Hogyan lehet ellenőrizni az Internet sebességét – a helyes út

Egy igazság, amelyet a modern életünknek tulajdoníthat, az, hogy az internetkapcsolatok valójában nem egyenlők. Míg egyesek valószínűleg olyan hihetetlen internetes sebességű országokban élnek (szerencsés…), mások nem olyan szerencsések. Olvassa tovább, hogy megtudja, hogyan tudja megfelelően ellenőrizni az internet sebességét, és milyen tippeket használhat a kapcsolat gyorsabbá tétele érdekében.


Hogyan lehet ellenőrizni az Internet sebességét - a helyes út

Hogyan lehet ellenőrizni az Internet sebességét – a helyes út

Miért kell rendszeresen tesztelnie internetes sebességét

Sajnos az internetszolgáltató internetes sebessége nem mindig felel meg a hirdetés sebességének. Más szavakkal: nem biztos, hogy megkapja azt, amit ténylegesen fizet. A lassú internetes sebesség megkönnyíti az online élményt. A PC-n, az Xbox One-on vagy a PS4-en folytatott játék közbeni folyamatos lemaradástól az állandó pufferelésig, amíg a tartalmat az Apple TV-n, a Roku-n vagy az Amazon Fire Stick-en próbálják streamálni; A lassú szélessávú internet nagyon heves dühöt okozhat.

Hogyan ellenőrizze az Internet sebességét – Egy tipp az internetszolgáltató segítségére

Ha valaki rossz internetes sebességgel küzd, akkor valószínűleg már megpróbálta kapcsolatba lépni az internetszolgáltatóval. Az egyik dolog, amelyet sok internetező észrevett, az, hogy az internetszolgáltatók nem nagyon reagálnak, amikor egy felhasználó megkérdőjelezi az általuk nyújtott szolgáltatást.

Ha fizet a gyors internetes sebességért, de nem kapja meg őket, javasoljuk, hogy vegyen egy hetet, és gyűjtse össze adatait. Mielőtt kapcsolatba lépne az internetszolgáltatóval, győződjön meg arról, hogy van-e elegendő adat, amely megmutatja, mennyire rossz az internet sebessége. Más szavakkal, használja az alább említett eszközöket, hogy tesztelje internetes sebességét különböző napokon és időpontokban.

Képernyőkép vagy nyilvántartás vezetése a különböző tesztek eredményeiről. Ne felejtse el kipróbálni az internetet rohanó forgalmi órákban, például munkaidő után, hétvégén és éjszaka

Ügyeljen arra, hogy néhány tesztet elvégezzen akkor is, amikor a kapcsolat stabilizálódik. Szerezzen annyi eredményt, amennyit csak tudsz, majd vegye fel a kapcsolatot az ISP-vel, valódi bizonyítékokkal arra vonatkozóan, hogy a sebessége nem az, amit fizet. Ilyen módon az internetszolgáltató nem tud kibontakozni a megérdemelt szolgáltatás nyújtásával.

Eszközök az internetes sebesség ellenőrzéséhez

Meglepő módon az internetes sebesség ellenőrzése az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb internetes teszt, amelyet elvégezhet. Valójában nem is kell letöltenie egy alkalmazást vagy bármilyen szoftvert. Az alábbi internet-alapú szolgáltatásokkal könnyen ellenőrizheti internetes sebességét:

Fast.com

Az első eszköz, amelyből profitálhat, a Fast.com. Ezt a webhelyet a Netflix üzemelteti, és nagyon egyszerűen használható. Csak annyit kell tennie, hogy:

  1. Először győződjön meg arról, hogy leállítja az esetlegesen végrehajtott letöltési folyamatokat. Ügyeljen arra, hogy senki más ne használja az internet-kapcsolatot a sebességteszt idején.
  2. Ezután látogasson el a Fast.com webhelyre böngészőjével.
  3. Amint odaér, ​​várjon, amíg a sebességteszt megteszi a dolgát (kb. 30 másodperc várakozás)
  4. És voila! Az eredményeket anélkül kapja meg, hogy bármilyen más lépést meg kell tennie.

A Fast.com Mbps-ban jeleníti meg a letöltési sebességet, és kattintson a „További információ megjelenítése” gombra a késés és a feltöltési sebesség eléréséhez..

Speedok by Ookla

A Speedtest by Ookla tűnhet nagyon hasonlónak a Fast.com-hoz, de kínál néhány extra funkciót. A kint lévő játékosok számára ez egy nagyszerű eszköz a PING-jének teszteléséhez. A Speedtest by Ookla alapértelmezés szerint megmutatja a feltöltési sebességeket és a letöltési sebességet. Csakúgy, mint a Fast.com, ez az eszköz megadja a sebességet Mbps-ban. Az Ookla Speedtest által készített érdekes dolog az, hogy válassza ki a szervert, annak ellenére, hogy a legjobb szervert használja, amelyet alapértelmezés szerint megtalál.

Időnként azonban azt tapasztalhatja, hogy a sebessége jól teszteli, de továbbra is problémái vannak a weboldalakhoz való gyors kapcsolódással. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy bizonyos ISP fojtásgátlóval szembesül.

Hogyan állítsuk le az ISP fojtását

Az ISP fojtása egy általános, bár kevésbé kezelt módszer, amelyet az internetszolgáltatók használnak bizonyos webhelyekhez való hozzáférés korlátozására. Leggyakrabban az internetszolgáltatók gátolják a kapcsolatot, ha észreveszik, hogy túl sok adatfolyamot közvetít, vagy túl sok fájlt tölt le..

Időnként az internetszolgáltatók egyenesen azt fogják mondani, hogy a szerződésben megadják a kapcsolatot. Ne felejtse el átlépni a szerződést, és ellenőrizze, van-e sávszélességet vagy adatkorlátot, amelyet be kell tartania.

A jó hír az, hogy a VPN könnyen megmentheti Önt a bosszantó kis problémától. Mivel egy VPN titkosítja az Ön adatait és átirányítja a forgalmat, az internetszolgáltató már nem tudja megmondani, mit csinál online.

A legjobb VPN az ISP fojtása ellen

VPN-szakértőnk, Charles, részletes áttekintést írt a legjobb VPN-kről, amelyek megakadályozzák az ISP fojtását. Legfőbb választása az ExpressVPN volt, és jó okból.

A katonai titkosítások és a legfrissebb VPN-protokollok hiányában, amelyek titkosítják az adatokat és átirányítják a forgalmat, ez egy csomó remek funkcióval is rendelkezik. Szigorú bejelentkezési tilalommal és 30 napos pénz-visszatérítési garanciával rendelkeznek, amelyet felhasználhat a szolgáltatás kipróbálására, mielőtt elkötelezettséget vállalna.

Hogyan lehet ellenőrizni az Internet sebességét – végső gondolatok

Ez minden, amire szükség van, emberek. Nem sok igénybe veszi az internetes sebesség ellenőrzését, azonban kicsit problémát jelenthet az internetszolgáltatónak a sebességgel kapcsolatos problémák kiküszöbölése. Feltétlenül olvassa el részletesen az internetszolgáltatóval kötött szerződést, hogy kiderítse, vannak-e olyan adatkorlátok, amelyek miatt aggódnia kell. Ne felejtsd el összegyűjteni az összes szükséges adatot az internet sebességén, mielőtt sérelmével felveszi az internetszolgáltatóra.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me