Je li sigurno koristiti DNS proxy kodove koje pronađem na mreži?

Sigurnost na mreži ugrožena je nasumičnim DNS proxy kodovima koji se nalaze na mreži


Sigurnost na mreži ugrožena je nasumičnim DNS proxy kodovima koji se nalaze na mreži

Pametni DNS proxyji, što je to ?

Smart DNS proxy poslužuju se zamjenskim putem rješenje za VPN koristi se za deblokiranje američkog sadržaja poput Netflix, Hulu Plus, WWE Network i sadržaje iz drugih zemalja. Primjeri iz drugih zemalja bi bili BBC Iplayer iz Velike Britanije, ili Canaplus iz Francuske.

 • VPN označava Virtual Private Tunnel i jednostavno stvara šifrirani tunel između vaših uređaja i VPN poslužitelja.
 • Pametni proxyji DNS primjenjuju neke logike pametnog usmjeravanja kako bi slali samo promet povezan sa zemljopisnim putem putem poslužitelja u SAD-u, Velikoj Britaniji ili negdje drugdje.
 • Ako su vam potrebne dodatne informacije, pogledajte ovu glavnu usporedbu VPN-a sa Smart DNS proxyjima.

Nasumični DNS proxy kodovi, rizici ?

Korištenje Smart DNS proxy usluge nije loša ideja. Jedini problem je što NE znate koji promet se preusmjerava, pa se morate povjeriti Smart DNS proxy usluzi. Ako nasumično pronađete DNS kodove na mreži, a zatim primijenite te kodove za deblokiranje Netflixa i sličnih, riskirate dolje navedene opasnosti.

 1. vaš privatnost je izložena, znate li uopće koje se informacije o vama prikupljaju, koliko dugo se čuvaju i u koje svrhe ?
 2. Problemi s izvedbom. Ako koristite internetski slučajni kôd, vjerojatno je da je pretrpan, a DNS upiti spori, što zauzvrat usporava sav vaš Internet.
 3. vaš osobni podaci su u opasnosti ! S obzirom da ne znate tko djeluje i koji je vlasnik tog DNS koda. Ugroženi ste zbog svojih osobnih podataka kao što su Podaci o Facebooku, bankovni računi, računi e-pošte koji se preusmjeravaju i kradu.
 4. Stabilnost pri gubitku.  Koliko je zabavno, ako morate stalno trčati oko dohvaćanja DNS kodova i ako vam je Internet stalno uključen i isključen.
 5. Bez podrške ! Ako imate problema sa uslugom, kome se obratiti ?
 6. Besplatno? Zašto ? Dakle, na mreži postoji DNS proxy kôd, koji se može besplatno koristiti? Zašto? Mislim što je u njemu za vlasnika DNS koda? Pod kojom jurisdikcijom djeluje? I opet pod kojim pravilima o privatnosti ?

Deblokiranje američkih sadržaja na SAD, siguran način !

Smart DNS proxyji su sjajan, brz i jednostavan način deblokirajte američki sadržaj i drugi geo blokirani sadržaj na SVIM svojim uređajima. Osobno koristim Smart DNS, besplatnu uslugu koristim uslugom zvanom Unlocator, Unlocator 8 mjeseci, a sada je to usluga plaćena u iznosu od 4,99 USD mjesečno uz besplatno probno razdoblje od 7 dana. Još važnije, mogu jamčiti da Unlocator pokrije točke ispod.

Moj savjet je da se koristi bilo koji Smart DNS proxy servis na mreži koji odgovara vašim potrebama. Neizključivač ili na drugi način, besplatno ili plaćeno. Ali osigurajte da ispunjava barem sljedeće minimalne zahtjeve.

 1. Jasno vidljiva i napisana politika privatnosti.
 2. Tvrtka koja posluje u uglednoj nadležnosti. Tj Nisam siguran da bih želio svoj promet povjeriti usluzi koja pokreće iz kookoo zemlje :).
 3. Velika podrška. Pogledajte upute za video i slike za postavljanje ovdje
 4. Stabilna infrastruktura. Drugim riječima, nakon što koristite DNS kodove vašeg davatelja usluga, vaš Internet ne bi trebao postati spor ili nestabilan.
 5. Jasno navedeni podaci za kontakt za davatelja usluga DNS.

Imajte na umu da gornji rizici vrijede i za redovite proxy IP adrese koje nasumično nalazite i na mreži.

Alternativa DNS proxyja – VPN

Ako tražite sigurnu alternativu anonimni punomoćnici i Pametan DNS možda želite provjeriti VPN. VPN NEĆE raditi na vašem Smart TV-u, Apple TV-u i ostalim okvirima ako nemate VPN usmjerivač. Ali VPN usluga poput Express VPN ima sljedeće prednosti:

 • Šifrira vaš promet tako da vaš davatelj internetskih usluga ne može pratiti ili prisluškivati
 • ExpressVPN ima aplikacije za Android, IOS, MAC i PC koji postavljaju povjetarac
 • Poslužitelji u većini zemalja svijeta
 • Može prevladati otmice DNS-a i transparentne proxye.
 • Deblokira SVE sadržaje za zemlju VPN poslužitelja, a ne samo podržane kanale.
 • Istodobno možete vidjeti samo sadržaj iz jedne zemlje.

Evo popisa najbolje VPN alternative za DNS.

DNS proxy kodovi, uživajte sigurno !

Bila su to moja dva centa, molim vas budite sigurni kada koristite Internet. Zaštitite svoj identitet i svoje osobne podatke, nitko to neće učiniti u vaše ime. Koristiti VPN ako želite šifriranje ili vjerodostojan Pametan DNS dobavljač za brz pristup. Ako ste IT administrator ili bloger molim dijelite ovaj post.  Hvala na čitanju.

Uštedjeti

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me