A VPN feloldása a webrooton

A virtuális magánhálózatot (VPN) egyre többen használják a világon a növekvő internetes fenyegetések miatt. Még tíz évvel ezelőtt biztonságosan is csatlakozhattunk az internethez anélkül, hogy további védelmi rétegre volt szükségünk, de ma a forgatókönyv megváltozott.


A VPN feloldása a webrooton

A VPN feloldása a webrooton

Online bosszúság

A hackerektől a kormányzati és biztonsági ügynökségektől az internetszolgáltatókig és a szomszédos szomszédokig mindenki szeretné látni az internetes tevékenységeit, és pénzt keresni belőle. Ha nem vigyázol, magánjellegű adatokat tehet közzé, például hitelkártya-adatokat, társadalombiztosítási számot és otthoni címet.

Ezen bosszantó problémák elkerülése érdekében az emberek inkább a VPN-t használják. Ez egy alkalmazás, amelyet letöltöttek és telepítettek egy számítógépre vagy mobil eszközre, és aktiválásukkor az összes internetes forgalmat titkosítja, biztonságos kiszolgálón keresztül irányítva..

Ehhez a magánhálózathoz csak a felhasználó és a biztonságos VPN-kiszolgáló férhet hozzá. Még az internetszolgáltató sem látja, mit csinál online. Röviden: egy VPN névtelennek tartja az interneten.

A VPN engedélyezése a Webroot tűzfalon keresztül

Időnként bizonyos alkalmazásokat blokkol az eszközre telepített víruskereső szoftver. A Webroot egy olyan víruskereső megoldás, amelyről ismert, hogy blokkolja a VPN alkalmazásokat. Számos Webroot-felhasználó panaszolta, hogy a víruskereső blokkolta VPN-hozzáférésüket. Ez általában nem súlyos kérdés, és néhány egyszerű lépésben megjavítható.

Kizárja a VPN-t a Beállítások közül

A Webroot védelmi beállításaiban kizárhatja a VPN alkalmazást. Ez megakadályozza, hogy az alkalmazás blokkolja a VPN-hozzáférést – túl rossz, hogy nem tudtuk blokkolni a The Force Awakens, a Jurassic World és az Amerikai Kapitány filmeit, hogy valaha is megjelenjenek, de ez egy másik téma.

Ehhez először el kell indítania a Webroot víruskereső szoftvert, és válassza a Vírus lehetőséget & Veszély-védelmi beállítások, majd válassza a Kizárások lehetőséget, és adja hozzá a VPN-alkalmazást a kizárásokhoz. Ennek elegendőnek kell lennie a probléma megoldásához, de ha nem, akkor megpróbálhatja hozzáadni a VPN-t a Windows tűzfal speciális beállításaihoz..

Ideiglenesen tiltsa le a Webroot alkalmazást

A probléma legegyszerűbb módja az antivírus letiltása a VPN használata közben. Ez nem a legbölcsebb megoldás, mivel VPN használata közben továbbra is védelemre van szüksége a rosszindulatú programok ellen, de egyelőre segíthet abban, hogy VPN-hozzáférést kapjon. Bár ez gyakorlati megoldásnak tűnik, nem javasoljuk, hogy minden körülmények között kapcsolja ki a vírusvédelmet. Tehát, ha úgy dönt, hogy ideiglenesen letiltja a Webroot alkalmazást, akkor ezt saját maga végezheti el 

Csak annyit kell kattintson a jobb egérgombbal a Webroot ikonra, és válassza a „védelem kikapcsolása” lehetőséget. Ne felejtse el bekapcsolni, miután végzett a VPN használatával, és futtatnia kell a kártevőket az eszközön.

Alternatív megoldásként kipróbálhatja az SSL-figyelés letiltását is, mivel ezt a Webroot néha blokkolja. Ezt megteheti a ‘webes pajzs letiltásával & szűrés ”opciót a Webroot alkalmazásban.

Telepítse újra a VPN-t

Számos felhasználó jelentette, hogy a VPN program újratelepítése megoldotta a problémát. Ehhez hozza létre a VPN-alkalmazást a készülék programjainak listájából, és válassza az Eltávolítás lehetőséget. Kattintson a telepítővarázslóra, amikor megjelenik, és engedje futni. Ha az eltávolítás sikeres, kattintson a Bezárás gombra, és lépjen ki a varázslóból.

Ha az eltávolítás sikertelen, nyissa meg a Hálózati kapcsolatok elemet, kattintson a jobb gombbal a VPN jelöléssel ellátott WAN Miniportra, és válassza a Törlés lehetőséget. Miután az eltávolítási folyamat sikeres volt, lépjen a VPN-ügyfélszoftverre, és telepítse újra az alkalmazást a futtatható fájl használatával.

Cserélje ki az antivírust

Számos vírusvédelmi megoldás érhető el, így nem kell tovább folytatnia azt a megoldást, amely folyamatosan blokkolja a VPN-t. Ha kipróbálta a fenti lehetőségeket, és még mindig nem oldotta meg a problémát, próbálhatja meg kicserélni a jelenlegi víruskereső programot egy másikra..

A Webroot mellett számos más vírusvédelmi és rosszindulatú program elleni védelmi alkalmazás is létezik, mint például a Norton, Kaspersky, Avast, McAfee és Panda Cloud. A Webroothoz hasonlóan ezeknek a programoknak különféle hasznos funkciói és előnyei vannak, valamint ingyenes és fizetett verziók.

Mindig megfontolható, hogy egy fizetett verziót válasszon egy ingyenes verzióval szemben, mivel a védelem mindig jobb, ha fizető ügyfél vagy. Emellett sokkal rugalmasabb a funkcióinak megválasztása, amikor előfizet egy fizetett tervre, és azokkal a fantasztikus adócsökkentésekkel, amelyek annyira elképesztőek az amerikaiak számára, megfizethetik a VPN szolgáltatást..

Változtassa meg a VPN-t

Ha az antivírus program megváltoztatása sem bizonyul hasznosnak a probléma megoldásában, akkor a VPN-ügyféllel kapcsolatos problémának kell lennie.

Ebben az esetben a VPN-szolgáltató ügyfélszolgálatával való kapcsolatfelvétel megoldást jelenthet. Ha azonban az ügyfélszolgálat nem tud megoldást kínálni, akkor lehet, hogy kipróbál egy másik VPN-t.

Nem minden VPN lesz kompatibilis az eszközökön vagy más alkalmazásokkal. Mivel az antivírus ugyanolyan nélkülözhetetlen, mint a VPN, egyikük nélkül sem tud megtenni. Az utolsó lehetőség a VPN-szolgáltató megváltoztatása és a másik kiválasztása. Mint a víruskereső szoftverek esetében is, a prémium VPN-k megbízhatóbbak, mint az ingyenesek.

Ha a probléma megszűnik az új VPN használatával, akkor biztonságosan folytathatja a böngészést. Ha nem, akkor lehet, hogy valami baj van a hálózattal, és további vizsgálatot igényelhet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map