Kako provjeriti brzinu interneta – pravi način

Jedna istina koju možete pripisati našem modernom životu jest da internetske veze u stvarnosti nisu jednake. Dok neki ljudi mogu živjeti u zemljama s nevjerojatnom internetskom brzinom (srećom…), drugi nisu toliko sretni. Čitajte dalje kako biste saznali kako pravilno možete provjeriti brzinu interneta i koje savjete možete koristiti za bržu vezu.


Kako provjeriti brzinu interneta - pravi način

Kako provjeriti brzinu interneta – pravi način

Zašto trebate periodično testirati brzinu Interneta

Nažalost, brzina interneta koju vam pruža ISP ne odgovara uvijek brzini koju oglašavaju. Drugim riječima, možda nećete dobiti ono što zapravo plaćate. Usporavanje internetske brzine može pretvoriti vaše internet iskustvo u kiselo. Od neprekidnog zaostajanja tijekom igranja igara na računalu, Xbox One ili PS4 do stalnog punjenja dok pokušavate strujati sadržaj na Apple TV, Roku ili Amazon Fire Stick-u; usporena širokopojasna veza može rezultirati prilično groznim bijesom.

Kako provjeriti brzinu Interneta – Savjet za pomoć davatelju internetskih usluga

Ako ste netko tko pati od loše brzine interneta, vjerojatno ste se već pokušali obratiti svom davatelju internetskih usluga zbog toga. Jedna stvar koju su primijetili mnogi korisnici interneta je da internetski davatelji internetskih usluga ne odgovaraju baš kad korisnik dovede u pitanje uslugu koju pružaju..

Ako plaćate velike brzine interneta, ali ih ne primate, predlažemo da odvojite tjedan dana i prikupite svoje podatke. Prije nego što se obratite svom davatelju internetskih usluga, provjerite imate li dovoljno podataka koji pokazuju koliko je stvarno brzina vašeg interneta. Drugim riječima, pomoću alata koje spominjem u nastavku testirajte brzinu interneta u različite dane i u različito vrijeme.

Snimite zaslon ili zabilježite rezultate različitih testova. Obavezno isprobajte internet tijekom sate prometa, poput radnog vremena, vikendom i noću

Obavezno obavite i neke testove u vrijeme kad se vaša veza stabilizira. Dobijte što više rezultata, a zatim se obratite svom davatelju internetskih usluga naoružani originalnim dokazima da vaše brzine nisu ono što plaćate. Na taj način, vaš davatelj internetskih usluga neće biti u mogućnosti da vam pruži uslugu koju zaslužujete.

Alati za provjeru brzine Interneta

Šokantno, provjera brzine vašeg interneta jedan je od najlakših i najbržih internetskih testova koje možete obaviti. U stvari, čak ni ne morate preuzeti aplikaciju ili bilo koji softver. Možete brzo provjeriti brzinu interneta pomoću sljedećih internetskih usluga:

Fast.com

Prvi alat od kojeg možete imati koristi je Fast.com. Ovu web lokaciju pokreće Netflix i vrlo je jednostavna za upotrebu. Sve što trebate učiniti je:

 1. Prvo svakako zaustavite sve procese preuzimanja koje možda provodite. Provjerite da nitko drugi ne upotrebljava internetsku vezu u vrijeme ispitivanja brzine.
 2. Zatim posjetite Fast.com putem preglednika.
 3. Kad dođete tamo, pričekajte da testiranje brzine učini svoje (riječ je o 30-sekundnom čekanju)
 4. I voila! Dobićete svoje rezultate bez da morate učiniti nijedan drugi korak.

Fast.com će prikazati brzinu za preuzimanje u Mbps-u, a možete kliknuti na gumb “Prikaži više informacija” da biste dobili vrijeme kašnjenja i brzine prijenosa..

Najbrže vozi Ookla

Speedtest by Ookla može se činiti vrlo sličnim Fast.com-u, ali nudi nekoliko dodatnih mogućnosti. Za igrače vani, ovo je sjajan alat za testiranje vašeg PING-a. Speedtest by Ookla također vam pokazuje brzinu prijenosa sa zadanom brzinom preuzimanja. Kao i Fast.com, ovaj će vam alat dati brzinu u Mbps-u. Zanimljivost kod Speedtest by Ookla je da odabere vaš poslužitelj, iako on koristi najbolji poslužitelj koji može prema zadanim postavkama pronaći.

Ponekad ćete, ipak, ustanoviti da vam brzina testira u redu, ali i dalje imate problema s povezivanjem sa vašim web lokacijama. U ovakvim slučajevima, možda ćete se suočiti s nekim davanjem internetskih usluga.

Kako zaustaviti davanje internetskih usluga

Ispuštanje internetskih usluga uobičajena je, iako ručna metoda, koju internetski davatelji koriste kako bi ograničili vaš pristup određenim web lokacijama. Davatelji internetskih usluga najčešće će ugroziti vašu vezu ako primijete da previše struji ili preuzimate previše datoteka.

Ponekad će vam davatelji internetskih usluga odmah reći da oni u ugovoru ugasju vašu vezu. Obavezno pređite svoj ugovor kako biste provjerili postoje li propusne širine ili ograničenja podataka kojih se morate pridržavati.

Dobra vijest je da vas VPN lako može spasiti od ovog neugodnog malog problema. Budući da VPN šifrira vaše podatke i preusmjerava vaš promet, vaš internetski pružatelj više neće moći reći što radite na mreži.

Najbolji VPN protiv propucavanja ISP-a

Naš stručnjak za VPN, Charles, napisao je detaljan pregled najboljih VPN-ova koji sprječavaju prigušivanje ISP-a. Njegov je glavni izbor otišao ExpressVPN i to s dobrim razlogom.

Osim što imate vojne enkripcije i najnovije VPN protokole za šifriranje podataka i preusmjeravanje prometa, uz njega se nalazi i puno sjajnih značajki. Imaju strogu politiku nepojavljivanja i 30-dnevno jamstvo povrata novca koje možete koristiti za testiranje usluge prije nego što se preuzmete obvezu.

Kako provjeriti brzinu Interneta – završne misli

To je sve što postoji, ljudi. Ne treba vam mnogo da provjerite brzinu interneta. Međutim, postavljanje vašeg davatelja internetskih usluga za rješavanje problema s brzinom može biti problem. Obavezno pročitajte ugovor s ISP-om detaljno kako biste utvrdili postoje li obruci podataka o kojima biste trebali brinuti. Ne zaboravite prikupljati sve potrebne podatke na brzini interneta prije nego što prije žalite na ISP..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map