Hogyan lehet javítani a VPN sebességét és teljesítményét

Hogyan lehetne javítani a VPN sebességét és teljesítményét? Az idő múlásával drasztikusan megváltoznak az internetes hozzáférés eszközei és az ahhoz kapcsolódó technológiák. Az internethez való hozzáféréshez és használatához kapcsolódó szoftver- és hardvertechnológia drasztikusan megváltozott az elmúlt években.


A vezetékes bérelt vonali csatlakozástól a nagy sebességű vezeték nélküli kapcsolatig, az internethasználat fokozatosan simábbá és jobbá vált. Különböző tényezők miatt sok web-felhasználó igénybe veszi az újabb internetes hozzáférési eszközöket. Közülük egy részük inkább a VPN-szolgáltatásokat használja az internet eléréséhez és használatához. Noha a VPN online anonimitást és további adatvédelmi réteget biztosít Önnek, egyes esetekben negatívan befolyásolhatja az Internet sebességét. Az alábbiakban tippeket és trükköket talál, amelyek lehetővé teszik a VPN-sebesség és teljesítmény növelését.

A VPN sebességének és teljesítményének növelése

Hogyan lehet javítani a VPN sebességét & Teljesítmény

Hogyan lehet javítani a VPN sebességét & Teljesítmény

Az emberek a VPN-t olyan okokból használják, mint például az online névtelenség, az adatok biztonsága és a földrajzilag korlátozott tartalmakhoz való hozzáférés stb. A VPN teljesítménye azonban bizonyos tényezők alapján drasztikusan változhat. Az alább felsorolt ​​tippekkel javíthatja a VPN-kapcsolat teljesítményét és sebességét.

Használt protokoll

Nem minden VPN ugyanazokat a protokollokat használja az internethez való csatlakozáshoz. Időnként ehhez a célhoz több protokollt támogató VPN szolgáltatást is talál. Ha úgy találja, hogy az internet sebessége lassú, amikor a VPN egy protokollt használ, akkor megváltoztathatja. A protokoll megváltoztatása néha sebességnövelést eredményez. Sok VPN-szolgáltatás alapértelmezés szerint használja az OpenVPN-t, de néha megpróbálhatja az L2TP / IPSec használatát, és megnézheti az eredményeket.

A modem / útválasztó újraindítása

Valószínűleg nem gondol arra, hogy az internethozzáférési sebesség lelassulásának oka lehet. Ennek oka azonban az Ön által használt útválasztó vagy modem. A készülék lelassulást okozhat olyan tényezők miatt, mint a memóriaszivárgás és a szoftver hardverütközése. Az újraindítás megoldhatja a problémát.

A kiszolgáló helyének megváltoztatása

Általában a legtöbb VPN-szolgáltatás támogatást nyújt számos szerver számára, amelyek a világ számos pontján megtalálhatók. Ha olyan szervereket választ, amelyek távol vannak a tartózkodási helyétől, a sebesség valószínűleg lassú. Például, ha egy adott tartalomhoz német szerver segítségével fér hozzá, akkor eltérő sebességet tapasztalhat, mint amit Spanyolországban található szerverrel kapsz. A beállítási szakaszban, a VPN szoftver kliensen megtalálhatja a kiszolgáló megváltoztatásának lehetőségét, és megpróbálhatja ellenőrizni, hogy melyik nyújt jobb sebességet..

Vezetékes kapcsolat

Egyes munkahelyeken a VPN-t vezetékes vagy vezeték nélküli hálózatokon keresztül is használhatja. Noha a vezeték nélküli hálózat használata könnyebbnek tűnik, mivel megszabadul a körülötte levő vezetékektől, lelassulást okozhat. A vezeték nélküli hálózatokat általában több felhasználó használja, mint a vezetékes hálózati felhasználókat. Ez csökkentheti a VPN-sebességét. Próbáljon átváltani olyan vezetékes internetkapcsolatra, amelyet nem oszt meg másokkal, és amely javíthatja az internethozzáférési sebességet.

A tűzfal kikapcsolása

Ha tűzfalat használ, akkor annak kikapcsolása javíthatja a VPN sebességét. Ennek oka annak a ténynek köszönhető, hogy a tűzfal minden rajta áthaladó adatot kiszűr, és ez lelassítja a webes hozzáférési sebességet. A tűzfal letiltása azonban hosszú távon kockázatos lehet.

A VPN szolgáltatás megváltoztatása

Nem mindenki használja az internetet azonos igényekhez. Azok, akik ragaszkodnak az e-mailekhez, a közösségi média profiljaihoz és az alkalmi YouTube-nézéshez, nem feltétlenül válogatnak a VPN-ekkel kapcsolatban. Ha azonban olyan erőforrás-igényes feladatokkal foglalkozik, mint például a P2P streaming és a nehéz letöltések, akkor kissé szelektívnek kell lennie. Nem minden VPN rettenetesen kezeli a P2P szoftvert és az online játékokat. Megpróbálhatja megváltoztatni a használt VPN-t, és elolvashatja a népszerű VPN-ek véleményét is, hogy megtudja, melyik megfelel az Ön igényeinek legjobban.

Eszközök cseréje

Időnként a VPN-alapú webes hozzáféréshez használt eszköz megváltoztatása javíthatja a sebességet. Néhány régebbi Android és Apple eszköz, valamint az útválasztók nem alkalmasak a VPN-szolgáltatások mély titkosításának kezelésére. Az új eszközre való váltás jobb eredményeket eredményezhet. Olyan fantasztikus filmek nézése, mint a Chappie, a Blackhat és a Sicario, remek szórakozást kínálhat Önnek.

Tartózkodási hely megváltoztatása

Wi-Fi hálózat használatakor a hely megváltoztatása segíthet a VPN teljesítményének és sebességének javításában. Mint tudod, a vezeték nélküli jel erőssége változik, és az akadályok olyanok, mint a falak, a nagy tárgyak lelassíthatják a jel erősségét. Próbáljon közelebb kerülni az útválasztóhoz, amikor otthoni vagy irodai Wi-Fi hálózatot használ, hogy az eszköz vagy a számítógép erős jelet kapjon az internetes hozzáféréshez.

Leggyorsabb VPN-szolgáltatók 2019-ben

Alapos kutatást és tesztelést végeztünk annak megállapítása érdekében, hogy melyik VPN-szolgáltatás a leggyorsabb. Általánosságban elmondható, hogy minél több VPN-hely található egy szolgáltatásnak, annál kevesebb a terhelése a szerverein. Itt található a leggyorsabb VPN-szolgáltatások listája 2019-től.

A VPN sebességének mérése?

Az VPN-kiszolgáló gyorsaságának méréséhez kövesse az alábbi lépéseket.

  1. Mielőtt csatlakozna egy VPN szerverhez, lépjen a Speedtest.net webhelyre, és tesztelje a ping-, letöltési és feltöltési sebességeket.
  2. Vegye figyelembe az eredményeket.
  3. Most csatlakozzon egy VPN szerverhez, és végezzen újra sebesség-tesztet.
  4. Hasonlítsa össze a két eredményt.
  5. Általánosságban elmondható, hogy ha az Internet sebessége 10% körül esik, ez azt jelenti, hogy a VPN-kiszolgáló, amelyhez csatlakozik, gyors.
  6. Ha észreveszi, hogy a VPN-kiszolgálóhoz való csatlakozás csökkenti az Internet sebességét, próbáljon csatlakozni a helyéhez közelebb lévő VPN-kiszolgálóhoz..
  7. Ha ez nem segít, próbáljon megváltoztatni a protokollokat.
  8. Ha ezek a tippek egyik sem segít, érdemes megfontolnia a VPN-szolgáltató megváltoztatását.

Hogyan lehet javítani a VPN sebességét & Teljesítmény – csomagolja fel

A VPN teljesítménynövelése nem varázslatos dolog. A gondos beállítási változtatásokkal elérheti a kívánt eredményt. Időnként a web-hozzáférési eszközök és a szolgáltatás megváltoztatásához mindössze annyit kell tennie. Ne feledje, hogy soha nem fog kielégítő VPN-sebességet elérni, ha ingyenes VPN-szolgáltatást használ. Ennek oka az, hogy az ilyen szolgáltatások szinte mindig túlterheltek. Végül, ha gyakori VPN-felhasználó, akkor megéri a havonta 10 dollárt kiengedni egy tisztességes szolgáltatásért..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me