Milyen típusú VPN-t támogat az Azure?

A számítástechnika minden más nap új technológiai fejlődés tanúja. Míg az adatokat évekkel ezelőtt a saját szerver toronyjában kellett tárolni, manapság vannak más, fejlettebb eszközök az adatok tárolására. A nagy eszközök zsugorodnak, hogy mozgathatóbbá váljanak, és kevésbé képesek az adatok helyi tárolására.


Milyen típusú VPN-t támogat az Azure?

Milyen típusú VPN-t támogat az Azure?

Azure Cloud Storage

Az új módszer az adatok tárolására a felhőben, függetlenül attól, hogy a saját felhő vagy valamely harmadik fél adatközpontja.

A Microsoft Azure egy ilyen felhőalapú számítástechnikai szolgáltatás, amelyet alkalmazások létrehozására és tárolására használnak a Microsoft adatközpontain keresztül. Az alkalmazások tartalmaznak a védett Microsoft technológiák távolról üzemeltetett és kezelt verzióit, valamint a nyílt technológiákat, mint például a Linux.

A legjobb dolog az Azure használatában az, hogy nem kell új szoftverbe vagy infrastruktúrába fektetnie. Nincsenek előre felmerülő költségek, és az igényeinek változásakor folyamatosan növelheti a tárolási kapacitást. Az Azure fantasztikus lehetőség azok számára, akik a helyszíni Windows-kiszolgálókról felhőalapú tárolásra váltanak.

Azure és VPN

Az Azure 2010-ben indult, amikor az online biztonságot nem annyira fenyegetették. De az idők megváltoztak, és mindenki biztonságot keres az internet használatakor. Ez a virtuális magánhálózatok kialakulásához vezetett. A VPN egy speciális szoftver, amely titkosítja az eszköz és a biztonságos VPN szerver között áthaladó forgalmat, megakadályozva a kiszolgálón kívüli személyeket, hogy szippanthassák az Ön adatait..

A VPN-k emellett proxykiszolgálókként is szolgálnak, hogy segítsenek megkerülni a geoblokkok és az internet cenzúráját. A VPN-k egyre növekvő népszerűsége egyre több egyénnél és vállalkozásnál használ minden online adatot, ellentétben az Apesz III. Planet, a Meet the Parents II, a Thor III-tal (tehát Thor nem tud legyőzni 10 koszos embert, vagy kiborulni egy hálózatból !? ) Anchorman II, és így azon a tényen alapul, hogy ezeknek a filmeknek a népszerűsége nem növekszik, mert szörnyűek voltak.

Azok a felhőalapú számítógépeket használók, mint az Azure, VPN-ket szeretnének használni a maximális adatvédelem és biztonság érdekében. Azonban nem minden típusú VPN használható az Azure-nal. Az Azure VPN-kapcsolaton történő használatakor mind a biztonságot, mind a kapcsolódást szem előtt kell tartania.

Milyen típusú VPN-t támogat az Azure

Négy típusú VPN használható a Microsoft Azure felhőalapú számítástechnikával: mutatás a helyre, helyről a helyre, több hely és az ExpressRoute.

Pontok közötti VPN

A pont-pont VPN lehetővé teszi egy biztonságos kapcsolat létrehozását a Windows-alapú számítógépről a virtuális magánhálózatra, bármilyen speciális szoftver nélkül. Az Azure olyan VPN-házirendeket biztosít, amelyeket letöltött az eszközére a Windows beépített VPN-kliensének használatához. Ezzel a beállítással könnyen és biztonságosan csatlakozhat a VPN-hez és használhatja az Azure-ot. Mivel az Azure szabványos Secure Sockets Tunneling Protocol-t (SSTP) használ, biztonságosan csatlakozhat bárhonnan.

Helyek közötti VPN

Helyszíni VPN segítségével biztonságos kapcsolatot hozhat létre a helyszíni webhely és a virtuális magánhálózat között. Az Azure ipari szabvány IPsec VPN-t használ, amely a legtöbb VPN-eszközzel együttműködő. Ezzel a szolgáltatással akár tíz helyszíni webhelyet és virtuális magánhálózatot biztonságosan csatlakoztathat egymáshoz. Az ilyen típusú VPN-kapcsolatot csak akkor szabad használni, ha a helyszíni sávszélesség meghaladja a 10 MBpS-t.

Többhelyes VPN

Ez egy olyan típusú helyek közötti VPN-konfiguráció, amely lehetővé teszi, hogy több helyszíni webhelyet egyetlen hely helyett egy virtuális magánhálózathoz csatlakoztasson. A követelmények megegyeznek a webhelyek közötti VPN-ekkel.

ExpressRoute

Az ExpressRoute alapvetõen közvetlen kapcsolat az Azure-nel a WAN-ból, ehelyett a nyilvános internetet használó VPN-kapcsolat. Ez a módszer jobb biztonságot, megbízhatóságot és sebességet kínál, mint a szokásos internetkapcsolat.

Az Azure VPN átjárók számos előnyt kínálnak. Bármely régióhoz vagy VPN-hez kapcsolódhat egy másikhoz, ugyanabból a VPN-előfizetésből csatlakozhat több helyhez, és létrehozhat saját VPN-útválasztókat.

Azure és VPN – záró gondolatok

Ne feledje, hogy nem minden VPN-eszköz működik az Azure-val. A Microsoft együttműködött néhány VPN-eszközcsaláddal, és egy család minden eszköze kompatibilis az Azure-val. További információ a kompatibilis eszközökről az Azure webhelyen található.

A felhőalapú számítástechnika és a VPN-k egyaránt ma szükségesek a technológiához, amelyek kényelme érdekében gyorsan növekednek. Nem tagadható, hogy az Azure teljes körű felhőalapú számítógépes megoldást nyújt a vállalkozások számára, de VPN nélkül az online biztonság veszélybe kerül. Az Azure VPN-átjáróinak használata ideális megoldás mindkettő használatához.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me