorta online biztonság és adatvédelem anélkül, hogy tudnánk. Ezért a legfontosabb lépés az a kiválasztása törvényes és biztonságos VPN. Nagyon sok VPN-szolgáltatást vizsgáltam meg, és átéltem azokat ÁSzF és adatvédelmi irányelvek is. Itt van a négy legfontosabb VPN-én a biztonság és a jogszerűség szempontjából. Teljesen biztonságban vagy, és nem sérti meg a törvényeket, ha feliratkozik a következő VPN-ekre.

Az ExpressVPN Legal Kanadában, az Egyesült Államokban, Ausztráliában vagy Franciaországban?

Mint már korábban említettem, az ExpressVPN-feliratkozással és annak használatával nem követ el semmilyen számítógépes bűncselekményt.

 • Nem vezetnek naplót az Ön böngészési tevékenységéről.
 • tudsz böngészhet az interneten, kerüli a regionális korlátozásokat, és filmeket nézhet online névtelenül.
 • ExpressVPN lehetővé teszi az összes fő streaming csatorna feloldását. Ide tartozik a Sling TV, a DirecTV, a Netflix, a Hulu, a BBC és még sok más.
 • A 30 napos visszatérítési időszakuk szinte páratlan.

A legális VPN szolgáltatások listája

 • ExpressVPN
 • HideMyAss
 • IPVanish
 • BulletVPN
 • NordVPN
 • VyprVPN
 • StrongVPN
 • Privát internet-hozzáférés

A VPN legális és biztonságos?

A VPN-k az internethasználat szerves részévé váltak. A VPN-k mindent megkönnyítenek a személyazonosság védelmétől a földrajzilag blokkolt tartalmak eléréséig és a vélemények megfogalmazásáig, anélkül, hogy kormányzati intézkedéseket kellene félniük. De ha olyan országban tartózkodik, amely elriasztja a VPN használatát, akkor óvatosan járjon el. Nagyon kielégítő lehet az internet szabad használata, ha betiltják, de ez komoly következményekkel járhat, amelyeket a legjobban lehet elkerülni..

Mielőtt letölti és elkezdi használni a VPN-t, nagyon ajánlott, hogy ismerkedjen meg a környező törvényekkel és a hozzájuk kapcsolódó büntetésekkel. Ily módon megtudhatja, hogyan lehet biztonságos és élvezze az Internet nyújtotta élvezeteket.

Ha elnyomó országban (például Kínában) kíván utazni, győződjön meg arról, hogy már van VPN-je a rendszerén. Ezenkívül óvatosan járjon el, mert a VPN-k használata ott törvénytelen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me