Hogyan javítsuk ki a VPN 809 hibát a Windows 10 rendszeren

A virtuális magánhálózat (VPN) nagy jelentőséggel bír az Internet felhasználók számára. Ez egy egyablakos megoldás az internetes biztonság és adatvédelem igényeinek kielégítésére. Mivel a magánélet megsértése és az adatok ellopása nap mint nap növekszik, az Internet-felhasználók nagy része most a VPN-kre támaszkodik, hogy biztonságot és adatvédelmet biztosítson az online tevékenységekben. A VPN-ket számos okból használják. Anonimitást és biztonságot nyújtanak mindenféle online tevékenységnél, biztonságosabbá teszik a letöltéseket, és megkerüli a földrajzi korlátozásokat a felhasználó eredeti IP-címének elrejtésével. Azokban az országokban, ahol az internet korlátozott, a felhasználók a VPN-ek segítségével szabadon hozzáférhetnek az internethez.

Hogyan javítsuk ki a VPN 809 hibát a Windows 10 rendszeren

Hogyan javítsuk ki a VPN 809 hibát a Windows 10 rendszeren

A forgalom biztonságban volt

A VPN egy olyan alkalmazás, amelyet telepíteni kell egy számítógépre vagy mobil eszközre. Az aktiválás után a VPN biztonságos alagúton keresztül irányítja az eszköz és a VPN szerver közötti forgalmat. Ezt a folyamatot alagútolásnak hívják, amelynek segítségével az összes forgalom titkosítva van. 

Csak a készülék és a biztonságos VPN-kiszolgáló rendelkezik a kulcskóddal a forgalom visszafejtéséhez. Bárki más, még akkor is, ha belekapaszkodik a hálózatba, nem fogja tudni elolvasni a tartalmat. Ezért van szükség a VPN-re nyilvános WiFi használatakor. A hackereket VPN használatakor hatékonyan elzárják.

De néha a VPN-k kevés problémával szembesülnek, amelyek a kapcsolat meghiúsulásához vezetnek. Ha a szerverrel való kapcsolat meghiúsul, hibaüzenet jelenik meg. Egy ilyen A Windows eszközökön a VPN 809 általános hiba. Nézzük meg, mi ez a hiba, és hogyan javíthatjuk ki.

Mi a 809-es VPN hiba?

Ha Windows-eszközt és VPN-t használ, akkor nem ritka, hogy a 809-es hibaüzenetet kapja. Ez akkor fordul elő, amikor a Windows nem engedi VPN létrehozását a tűzfalon keresztül. Ez a hiba akkor fordulhat elő, ha nem használ tűzfalat, de NAT-eszközön van.

A Network Address Translation (NAT) az IP-cím megőrzésére szolgál. Ez lehetővé teszi a regisztrálatlan IP-címekkel rendelkező magán IP-hálózatok számára az internetkapcsolatot. A NAT általában egy útválasztón működik, két vagy több hálózatot összekötve, és a nem regisztrált hálózatot jogi címekké alakítja.

A NAT lehetővé teszi, hogy egyetlen eszköz, például egy útválasztó, csatornaként működjön a nyilvános hálózat (az internet) és a magánhálózat (helyi hálózat) között. Ez azt jelenti, hogy csak egyetlen egyedi IP-cím képviseli az eszközök teljes csoportját.

Mivel a NAT-eszközök eltérően fordítják a hálózati forgalmat, a hibaüzenetet általában akkor kapják meg, ha a kiszolgáló NAT-eszköz mögött és az IPsec NAT-T környezetben van..

A 809 VPN-hiba néhány jele a hibaüzenet. Ha az L2TP protokollt használja, de nem, akkor a hibaüzenet jelenik meg, “Nem sikerült létrehozni a számítógép és a VPN szerver közötti hálózati kapcsolatot.”

Amikor ez a hiba előfordul, néhány módon oldhatja meg:

1. Engedélyezze az útválasztó vagy a tűzfal portjait

A 809 VPN-hiba általában akkor fordul elő, amikor a PPTP-portot, az L2TP-portot vagy az IKEv2-portot a tűzfal vagy az útválasztó blokkolja. Ebben az esetben a tűzfal vagy az útválasztó portjának engedélyezése megoldja a problémát.

Ha ez nem lehetséges, akkor telepíteni kell az SSTP vagy az OpenVPN alapú VPN-alagutat, hogy a VPN-kapcsolat a tűzfal, a NAT és a proxyszerverek ellenére is csatlakozhasson..

2. Kapcsolja ki az Xbox élő hálózati szolgáltatásokat

A Windows 10 használatakor a víruskereső egyes esetekben inkompatibilis lehet az operációs rendszerrel, így megtagadhatja az IPsec kapcsolatokat.

Amikor egy Windows 10 szolgáltatás letiltja az L2TP vagy az IPsec VPN elérését, a problémát meg lehet oldani úgy, hogy beírja a „szolgáltatások” a keresőmezőbe, majd kattintson a „Szolgáltatások” elemre a keresési eredmények között, és tiltsa le az Xbox Live Networking Services szolgáltatást. A VPN-kapcsolatnak működnie kell, és a hiba eltűnik.

3. Ellenőrizze a PAP beállításait

Kövesse ezeket a lépéseket annak ellenőrzéséhez, hogy a PAP-beállítások megfelelően vannak-e konfigurálva.

  1. Először kattintson a „Start” gombra, és válassza a Beállítások lehetőséget.
  2. Ezután válassza a Hálózat és Internet elemet, majd a „VPN” lehetőséget..
  3. Ezután VPN-t kell hozzáadnia a kapcsolat nevének, felhasználónevének és jelszavának megadásával.
  4. Ezt követően a Tulajdonságok lapon válassza a Biztonság, majd az Speciális beállítások lehetőséget.
  5. A Hitelesítés alatt válassza az „Engedélyezze ezeket a protokollokat” elemet, majd jelölje be csak a PAP mezőt.

Miután újraindította a számítógépet, a hibának megszűnnie kell.

4. Tiltsa le a harmadik féltől származó alkalmazásokat

Túl gyakran az eszköz harmadik féltől származó alkalmazásai kapcsolatproblémákat okozhatnak a VPN számára. Lehet, hogy külön kell megtudnia, melyik alkalmazás okozza a problémát, de ha kikapcsolja ezt az alkalmazást, a hibának eltűnnie kell.

A VPN annyira hasznos és fontos alkalmazás, hogy bármilyen problémája sok problémát okoz a felhasználó számára. A 809-es hiba egy általános VPN-probléma, amellyel minden felhasználó időről időre szembesül. Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket a gyökér okának megállapításához és a probléma megoldásához.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me