VPN-útválasztó használata – előnye és hátránya

Szinte mindannyian használjuk a VPN-t manapság, köszönhetően a hackelésről szóló híreknek és a kormánynak, amely kémkedett ránk. A VPN-ekkel kapcsolatban az a sok, hogy a legtöbb vállalat lehetővé teszi több eszköz csatlakoztatását egyetlen licenccel. Tehát fizethet csak egy licencért, és egyszerre több eszközön telepítheti és felhasználhatja a VPN-t. Noha ez nagyszerű és mindegyik, a probléma az, hogy legtöbbünk legalább 3-4 készülékkel rendelkezik külön-külön. Egyetlen VPN-sel nem biztosíthatja a családja összes eszközét. A legtöbb VPN-szolgáltató lehetővé teszi, hogy ugyanazt a VPN-t akár 5 (vagy akár 6) eszközre telepítse. Mi lenne, ha az otthoni összes eszközt ugyanazzal a VPN-sel szeretné biztosítani? Ez magában foglalja az összes otthoni laptopot, okostelefonot, táblagépet, játékkonzolt és intelligens TV-t. Tény, hogy a legtöbb házban körülbelül 10–12 eszköz működik, amelyek működnek az interneten. Ha olyan VPN-t kap, amely lehetővé teszi 5 eszköz egyidejű csatlakozását, 3 licencet kell vásárolnia az összes eszköz lefedéséhez. Vagy csak egy licencet kaphat az útválasztóhoz. Ily módon a teljes otthoni hálózat védett lesz, és minden hozzá csatlakozó eszköz automatikusan névtelenné válik az interneten.

VPN-útválasztó használata - előnye és hátránya

VPN-útválasztó használata – előnye és hátránya

Kétféle VPN útválasztó

Ha a VPN-t egy útválasztóra telepíti, letöltheti a konfigurációs fájlokat és telepítheti azokat az útválasztóra, vagy megvásárolhat egy előre konfigurált útválasztót. Az előre konfigurált útválasztó vásárlása egyszerű, mivel nem kell telepítenie. Csak dugja be, és a VPN telepítve lesz rajta. De ha már van útválasztója, akkor a legjobb, ha letölt egy fájlt, és konfigurálja az útválasztót, ahelyett, hogy újat vásárol (hacsak nem gondolja, hogy néhány száz dollárt költesz).

VPN-útválasztó használata: A profik

Bármelyik utat is megteheti, az Ön számára megfelelő. A VPN-útválasztó ezt teheti meg az Ön számára.

Egyszeri telepítés

Az első dolog, amit meg kell értenie a VPN útválasztókkal kapcsolatban, hogy ugyanúgy működnek, mint a szokásos útválasztók, kivéve az internetkapcsolatot egy privát hálózat szerverein. Ez azt jelenti, hogy az útválasztóhoz csatlakoztatott bármely eszköz a VPN-védelem teljes körét megkapja.

Ha a VPN-t több eszközre telepíti, akkor minden eszközre külön kell letöltenie és telepítenie. Hasonlítsa össze a routerrel, amelyhez csak egy telepítésre van szükség – miután a routernek van VPN-je, nem kell külön-külön minden eszközre telepítenie a VPN-t. Csak szokásos módon csatlakoztassa eszközeit az útválasztóhoz, és biztonságban lesz az interneten.

Költségmegtakarítás

Az útválasztón a VPN-előfizetés nem számít fel külön költségeket. Például, ha egy vállalat 10 dollárt számít fel havi előfizetésért, akkor általában ugyanaz lesz, függetlenül attól, hogy melyik eszközre van telepítve.

Ez pénzt takarít meg, mert ha sok ember otthonában használja az internetet, és mindegyiknek VPN-re van szüksége, mindegyikük csatlakozhat ehhez, és nem kell több előfizetést vagy licencet vásárolnia.

Ne feledje, hogy még akkor is, ha vásárol egy előre konfigurált útválasztót, akkor továbbra is VPN-előfizetést kell vásárolnia.

Akár vásárol egy előre konfigurált útválasztót, akár letölti a konfigurációs fájlokat, és manuálisan telepíti őket, az útválasztó mindig olcsóbb üzlet, mint ha több előfizetést vásárol az egész család számára.

All-Platform Barátságos

Ez a VPN útválasztók egyik legnagyobb előnye. Amint azt korábban tárgyaltuk, többségünk több eszköz tulajdonosa. És nem minden VPN-társaság nyújt többplatformos támogatást. Például, ha VPN-t kíván telepíteni az intelligens TV-jére, akkor észreveszi, hogy nem sok szolgáltató kínál kompatibilis alkalmazásokat ehhez.

A megoldás – VPN az útválasztón. Csak konfigurálja az útválasztó VPN-jét (vagy vásároljon egy előre konfigurált útválasztót), és csatlakoztassa vele intelligens TV-jét. Csökkenti az erőfeszítéseket és a költségeket. Míg a router konfigurálása néhány további lépést megtesz, ez csak egyszeri dolog, és ha egyszer megteszi, készen áll arra, hogy egész életen át használja..

Teljes biztonság

A VPN-kapcsolat beállítása az útválasztón azt jelenti, hogy otthona teljes hálózata biztonságban van. A VPN hozzáad egy további adatvédelmi és biztonsági réteget az összes online tevékenységéhez. Azt is megnehezíti a potenciális hackerek és a számítógépes bűnözők számára, hogy veszélyeztessék vagy becsapják az Ön WiFi hálózatát.

Online névtelenség

Bármely eszköz, amelyet VPN-útválasztójához csatlakoztat, teljes online névtelenséget kap. Legyen szó okostelefonról, laptopjáról, intelligens TV-ről, játékról vagy streaming eszközről, sem az internetszolgáltató, sem senki más nem fogja tudni nyomon követni, hogy mit csinálsz online.

VPN-útválasztó használata: A hátrányok

De nem minden szórakozás és játék. Íme néhány hátrány a VPN útválasztókról.

Több eszköz alacsonyabb sebességgel

Az első hátrány, amelyet a VPN útválasztóknál figyelembe kell venni, hogy azok lassabbak lesznek, mivel egyre több eszköz csatlakozik hozzájuk. Bár minden eszköz élvezni fogja a titkosított kapcsolat lehetőségét, ugyanakkor lassabb töltési időt fog tapasztalni, mint ha minden eszköz saját VPN-t használna.

Ez azt jelenti, hogy minden olyan eszközhöz, amelyet csatlakoztat az otthoni hálózathoz, a sebesség egy részét el fogja adni. Könnyű belátni, hogy miért lehet ez visszatartó erő sok ember számára, különösen azok számára, akik nagy sebességű kapcsolatot kívánnak.

Az alacsony sebesség óriási problémát jelent azok számára, akik videókat szeretnének közvetíteni vagy online játékokat játszani – a pufferolás túl bosszantó. Ha azonban otthon van gyors kapcsolat és nagysebességű VPN, akkor a sebesség továbbra is megfelelő lesz, még akkor is, ha 10-12 eszköz csatlakozik hozzá. Győződjön meg arról, hogy nagy sebességű VPN-t kap.

Nézze meg a leggyorsabb VPN-ajánlásokat.

Bonyolult telepítés

A VPN-útválasztó beállítása elég meglehetősen bonyolult folyamat. Ha kezdő felhasználó vagy, ez nehéz lehet neked. A legtöbb VPN-vállalat azonban lépésről lépésre nyújt útmutatást, hogy segítse felhasználóit a telepítési folyamat során. Sokan közülük 24/7 élő chat-támogatással is rendelkeznek.

Bár elegendő segítség van a telepítéshez, ha még mindig úgy gondolja, hogy ez valami, amit nem tud megtenni, kérhet szakértőt vagy vásárolhat egy előre konfigurált útválasztót.

A VPN útválasztó előnyei és hátrányai – Következtetés

Nem kétséges, hogy a VPN útválasztók kiváló módja az otthoni internet biztonságának. Ha azonban Ön vagy családtagjai többsége nagyon sokat marad, és nem használja ezt a lehetőséget, akkor lehet, hogy a VPN útválasztók nem a legjobb dolog. Másrészről, ha Ön és családja otthonában a legtöbbet használja ki az internetet, a VPN útválasztó kiváló eszköz lehet a hackeléstől és a szimatolástól való biztonságos megőrzéshez, és sok erőfeszítést és pénzt takaríthat meg..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me