6 VPN prevare kojih biste trebali biti svjesni!

S povećanom potrebom za mrežnom sigurnošću i privatnošću, sve je više ljudi počelo koristiti VPN-ove. Na tržištu postoji puno VPN tvrtki, a nove se dodaju s vremena na vrijeme. A mnoge od tih tvrtki nude izuzetne značajke. Ali nude li VPN tvrtke zaista nešto vrijedno ili je to samo još jedna marketinška strategija koja korisnike vuče prema drugom bazenu prevare? Sve ovisi o VPN-u koji odaberete. Postoje mnogi pouzdani i pouzdani VPN-i, uključujući ExpressVPN, BulletVPN i NordVPN, ali naći ćete i neke koji će možda htjeti samo ukrasti vaše podatke.


6 VPN prevare kojih biste trebali biti svjesni!

6 VPN prevare kojih biste trebali biti svjesni!

6 VPN prevare koje biste trebali izbjegavati

Ovaj članak prikazuje šest različitih VPN prijevara za izbjegavanje i pomaže vam odabrati VPN davatelja koji osigurava internetsku zaštitu i sigurnost.

# 1 Doživotne pretplate

Brza i sigurna mreža svjetskih VPN poslužitelja s aplikacijskom i softverskom podrškom nije jeftina saga. Ona dolazi s fiksnim tekućim troškovima.

Kako pružatelji VPN usluga nude tako jeftine doživotne pretplate s obzirom na to da se ti visoki troškovi ne mogu odbiti?

Ove točke jasno objašnjavaju kako:

  1. Prodaja prikupljenih korisničkih podataka trećim oglašivačima jedan je od najprofitabilnijih poslova. Besplatni VPN korisnike ili oglašava korisnicima ili ih preusmjerava na web stranice oglašavača na provizije.
  2. “Životni vijek” zapravo se odnosi na izdržljivost VPN tvrtke, a ne kupca. Zapravo bi mogli otkazati pretplatničku pretplatu nakon godinu ili dvije i pretvoriti ih u ponavljajuće plaćene pretplate.

Keynote: Nikada ne padajte za doživotnu VPN pretplatu.

# 2 Besplatno VPN-a

Zašto postoji toliko besplatnih VPN-ova?

Ogromna zajednica korisnika interneta prvenstveno se fokusira na sve što je “besplatno”. Međutim, gorka istina kaže da su besplatni VPN-ovi samo još jedan jednostavan način favoriziranja pružatelja VPN usluga i kako bi im pomogli da profitiraju od vaših podataka.

Besplatni VPN-ovi koriste se kao medij za prikupljanje većine vaših podataka radi preprodaje trećim stranama.

Sve besplatne VPN aplikacije dostupne na tržištu zarađuju:

Krađa internetskih podataka na različite načine, poput ubrizgavanja zlonamjernog softvera ili špijunskog softvera te praćenjem ili prijavom u paket podataka i preprodavanjem trećih strana s kojima su partneri, kao što su web lokacije za e-trgovinu..

Sve besplatne VPN aplikacije kradu vašu propusnost i prodaju je takozvanim partnerima.

# 3 Lažne VPN aplikacije

Nisu sve VPN aplikacije napravljene da štite vaše podatke od vlade ili vašeg davatelja internetskih usluga.

Većina ovih aplikacija ili propušta vašu stvarnu IP adresu tvrtkama trećih proizvođača ili sadrži zlonamjerni softver, špijunski softver, ransomware, trojanski programi i zloupotrebe radi krađe ili oštećenja vaših podataka na webu.

Većina ovih aplikacija ne podržava šifriranje podataka i pokušavaju pristupiti osjetljivim podacima i ukrasti korisničku propusnost.

Postoji ogromna zajednica korisnika interneta koji postaju žrtve VPN-a i praćenja podataka.

# 4 Lažni VPN-ovi

Eksponencijalno sve veći interes za VPN doveo je do nadolazećih lažnih VPN-ova na tržištu.

Jednostavno ili laički, prevaranti naplaćuju VPN pretplate dok uopće ne postoji VPN usluga.

Keynote: Izbjegavajte bilo koju “novu” VPN uslugu nedavno predstavljenu na tržištu.

Budite pažljivi kada provjerite bilješke pružatelja VPN usluga, njihovo izvješće o performansama i značajke skrbi o kupcima.

# 5: Lažna obećanja i lažni sporazumi

Ponekad skeptičnost može vas spasiti od puno problema!

Ne vjerujte kada VPN tvrtka izjavi „Ne prikupljamo, ne bilježimo ili ne pohranjujemo osobne podatke korisnika“ ili „najbrži VPN na svijetu“ ili „100% anonimnu“ ili „zaštitu od propuštanja“. Ako su ovo izjave koje vam je dao davatelj VPN-a, testirajte ih prije nego što im vjerujete.

Možete isprobati neke alate za propuštanje da vidite da li vaš IP propušta VPN. Također, testirajte brzinu sa i bez VPN-a da biste vidjeli ima li padova brzine. Pročitajte i njihova pravila o privatnosti kako biste vidjeli jesu li zabilježili vaše podatke. Ako dođu, koji se elementi prijavljuju?

Nemojte se fokusirati na lažna obećanja o anonimnosti, već tražite transparentnost, povjerenje, praktičnost, izvedbu i pouzdanost VPN-a..

# 6 Lažni osvrti, izjave i komentari

S vremena na vrijeme nude se nove VPN usluge i objavljuju se deseci lažnih pregleda kako bi se potvrdilo da su legalni. Obavezno se pouzdajte samo u pouzdane blogove. S ponosom vam možemo ponuditi nepristrane recenzije ovdje na VPN Guruu. Međutim, postoje neki blogovi koji će objavljivati ​​lažne kritike za novac. Obavezno izbjegavajte takve blogove i korisničke recenzije iz prve ruke za valjane prednosti i nedostatke svakog dobavljača VPN-a.

Završne misli | Usmjerite se ili postanite još jedna žrtva

Postoji praktički stotine VPN-ova. Kako imate toliko tvrtki kako odabrati pravu? Kome možete vjerovati? Koje VPN-ove biste uopće trebali koristiti?

Čitanje recenzija jedan je od načina. No morat ćete testirati nekoliko odabranih VPN-ova kako biste bili sigurni da barem jedan zadovoljava vaše zahtjeve. Čak i ako tehničke specifikacije izgledaju dobro, a aplikacija je glatka, propušta li vaša IP adresa? Što ako zabilježi vaše mrežne aktivnosti? Ili zarazi vaš sustav zlonamjernim softverom? Odmjerava li vaše podatke organizacijama za oglašavanje, NSA ili hakerima na mračnom webu?

Držite se podalje od mutnih tvrtki i uvijek testirajte VPN usluge prije nego što se pretplatite na bilo što. Jamstvo za povrat novca pomoći će vam ovdje. Ako mislite da je VPN dovoljno dobar za vas, pročitajte o njegovom jamstvu povrata novca. Ako VPN garantira da će vam vratiti novac u određenom vremenskom roku, ako niste zadovoljni njihovim uslugama, uvijek je dobar posao. Na ovaj način možete testirati njihove usluge i vidjeti hoće li vam procuriti IP ili nudi dobru brzinu.

Napokon, neki VPN-ovi imaju skup ograničenja. Neke se usluge poput Netflixa možda neće moći pokrenuti ako koristite određeni VPN. A tu su i drugi koji ne dozvoljavaju mučenje. Neki VPN-ovi nisu dovoljno jaki da prodiru u veliki kineski vatrozid. Ako imate posebnu svrhu da koristite VPN (na primjer, pristup američkom Netflixu u inozemstvu ili ga upotrebljavate u Kini), prije kupnje pretplate razgovarajte s njihovom korisničkom službom..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map