Még akkor is nyomon követhetők, ha a Google helymeghatározása ki van kapcsolva

Ha úgy gondolja, hogy a „Helyelőzmények” kikapcsolása megakadályozza, hogy a Google nyomon kövessen téged, újabb dolog jön. Az Associated Press beszámolt arról, hogy a helymeghatározás bekapcsolása ellenére a Google továbbra is egy csomó különböző alkalmazást használ a helyének ellenőrzéséhez. Annak ellenére, hogy a Google Helyelőzményei beállítják, hogy annak kikapcsolása megakadályozza az Ön tartózkodási helyének nyomon követését, a Google többféle módon képes megkerülni ezt a helyzetet.


Még akkor is nyomon követhetők, ha ki van kapcsolva a Google Helyelőzményei

Még akkor is nyomon követhetők, ha a Google helyelőzményei ki vannak kapcsolva

A Google helyelőzményei – mit csinál valójában??

Mindenki tudja, hogy „szüneteltetheti” a Helyelőzményeket a Google-on, és ez állítólag megakadályozhatja, hogy a Google tárolja az információkat azokon a helyeken, ahol járt. Valójában a Google támogatási oldala is kimondja,

“Ha a Helyelőzmények ki vannak kapcsolva, a meglátogatott helyeket már nem tárolja.”

A helyelőzmények kikapcsolásával kapcsolatos probléma nem akadályozza meg a Google-t abban, hogy más alkalmazásokat használjon helymeghatározására. A Google helyelőzményeinek kikapcsolása megakadályozza a Google-t abban, hogy hozzáadja mozgásait az „idővonalhoz”. Ennek ellenére a helyjelzőket továbbra is összegyűjti és nyomon követi a Google. Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor hozzáfér a Google Térképhez, keresést végez a Google-on, vagy akár telefonjáról is megkapja az időjárási információkat, a Google pillanatfelvételeket készít a helyéről. Az Android és az iPhone felhasználók egyaránt tárolják ezeket a nyilvántartásokat.

Miért követi a Google a tartózkodási helyét??

A Google leggyakoribb elmélete, hogy a Google tartózkodási helyének követése iránti megszállottság az adatok. Minél több adatot szerez a Google, annál jobban felhasználhatja azt a jobb hirdetési lehetőségek biztosítására a vállalatok számára. Valójában a Google kifejezetten kijelentette, hogy a „Tevékenység” beállításokban tárolt helyrekordokat használják a hirdetések célzására. A hirdetés-vásárlók lehetősége van arra, hogy konkrét helyszíneket célozzon meg, bár ennek ellenére nagyon nagy fillért kell fizetniük a Google-nak.

Hogyan állítsuk le a Google-t a tartózkodási helyének nyomon követéséről

Az AP vizsgálata kimutatta, hogy van mód arra, hogy megakadályozzuk a Google-t az Ön tartózkodási helyének nyomon követésében, de magában foglalja a Google beállításainak átgondolását. Ha letiltja a „Web & Alkalmazástevékenység ”beállítás, a Google leállítja a helyjelölők tárolását más alkalmazásokon keresztül. A helyadatokat manuálisan is törölheti a myactivity.google.com webhelyen, a földrajzilag lepecsételt bejegyzések eltávolításával. Ez időigényes lehet számodra, hacsak nem akar egyszerre megszabadulni az összes bejegyzésről. Az Associated Press nagyszerű cikket tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan törölheti adatait a Google adatbázisaiból.

Hogyan lehet online névtelen maradni

Ha aggódik adatai és online névtelensége miatt, akkor a legjobb módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy adatait védi, egy VPN használatával. A VPN-t extra biztonsági intézkedésként kell használni a „Web & App Activity ”és a„ Helyelőzmények ”beállításokat.

A VPN megteszi a forgalmat egy biztonságos közvetítő kiszolgálón keresztül. Ez biztosítja, hogy egyetlen harmadik fél sem tekintheti meg az adatait, mivel az összes adatot a VPN titkosítja. Itt többet megtudhat arról, hogy a VPN hogyan biztosíthatja az online biztonságot.

Azoknak a VPN-szolgáltatóknak, akik kipróbálták az adatok bizalmas kezelésével, javaslom az ExpressVPN használatát. Az ExpressVPN katonai titkosításokat használ, hogy elrejtse adatait a kíváncsiskodó szemektől. 5 VPN-protokollal is rendelkezik, amelyeket extra biztonsághoz használhat online közben. A 30 napos pénz-visszatérítési garanciával az ExpressVPN lehetővé teszi, hogy kipróbálják szolgáltatásaikat, mielőtt elkötelezik magukat előfizetésükre.

Hogyan lehet kikapcsolni a „webet” & App Activity ”

iOS felhasználók

 1. Jelentkezzen be Google-fiókjába egy böngészőben
 2. Nyissa meg a fiók beállítások egy böngészőben: Google Fiók > Személyes adatok & Magánélet > Ugrás a Tevékenységhez > Tevékenység-ellenőrzések < háló & App Activity.
 3. Váltás háló & App Activity.

Android felhasználók

 1. Menj Google beállítások
 2. Hozzáférés Google Fiók > Adat & Testreszabás > háló & App Activity
 3. Váltás háló & App Activity

A Google helyelőzményeinek követése – végső gondolatok

Mint láthatja, a Google elrejtette a „Web & Alkalmazástevékenység ”beállítás olyan helyen, ahol a legtöbb felhasználó nem gondolja, hogy kinéz. Valójában nagyon homályosak voltak a beállítás elvégzésével kapcsolatban is, kijelentve, hogy „menti a Google webhelyein és alkalmazásaiban végzett tevékenységeit, hogy gyorsabb kereséseket, jobb ajánlásokat és személyre szabottabb élményeket biztosítson”. A tárolt tevékenységek pontos megismeréséhez még több feltárásra van szükség a végén, és általában ez látható, miután átnézett néhány „Tudjon meg többet” gombot. Ijesztő világ, amelyben élünk, ahol a legtöbb szolgáltató, akiben naponta megbízunk, ilyen homályos az adatok gyűjtésében. Szerencsére egy VPN használatával legyőzheti ezeknek a problémáknak a nagy részét, és névtelenséggel használhatja az internetet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map