Hogyan lehet adatfolyamot közvetíteni az Androidról az AirPlay-ra

Lehet-e tükrözni egy Android-ot egy Apple TV-n az AirPlay funkcióval? Az AirPlay az Apple istállójának egy újabb terméke, és egy védett protokollkészlet / verem, amely lehetővé teszi a vezeték nélküli streaming-et a videó között & audioeszközök, eszköz képernyők és fotók a hozzájuk kapcsolódó metaadatokkal. A koncepció eredetileg csak az Apple által gyártott eszközökre és szoftverekre volt alkalmazható, kezdetben AirTunes-nak hívták, amely csak hangzáshoz használható.


Hogyan lehet adatfolyamot közvetíteni az Androidról az AirPlay-ra

Hogyan lehet adatfolyamot közvetíteni az Androidról az AirPlay-ra

Az AirPlay használata

Az Airplay használatához csatlakoznia kell ugyanabhoz a Wi-Fi hálózathoz, amelyhez az iOS-eszközöket csatlakoztatta, és az eszközhöz, amelyhez az AirPlay készüléket kívánja. Az iOS-eszközön húzza felfelé a képernyő alját, és nyissa meg a Vezérlőközpontot. Ha ez megtörtént, hajtson végre vízszintes elcsúszást, és lépjen a Most játszott képernyőre.

Ami a legfontosabb oldalt illeti, bár az AirPlay hihetetlenül könnyűvé tette a telefonok és a tévék közötti megosztást, ez csak az Apple modulokra volt alkalmazható. Bármely erőfeszítés a tartalom megosztására egy Android-eszközzel abszolút és gyakran frusztráló kudarchoz vezetett. A jó hír az, hogy a harmadik párt streaming alkalmazásának megjelenésével az Android és az Airplay végre ugyanazon az oldalon vannak.

Alkalmazások az Android és az Airplay közvetítéséhez

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a legnépszerűbb Android-alkalmazásokat, amelyeket Android okostelefonjának az Apple TV-hez való lejátszásához használhat:

1. LocalCast

Ez a kedvenc alkalmazásom, amikor videókat, zenét és képeket küldök az interneten keresztül csatlakoztatott eszközökre a ház egész területén. A LocalCast lehetőséget nyújt telefonja vagy táblagépének, NAS (DLNA / UPnP vagy Samba), Google Drive, Google+, Dropbox vagy weboldal átadására egy Chromecastra, SmartTV-re, Roku, Nexus Player, Apple TV, Amazon Fire TV vagy Stick, Sony Bravia, Samsung, LG, Panasonic és más SmartTV, Sonos, Xbox 360, Xbox One vagy más DLNA eszközök.

Hogyan használható a LocalCast az Android stream továbbításához az Apple TV-hez az AirPlay segítségével

Mindent összevetve, ezt az alkalmazást elég könnyű beállítani.

  1. Töltse le a LocalCast alkalmazást a Google Play Áruházból.
  2. Kapcsolja be az Apple TV-t.
  3. Győződjön meg arról, hogy mind az Android, mind az Apple TV csatlakozik ugyanahhoz a WiFi hálózathoz.
  4. Indítsa el a LocalCast alkalmazást, és kattintson a Casting ikonra a jobb alsó sarokban.
  5. Válassza a „Change” lehetőséget, és kapcsolja be az „Apple TV”
  6. Most válassza az „OK” lehetőséget.
  7. Az alkalmazás most ellenőrzi a hálózatát Apple TV-k számára.
  8. Ha ez megtörtént, válassza ki az Apple TV-t a rendelkezésre álló eszközök listájából.
  9. Most helyi videókat, képeket, zenéket és még online videókat tölthet fel Android készülékéről az Apple TV-re.

2. DoubleTwist 

Nem, ennek nincs köze a tánchoz! A DoubleTwist hármas fenyegetéssel jár. Ez az ingyenes médiakezelő podcastkezelőként és egységes zenelejátszóként szolgál, miközben szinkronizálja a személyes iTunes-gyűjteményét, amely zenét, lejátszási listákat, fényképeket és videókat tartalmaz a Mac között. & Windows asztali számítógép és az Android készülék.

Körülbelül 5 dollár névleges díjat kell fizetni az AirPlay és az AirSync funkciók feloldásához, valamint a DLNA támogatásához, az album art kereséséhez, az equalizerhez és a podcast hirdetések eltávolításához. A DoubleTwist bármilyen eszközre átvihető, amely már kompatibilis az AirPlay szabványtal a Wi-Fi-hálózatban.

3. Allcast

Az Allcast örömmel sugározza a tartalmat bármilyen mobil eszközről több set-top boxba streaming és dongles formában is. Nem csak az Apple TV-vel és más válogatott AirPlay-kompatibilis eszközökkel kompatibilis, hanem a nyomtatás utáni DNLA-támogatásban is kínál, lehetővé téve a kommunikációt a Chromecast, Xbox 360, Amazon Fire TV, WDTV, Roku, valamint számos Sony, Samsung segítségével. & Éles intelligens TV-k.

Az Allcast emellett a csatlakoztatott Google Drive-ból, a Dropbox-fiókokból és az eszközökből tárolja a tartalmat a helyi tároláshoz. Az Allcast ingyenes verzióját azonban szándékosan hátrányosan befolyásolták, a videó és a képek tekintetében 5 perces lejátszási korlátozással, kivéve, ha 5 USD díjat fizetnek a frissítésért.

4. Allstream

Ha csak a zenét szeretné streamálni, vagy nem akarja átváltani egy új zenelejátszóra, akkor az Allstream a te dolgod. DNLA és AirPlay kapcsolatot is kínál, ez az alkalmazás, amely kezdetben ingyenesen jön, csak adóként működik.

Ez más szavakkal azt jelenti, hogy megszerezheti a kívánt zenelejátszót, és ez lehet Spotify, Rdio, Google Play Music vagy TuneIn, miközben képes lenne streamálni az összes meglévő AirPort Expressre, XBox 360, XBMC, PS3 vagy az Apple & Samsung Smart TV-k.

Ne feledje azonban, hogy az Allstream előírja, hogy a mobilkészüléknek a zökkenőmentes működésre kell gyökereznie, és az is működik, ha az előre meghatározott határidő túllép, és 5 eurót, vagy annak pénzbeli egyenértékét más országokban meg kell fizetni. annak érdekében, hogy újra kinyitja. Úgy tűnik, hogy Android-eszközét is meg kell gyökereznie, hogy teljes mértékben kihasználhassa az Allstream alkalmazás előnyeit.

5. AppleTV AirPlay Media Player

Ahogy a neve is sugallja, a ZappoTV AppleTV AirPlay Media Player-jét kifejezetten az Apple TV-kkel való használatra fejlesztették ki. Ez az alkalmazás, amely ismét ingyenesen jön, lehetővé teszi az Android-alapú tartalmak, a helyi hálózaton elérhető tartalmak sugárzását, valamint az AppleTV-hez való nagyobb Internet hozzáférést.. 

Ezen túlmenően feljogosítja az Android-alapú készüléket vagy telefonját, hogy mindent egyben távirányítóként végezzen. Bármelyik tartalom keresése, böngészése és megosztása számos online forrásból, ideértve a YouTube-ot, a videó podcastokat, a Flickr-t, a SHOUTcast-t, a Picasát és a Facebook-ot (vigyázz ezekre a hamis hírekre a Facebookon!). Természetesen el kell futtatnia az Android 2.1-et vagy annak későbbi verzióit, és fiókkal kell rendelkeznie a ZappoTV-n az AppleTV AirPlay Media Player használatához..

6. Twonky Beam

A Twonky Beam Android és iOS rendszeren is elérhető, kettős AirPlay-DNLA képességei miatt. Csatlakoztatható számos streaming boxhoz és TV-hez, és az átvitel és / vagy a márka nem számít. Ide tartoznak az Xbox 360, az Apple TV, a Rokus és az AT&T rendszerek (U-vers).

Az UPnP szabványt használja a tartalom megosztására az otthoni hálózat több eszköze között. Ez következésképpen lehetővé teszi a média egyszerű mentését a helyi hálózatról a saját mobilkészülékére, valamint a telefon tartalmának bármilyen televízióra történő továbbítását. Természetesen ehhez legalább iOS 6 vagy Android 4.0 szükséges.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me