A VPN-protokollok magyarázata és összehasonlítása

Magyarázva a VPN protokollok


Magyarázva a VPN protokollok

Jogi nyilatkozat: Noha e blog tartalmának technikailag helyesnek kell lennie, azt nem technikai közönségnek szánják. Mint ilyen, a biztonsági szakértők véleménye eltérhet az említett megjegyzések némelyikéről, ha vannak ilyenek.

Információ a VPN protokollokról: PPTP

PPTP a pont-pont alagút protokollját jelenti. PPTP előnyei

 • Könnyen beállítható.
 • Gyakorlatilag támogatott minden eszközön, VPN támogatással.
 • Alacsony felsővezeték és így jó sebesség.

PPTP hátrányok 

 • Alacsony titkosítás 128 bites sebességgel. Nagyon sok hibát találtak az MS PPTP megvalósításában. Ha biztonságot és magánéletet keres, futtassa most :).
 • Viszonylag instabil. Ha korábban is használta a PPTP-t, akkor tudhatja, hogy a csatlakozáshoz többször is eltart. És a kapcsolatok véletlenszerűen eshetnek le.
 • Az internetszolgáltatók viszonylag könnyen blokkolhatók.
 • Az NSA dekódolja A PPTP titkosított forgalom könnyedén. A legújabb biztonsági eszközök és a felhőfeldolgozási lehetőségek fényében itt nincs meglepetés, a pénzét megértő biztonsági szakértők valószínűleg túl sok verejték nélkül képesek lennének.

Információ a VPN protokollokról: L2TP / IPSec

Az L2TP vagy a Layer 2 Tunneling Protocol önmagában nem végez titkosítást. Egyszerűen biztosítja az útvonalat. A VPN szolgáltatók általában az IPsec-t használják a titkosításhoz. L2TP / IPSec előnyei

 • A legtöbb modern eszközön és operációs rendszeren támogatott.
 • Titkosítás 256 bites sebességgel.
 • Könnyen telepíthető MAC és Windows rendszeren, mivel natív módon támogatják.
 • Nincs ismert nagyobb sebezhetőség.

L2TP / IPSec hátrányok

 • A magasabb titkosítás több CPU-t jelent, de általában ez nem nagy dolog a modern eszközök számára.
 • A legnehezebb a Linux kiszolgálón történő konfigurálás.
 • Nagyobb titkosítás dupla beágyazással eredményez B / W találatot. Mennyiség függ az eszköztől és a VPN szervertől / szolgáltatótól.
 • Viszonylag könnyű blokkolni az internetszolgáltató által.

 Információ a VPN-protokollokról: OpenVPN

OpenVPN egy nyílt forráskódú alkalmazás, az SSL / TLS kulcscserén alapuló egyedi titkosítási protokollal. OpenVPN előnyei

 • Támogatja a hardveres gyorsítást a javított sebességekkel.
 • Nagyon sikeresen át tud lépni a tűzfalakon és a NATon keresztül. Beállíthatja az OpenVPN-t a 443 TCP porton, ez HTTPS-forgalomhoz hasonlít, és nagyon nehéz felismerni..
 • Nagyon stabil és megbízható.
 • Az OpenSSL könyvtárakat használja a titkosításhoz. A lényeg itt az, hogy egy nyílt forrású alkalmazást futtat nyitott forrású karbantartott titkosítási könyvtárakkal. Más szavakkal: a nagyközönség fenntartja a végrehajtást és kijavítja a hibákat, amint azok megjelennek. Nincsenek árnyékos kormányhivatalok vagy gyanús tervezési hibák.

OpenVPN hátrányok 

 • Korlátozott eszköz támogatás. Legutóbb ellenőriztem, hogy csak egy maroknyi működő OpenVPN alkalmazás van nem gyökerezik Az Android és ezek fele nem működött összes Android-eszközön.
 • Ha az alapértelmezett 128 bites blowfish-t használja, akkor téves biztonsági érzetet fog kapni. Tehát, ha saját OpenVPN szervert állít be, váltson magasabb titkosítási protokollra. Ha az OpenVPN-t használja a VPN-szolgáltatónál, ellenőrizze, hogy nem használnak-e 128 bites Blowfish-t.

Információ a VPN protokollokról: SSTP

SSTP A.k.a Secure Socket Tunneling Protocol a TLS 3.0 protokollt használja a TCT 443 porton, a „HTTPS” alatt, az írás idején. Ez biztonságos és nehezen blokkolható. SSTP előnyei

 • Magas titkosítás.
 • Nagyon nehéz felismerni és blokkolni. A HTTPS 443 / TCP portot használja, ez megkönnyíti az SSTP számára a tűzfalakon és a NATon keresztüli áthaladást..
 • A Vista SP1 óta az összes Microsoft támogatja.

SSTP hátrányok

 • Nem minden VPN-szolgáltató támogatja.
 • A Microsoft szabadalmi protokollja, amely nyilvános ellenőrzésre nem áll rendelkezésre. A Microsoft a biztonsági kérdéseiről és a különféle kormányzati ügynökségekkel való együttműködéséről ismert.
 • Korlátozott támogatás a nem MS eszközök számára.

VPN protokoll kiegészítők: TOR és dupla titkosítás

TOR: A Tor egy újabb kiegészítő, amelyet VPN-sel és anélkül is meg lehet fontolni. A TOR egy online ingyenes szoftver, amelyet cenzúra elleni küzdelemre és anonimitás védelmére terveztek és építettek. Úgy működik, hogy az összes TOR-felhasználót hozzákapcsolja egy globális hálózathoz, majd a csomópontok között a forgalom visszatér a rendeltetési hely elérése előtt. Így lehetetlenné vált a forgalom eredetének naplózása és nyomon követése.

Tekintettel arra, hogy a forgalom más felhasználói rendszerek és szerverek különféle csomópontjain keresztül visszatér “bár titkosítva”, a TOR lelassítja. Ha paranoid vagy, akkor a VPN-t a TOR-tal kombinálhatja. Lásd az alábbi ábrát a TOR működéséről.

Tor Onion Network

Tor Onion Network

Kettős titkosítás: Néhány VPN-szolgáltató megkezdi a dupla titkosítást. Ahol a forgalom titkosítva van a számítógép és a VPN-kiszolgáló között, akkor a VPN-kiszolgáló másodszor újra titkosítja a forgalmat egy második VPN-kiszolgálóra mutató hivatkozáson keresztül. Innentől a forgalom elindul az internet rendeltetési helyére. Ez minden bizonnyal javítja az anonimitást, de kicsit kételkedem a kettős titkosítás előnyeiről az adatvédelem erőssége szempontjából. Lásd alább a DoubleVPN működésének mintáját a NordVPN-n.

Kettős titkosítás az NordVPN-n

Kettős titkosítás az NordVPN-n

VPN-protokollok: További szempontok

Napló: Egyes VPN szolgáltatók naplókat vezetnek, mások nem. Ha amerikai VPN szolgáltatót választ, akkor nem számít, mennyi titkosítást kap, mivel a PATRIOT törvény szerint a VPN szolgáltatóknak kérésre át kell adniuk az összes információt. Ha egy VPN szolgáltatót választ az EU-ban, akkor valamivel jobb. A dolgok sokkal bonyolultabb az adatok megszerzéséhez. Az EU kicsit nagyobb hangsúlyt helyez az egyéni magánéletre, mint az Egyesült Államok kormánya. Ha paranoid vagy, akkor keressen egy VPN szolgáltatót a Panama nélkül VPN forgalmi naplókat, fizetési naplókat és érvényes e-mail címet nem kell megadni, egy ilyen szolgáltatóra példa az ExpressVPN.

Mély ellenőrzés: A mintadetektálás fejlett formája, amelyet általában a csomagok adatrészére alkalmaznak. Ezt az internetszolgáltatók és a kormányok használják adatbányászathoz, cenzúrához, lehallgatáshoz és egyéb célokra. Ha erős titkosítási protokollt használ, itt a magánélete nincs veszélyben.

Először azonban csatlakoznia kell a VPN-hez. A mélyebb ellenőrzés segítségével nyomon követhetők a VPN-kapcsolatok kísérletei, és megakadályozhatók ezek a kapcsolatok. Ennek eredményeként nem lesz képes megkapni a VPN-kapcsolatot az induláshoz. OpenVPN általában nagyon ellenáll a mély ellenőrzésnek, mivel az adott porton mind az UDP / TCP-t képes futtatni, sokféle titkosítási mechanizmus segítségével. A móka kedvéért néhány legismertebb ország jelentkezik A mély csomagok ellenőrzése :

 1. Egyesült Államok
 2. Kína
 3. Oroszország
 4. Irán
 5. Malaysia
 6. Nagyon biztos vagyok abban, hogy a GCC „UAE, KSA” országai is ezt teszik, az ISP tapasztalataim alapján, amíg ott éltem.

Összefoglaló VPN-protokollok:

Melyik VPN protokollt kell használni, az a hívása. Valójában különbözik az igényeinek alapján, mi a legjobb megoldás az Ön számára. Ha minden, amire gondolsz, kapsz egy A VOIP hívások nyitva vannak Dubaiban vagy nézni American Netflix Kanadában, akkor a PPTP lehet a te dolgod. Ha paranoidnak érzi biztonságát, és azt akarja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy „az emberiség szerint lehetséges az interneten”, hogy megóvja a forgalmát, érdemes megfontolnia TOR  a NO LOG-val rendelkező VPN-szolgáltató irányelv.

Ha olyan országban vagy, mint például Irán vagy Kína, Az OpenVPN lehet a legstabilabb és legbiztonságosabb választásod a legyőzéshez mély vizsgálat. Abban az esetben, ha saját VPN-kiszolgálót állít be, remélem, hogy a dolgok egy kicsit érthetőbbek. Ha VPN-szolgáltatót keres, és meggondolta magát a szükséges VPN-protokollok és -funkciók iránt, és szeretné megnézni a szolgáltatók listáját, amely szolgáltatónként tartalmazza a specifikációkat, kérjük, olvassa el ezt a VPN-áttekintési webhelyet. Személy szerint én használom az ExpressVPN-t széles infrastruktúrájuk, kitűnő támogatása és stabilitása, valamint az a tény miatt, hogy könnyen használhatóak és dolgozó alkalmazások az összes főbb operációs rendszerhez.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map