Hogyan állítsuk be a VPN szervert a Raspberry Pi rendszeren

Hogyan lehet átalakítani a Raspberry Pi VPN szerverré?? Bármely VPN szerver csatlakoztatása az útválasztóhoz elkerülhetetlenül titkosított és biztonságos kapcsolatot biztosít a világ bármely pontjáról a személyes hálózatához. Ez lehetővé teszi a NAS fájljainak elérését bonyolult konfigurációk nélkül. Sőt, a kapcsolat titkosításával nem kell aggódnia, hogy az adatok elfogódnak, ha a laptopját nyilvános Wi-Fi hotspoton használja, és mivel minden a kezedben van, az adatok teljesen biztonságosak maradnak, és nem kell támaszkodnia más szolgáltatásokra. A VPN létrehozásához nincs szükség külön hardverre. Egy egyszerű Raspberry Pi képes elvégezni a munkát. Így állíthatja be a VPN-kiszolgálót a Raspberry Pi rendszeren.


Hogyan állítsuk be a VPN szervert a Raspberry Pi rendszeren

Hogyan állítsuk be a VPN szervert a Raspberry Pi rendszeren

Raspberry PI VPN szerver telepítése:

Így állíthatja be saját Nyílt VPN-kiszolgálóját egy Raspberry Pi-n.

  1. Vegyünk egy Raspbian Jessie PiVPN OpenVPN telepítőt, mivel az ingyenes No-IP szolgáltatás biztosítja az állandó kapcsolatot a VPN-sel, még az IP-cím megváltoztatása esetén is. Használja a Raspberry Pi parancssori módban (Raspbian Lite verziója), amely grafikus felhasználói felület nélkül érkezik, és sokkal kisebb méretben.
  2. Kezdje a raspbian-jessie (2017-07-05 zip fájl) letöltésével, majd bontsa ki a benne található .img fájlt. Ezután telepítse a Lemezmegjelenítőt (Win32), és dugja be a microSD kártyát a kártyaolvasóba, ügyelve arra, hogy a kártya ne tartalmazzon semmit, amire szüksége van. Használja a Lemezképet (Win32) a Raspbian Jessie Lite kép átviteléhez a microSD kártyára..
  3. Futtassa a Win32 lemezképet. Ha normál Windows-fiókkal jelentkezik be, be kell írnia a rendszergazda jelszavát. A tetején, a bal oldali doboz jobb oldalán kék mappa ikon jelenik meg. Kattintson rá, és keresse meg a korábban kibontott Raspbian Jessie Lite .img fájlt. Kattintson duplán rá.
  4. Győződjön meg arról, hogy a microSD-kártya szerepel az eszköz alatt. Ezután kattintson az Írás elemre. Amikor ez a folyamat véget ért, vegye ki a microSD-kártyát, és helyezze be a Raspberry Pi-t. Induljon fel. Ezután normál esetben jelentkezzen be a jelszóval – pi és málna.
  5. Itt a Raspberry Pi egy szerver feladatát fogja elvégezni, tehát elrejteni az útválasztó melletti egyik sarokban. Állítsa be a Raspberry Pi távirányítóját ropogós üzemmódban. Ez az SSH vagy a Secure Shell engedélyezésével lehetséges. típus sudo raspi-config.
  6. Ennek legfontosabb feladata az lesz, hogy megváltoztassa a Raspberry Pi jelszavát. Ez lehetővé tenné, hogy csak SSH-n keresztül jelentkezzen be. Kattintson az 1. lehetőségre, és írja be kétszer az új jelszót, hogy végül megváltoztassa. Ezután lépjen az Interfész lehetőségekbe.
  7. Válassza a P2 SSH lehetőséget, kattintson az Igen gombra, amikor a képernyőn villog az a kérdés, hogy szeretné-e engedélyezni az SSH szervert. A Raspberry Pi ezután megerősíti, hogy az SSH be van kapcsolva. Ezután lépjen a Befejezés oldalra.

A VPN szerver befejezése az RPi telepítésén

A befejezéshez állítsa le a Raspberry Pi készüléket. Csak gépelj sudo leállítás, húzza ki a billentyűzetet és a monitort, majd csatlakoztassa a Raspberry Pi-t az útválasztóhoz Ethernet-kábel segítségével. A billentyűzet és a monitor mostantól feleslegessé válik, mivel a Raspberry Pi készüléket mostantól távolról vezérelheti.

Kapcsolja be ismét a Raspberry Pi-t, engedve, hogy kb. 30 másodpercig feltöltődjön. Kezdje el megtalálni a Raspberry Pi hálózatát a Fing Android alkalmazás használatával. A Fing felsorolja az összes hálózathoz csatlakoztatott eszközt, megmutatva a Raspberry Pi-t, valamint annak IP-címét.

A Windows rendszerben egy Angry IP Scanner használatával, amelyre Java szükséges, a Raspberry Pi a Raspberrypi.local név alatt szerepel a Hostname oszlopban..

A Raspberry Pi-vel való kapcsolat létrehozásához a PuTTY SSH kliens letöltésére és telepítésére van szükség. Ez az ingyenes PuTTY eszköz segít távolról csatlakozni a Raspberry Pi-hez. Most már be tud jelentkezni a Raspberry Pi saját felhasználónevével és jelszavával.

A javasolt javaslat most a Linux frissítések letöltése és telepítése. Ezt a parancs segítségével lehet megtenni sudo apt-get frissítés és a sudo apt-get upgrade.

Indítsa el az OpenVPN telepítését. Írja be a https://install.pivpn.io | bash a telepítő indításához. Ezután állítson be egy statikus IP-címet, hogy az útválasztó tudja a Raspberry Pi helyét a hálózaton.

Erre azért van szükség, hogy elindíthassa a bejövő VPN-forgalmat. Győződjön meg arról, hogy az IPv4 alapértelmezett átjárója már beállítva a router IP-címére, és ellenőrizze, hogy a beállítások megfelelőek-e. A folytatáshoz kattintson az Igen gombra.

Kövesse az összes lépést, amely segít kiválasztani a megfelelő felhasználói könyvtárat, amely tárolja az OpenVPN konfigurációját. Válassza ki a telepített alapértelmezett „pi” -t, majd engedélyezze az „felügyelet nélküli frissítéseket”, hogy a Raspberry Pi automatikusan frissüljön biztonsági javításokkal..

Most választhat az UDP vagy a TCP protokollok közül. Általában az UDP-t részesítik előnyben, mert sokkal gyorsabb. Hagyja a portot alapértelmezett 1194-ként, majd nyomja meg az OK gombot. Tartsa a portszámot valahol leírten, majd ezt követően erősítse meg, hogy a port jobbra van-e a következő képernyőn.

Három titkosítási szintet kínálunk Önnek. Általában a PiVPN telepítője 2 048 bites titkosítást javasol, de a maximális biztonság érdekében a 4096 lehetőséget is választhatja. Dinamikus DNS-szolgáltatás vagy külső IP-cím segítségével csatlakozhat a Pi-hez. Ez utóbbi egy könnyebb módszer, mivel kevesebb gondoskodást igényel a routerről.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me