A VPN telepítése iPhone-ra vagy iPadre

Hogyan telepíthetjük és állíthatjuk be a VPN-t iOS-eszközökön, például iPad vagy iPhone? A beépített biztonsági intézkedéseknek köszönhetően, amelyeket az Apple mindig is beépített eszközébe, a legtöbb iPad és iPhone készülékhez már integrálva vannak az L2TP / IPSec és Cisco IPSec protokollok. Ezen felül lehetővé teszik az OpenVPN-hálózatokhoz való csatlakozást vagy a külső gyártók VPN-kapcsolatait. Az iOS 8 bevezetése előtt az Apple felhasználóknak csak az volt a probléma, hogy az iPhone telefonok automatikusan leválasztják a VPN-ket, amikor alvó üzemmódba kerülnek. Ez a probléma azonban megoldódott az iOS 8 szoftververziójuk megjelenése óta. IOS 8 vagy újabb rendszeren egyre könnyebbé vált VPN-kapcsolat létesítése iPhone-jával, és még egynél több telepítse a VPN-t iPhone-ra vagy iPadre. Ebben az útmutatóban néhány ilyen módszert vizsgálunk meg, az első VPN alkalmazást használva.


A VPN telepítése iPhone-ra vagy iPadre

A VPN telepítése iPhone-ra vagy iPadre

Telepítse a VPN-t iPhone vagy iPad készülékre a VPN alkalmazás használatával

Bárki, aki javítani kívánja az online biztonságot, luxus választhat a szolgáltatók széles köre közül. A piacon a legjobb VPN-szolgáltatók az iOS-eszközök számára erősek, amelyek egyedülálló módon vonzóvá teszik a felhasználókat, és ez segít annak biztosításában, hogy bármilyen ügyfél képes legyen sajátos biztonsági igényeinek megfelelő kiszolgálására. Kövesse ezeket a lépéseket a VPN egyszerű telepítéséhez iPhone-jára vagy iPadjére:

 1. Iratkozzon fel egy VPN-szolgáltatóval, amely VPN alkalmazásokat kínál iOS számára.
 2. Menjen át az Apple App Store-ba.
 3. Töltse le és telepítse a VPN szolgáltató alkalmazását az iPhone / iPad készülékre.
 4. Indítsa el az alkalmazást, és jelentkezzen be VPN-fiókjával.
 5. Végül, az alkalmazás használatával csatlakoztasson egy választott VPN szerverhez.

A legjobb VPN telepíthető iOS-en

ExpressVPN, Például ismert, hogy a piacon az egyik legegyszerűbb felhasználói felülettel rendelkezik, ezáltal megkönnyítve a VPN felhasználók számára az alkalmazásban történő navigációt. Ügyfélszolgálatuk szintén csúcsminőségű, mivel mindig rendelkezésre áll támogatás, abban az esetben, ha a képességein túlmutató problémákkal küzdenek. A több mint 1500 szerverrel rendelkező, több mint 145 országban működő erős hálózatuk biztosan stabil kapcsolatot biztosít mindenki számára, aki feliratkozik. A leendő felhasználóknak lehetősége van kipróbálni az ExpressVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciáját, amely lehetővé teszi számukra a szolgáltatás mintavételét, mielőtt eldöntenék, előfizetik-e vagy sem..

NordVPN szintén jó választás, különösen megfizethetőségük és akár öt egyidejű eszköz támogatására való képességük miatt. Szolgáltatásuk beépített egy Internet kill kapcsolóval, és dupla VPN-t kínálnak a felhasználók biztonságának további fokozása érdekében. A szolgáltatásnak szigorúan nulla naplózási politikája is van, amelyben a felhasználói böngészési előzmények egyikét sem tárolja. Az a tény, hogy a társaság székhelye Panamában van, azt jelenti, hogy a szolgáltatás minden adatmegőrzési joghatóságon kívül esik.

Egy másik szolgáltató, amelyet javasolnánk, hogy vizsgáljuk meg IPVanish. Mint szolgáltató, amely támogatást nyújt olyan protokollokhoz, mint például az OpenVPN, IPSec, IKEv2, L2TP és akár a PPTP, a felhasználók szabadon választhatják meg a csatlakozni kívánt protokollt. A szolgáltatás több mint 25 000 IP-t kínál, és minden szerver több mint 10 IP-t képes támogatni. Az AES-256 titkosított VPN-szolgáltatásuk biztosítja, hogy minden személyes adata rejtve maradjon a potenciális hackerek és spamkerek ellen, ugyanakkor névtelenséget és lehetőséget kínál a geo-korlátozó webhelyek feloldására is..

Csatlakozás OpenVPN VPN-hez

Az OpenVPN támogatást eddig még nem adták hozzá az iOS-hez, de ne aggódjon. Rengeteg harmadik féltől származó alkalmazás található az App Store-ban, amelyek megkönnyítik az iPhone vagy iPad és az OpenVPN közötti kapcsolatot. Az OpenVPN-nek még van egy hivatalos OpenVPN Connect alkalmazásja, amelyet használhat a VPN-hez való kapcsolódáshoz.

Miután beállította a fiókját, a következő lépés annak a VPN-kiszolgálónak a konfigurálása, amelyhez csatlakozni fog. Ezt manuálisan is elvégezheti, ha csatlakoztatja iPadjét vagy iPhoneját egy számítógéphez, elindítja az iTunes alkalmazást, és kiválasztja a csatlakoztatott eszközt. A .ovpn fájlt, valamint a kapcsolódó tanúsítvány- és kulcsfájlokat másolni kell az OpenVPN alkalmazásba, és ez megkönnyítheti a VPN-kapcsolat létrejöttét..

Jó lenne megjegyezni, hogy az OpenVPN connect alkalmazás és a hasonló alkalmazások nem „csak egy alkalmazás”, amelyet használ, mivel rendszer szintű VPN-kapcsolatot biztosítanak, amely lehetővé teszi, hogy az eszköz összes alkalmazásához hozzáférjen az internet.

Csatlakozás az IKEv2, L2TP / IPSec és Cisco IPSec VPN-ekhez

Feltételezve, hogy inkább az OpenVPN-től eltérő protokollokat szeretne használni, vagy ha a választott VPN nem kínál iOS-alkalmazást, továbbra is beállíthatja a VPN-t az iOS beállításainak néhány módosításával. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

 1. Keresse meg a Beállítások alkalmazást iPhone vagy iPad készülékén.
 2. Koppintson az Általános kategóriára,
 3. Ezután koppintson a VPN-re a lista alján.
 4. A lista alján megjelenik a „VPN-konfiguráció hozzáadása” gomb.
 5. Koppintson rá, majd válassza ki az IKEv2, IPSec vagy L2TP lehetőséget annak a VPN-protokollnak megfelelően, amelyhez csatlakozni szeretne..
 6. Ezen a ponton csak annyit kell tennie, hogy megadja a VPN kapcsolat adatait a csatlakozáshoz. Sajnos a PPTP VPN-ek támogatása esett az iOS 10 operációs rendszertől, mivel a PPTP véletlenszerűen bizonytalan protokoll.

Ha a telepítési eljárás során tanúsítványfájlokat igényel a VPN-kapcsolat létesítéséhez, akkor a teljes folyamat megkezdése előtt importálnia kell azokat. Ha e-mailen kapja meg a tanúsítványt, akkor csak be kell importálnia azokat. Mind az iPhone, mind az iPad képes PKCS # 1 (.cer, .crt, .der) vagy PKCS # 12 (.p12, .pfx) formátumú tanúsítványokkal együtt működni..

Csatlakozó & Leválasztás a VPN-ről

A VPN beállítása után megnyithatja a Beállítások ablakot is, hogy a VPN csúszkáját elmozdítsa a VPN csatlakozásához és leválasztásához. Ha így történt, hogy több VPN-t állított be az iPad vagy iPhone készüléken, akkor könnyebb váltani közöttük, ha navigál a Beállítások, majd az Általános, majd a VPN között ugyanazon a képernyőn, ahol hozzáadta ezeket a VPN-ket..

Következtetés – Hogyan telepítsük a VPN-t iPhone vagy iPad készülékre

Mint látta, számos megbízható módszer létezik VPN-hez való csatlakozásra iPhone-ról, és ezek többsége kevesebb, mint 5 percet vesz igénybe. Ezért nincs ok arra, hogy sebezhetővé tegyük azokat a számítógépes bűnözőket, akik az adatok ellopását vagy az online fiókjaikhoz való hozzáférést tervezik. Kérjen VPN-t, & maradjon védett.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map