Jesu li VPN legalni u Nizozemskoj?

Pitanje je li VPN legalno ili ne u Nizozemskoj ono je što želimo odgovoriti u ovom članku. Mnoge zemlje zabranjuju upotrebu VPN-a, no odnosi li se to i na zemlju koja vodi Europu u pristup internetu? Izgleda da ćete morati pročitati dalje da biste to saznali.


Je VPN Legal u Nizozemskoj

Je VPN Legal u Nizozemskoj

Je VPN Legal u Nizozemskoj?

Bez obzira što radite u Holandiji, vjerojatno je dobra ideja koristiti virtualnu privatnu mrežu (VPN) kada ste na mreži. Zašto? jer možete, a oni nisu ilegalne. Internetska cenzura koju obvezuje vlada ne postoji. To ima veze s domom zastupnika koji se u raznim prilikama izjašnjavaju protiv filtriranja.

Bez obzira na to, na Nizozemsku će stalno pritisnuti druge zemlje Europske unije radi stvaranja zakona o zadržavanju podataka za “borbu protiv terorizma”. Iako su Nizozemci možda pokazali neki otpor protiv toga, zemlja će se možda morati predati pritiscima u budućnosti. Nizozemska, kao i mnoge zemlje, ima za cilj spriječiti ili kontrolirati kršenje autorskih prava na internetu. Bilo je i prijedloga za filtriranje dječije pornografije, što uopće nije uznemirujuće.

Pristup internetu u Nizozemskoj

Općenito govoreći, Nizozemska je poznata po slobodi interneta i jakim zakonima o privatnosti. Stoga nije iznenađujuće saznati da je upotreba VPN-a u zemlji potpuno legalna. Zapravo, mnogi VPN-ovi zapravo se nalaze u Nizozemskoj. Međutim, to ne uklanja činjenicu da je Nizozemska zemlja 14 očiju. To znači da je dio međunarodnog saveza za nadzor. Nedostatak privatnosti postoji dobar razlog za korištenje VPN-a.

U skladu s direktivom Europske unije, od nekih se pružatelja usluga tražilo da pohranjuju informacije o internetskom prometu. Ovaj je zakon zahtijevao davatelji internetskih usluga za prikupljanje podataka o prometu korisnika i lokaciji za pohranu 12 mjeseci. EU Direktiva o zadržavanju podataka provedena je u Nizozemskoj kroz Zakon o zadržavanju podataka o telekomunikacijama sve dok nije proglašena nevažećom 2014. godine.

Trenutno se Holandija, slično kao i ostatak Europske unije, pridržava Općeg zakona o zadržavanju podataka (GDPR).

Koristite VPN u Nizozemskoj

VPN može ponuditi mnogo prednosti. Ako volite streaming sadržaja, VPN vam može odobriti pristup web-lokacijama sa zaključanim geom koje inače ne mogu biti dostupne u Nizozemskoj. Na primjer, ako želite strujati na US Netflix (koji nije dostupan izvan SAD-a) VPN vam može dati pristup usluzi streaminga. Također možete pristupiti sadržaju koji je isključivo u Nizozemskoj, kada putujete u inozemstvo. Osim što deblokira sadržaj, VPN vam može pružiti veću sigurnost i poboljšanu privatnost.

On šifrira promet vaše web stranice na način da ni internetski davatelji internetskih usluga ili treće strane ne mogu pratiti vaše mrežne aktivnosti. To bi posebno moglo zabrinuti u Nizozemskoj zbog zakona o zadržavanju podataka Europske unije. Imati VPN također može biti korisno ako bujite ili koristite Kodi. A ako koristite javni WiFi – što je nešto što ćete najvjerojatnije učiniti – VPN će blokirati hakere u krađi vaših podataka.

Najbolji VPN za Nizozemsku

Budući da na tržištu postoji puno VPN-ova, mislili smo da ćemo vam pomoći usmjeriti vašu pozornost na VPN koji biste trebali tražiti. Prvo i najvažnije, VPN koji želite odabrati mora osigurati brze i pouzdane veze, kao i snažne protokole šifriranja i druge sigurnosne značajke.

VPN koji odaberete mora održavati politiku zapisivanja bez dnevnika kako se ne bi nadgledala vaša mrežna aktivnost. Najvažnije je da VPN za koji se odlučite obvezati da mora imati snažna svojstva deblokiranja. Na taj način moći ćete bez problema deblokirati sadržaj širom svijeta dok ste u Nizozemskoj.

VPN Legal u Nizozemskoj – završne riječi

S tom razinom internetske slobode u zemlji, jedino je smisleno koristiti VPN u Nizozemskoj. Ne brinite o legalizaciji VPN-a, već brinite o svojoj privatnosti i slobodi na mreži, što se može postići upotrebom VPN-a. Ako vam je stalo do privatnosti i sigurnosti na mreži u Nizozemskoj, treba vam dobra VPN. Toliko ih je puno, što možete provjeriti u najbolji VPN za Nizozemsku članak. Javite nam na što se odlučite u odjeljku za komentare u nastavku.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map