Koje vrste VPN-a podržavaju Azure?

Računarstvo je svjedok novih tehnoloških dostignuća svaki drugi dan. Iako se podaci koriste za pohranjivanje u vašem tornju poslužitelja prije mnogo godina, danas postoje i drugi, napredniji načini pohrane vaših podataka. Veliki se uređaji smanjuju kako bi postali mobilniji, a imaju i manje mogućnosti lokalnog pohranjivanja podataka.


Koje vrste VPN-a podržavaju Azure?

Koje vrste VPN-a podržavaju Azure?

Azure Cloud Storage

Novi način ili pohranjivanje podataka nalazi se u oblaku, bilo da je to vaš vlastiti oblak ili u nekom centru podataka podataka treće strane.

Microsoft Azure jedna je takva usluga računalstva u oblaku koja se koristi za izgradnju i pohranu aplikacija putem Microsoftovih podatkovnih centara. Aplikacije uključuju udaljene hostirane i upravljane verzije vlasničkih Microsoftovih tehnologija, kao i otvorene tehnologije, poput Linuxa.

Najbolja stvar kod korištenja Azure je ta što ne trebate ulagati u novi softver ili infrastrukturu. Nema dodatnih troškova, a možete nastaviti povećavati kapacitet skladištenja kako se vaše potrebe mijenjaju. Azure je fantastična opcija za one koji se prebacuju s internih Windows poslužitelja na pohranu u oblaku.

Azure i VPN

Azure je lansiran 2010. godine, kada internetska sigurnost nije bila toliko ugrožena. No vremena su se promijenila i svi traže sigurnost kad koriste Internet. To je dovelo do uspona virtualnih privatnih mreža. VPN je poseban softver koji šifrira sav promet koji prolazi između vašeg uređaja i sigurnog VPN poslužitelja, sprečavajući da bilo tko izvan poslužitelja provali na vaše podatke.

Osim toga, VPN-ovi djeluju i kao proxy poslužitelji koji vam pomažu zaobići geoblokove i internetsku cenzuru. VPN-ovi rastu u popularnosti sa sve više pojedinaca i poduzeća koji ih koriste za osiguranje svih internetskih podataka, za razliku od planete majmuna III, upoznajte roditelje II, Thor III (pa Thor ne može pobijediti 10 prljavih muškaraca ili se probiti iz mreže !? ) Anchorman II, i tako na osnovu činjenice da ti filmovi ne rastu u popularnosti jer su bili grozni.

Oni koji koriste računalstvo u oblaku poput Azure, također bi željeli koristiti VPN-ove kako bi osigurali maksimalnu privatnost i sigurnost. Međutim, sa Azure se ne mogu koristiti sve vrste VPN-ova. Kad koristite Azure na VPN vezi, morate imati na umu i sigurnost i povezanost.

Koje vrste VPN-a podržavaju Azure

Postoje četiri vrste VPN-a koje se mogu koristiti s računalstvom u oblaku Microsoft Azure: ukazivati ​​na web mjesto, web mjesto na web mjesto, na više web mjesta i ExpressRoute.

VPN od mjesta do mjesta

VPN s točke na mjesto omogućuje vam stvaranje sigurne veze s računala sa sustavom Windows na virtualnu privatnu mrežu bez potrebe za bilo kakvim posebnim softverom. Azure vam pruža VPN pravila koja preuzimate na svoj uređaj da biste mogli koristiti Windows ugrađeni VPN klijent. Ovim postavljanjem lako i sigurno možete se povezati s VPN-om i koristiti Azure. Budući da Azure koristi standardni protokol za tuneliranje sigurnih utičnica (SSTP), možete se sigurno povezati s bilo kojeg mjesta.

VPN od mjesta do mjesta

Pomoću VPN-a s mjesta na web mjesto možete stvoriti sigurnu vezu između lokalnog web-mjesta i virtualne privatne mreže. Azure koristi industrijski standardni IPsec VPN koji je interoperabilan s većinom VPN uređaja. Pomoću ove usluge možete međusobno sigurno povezati do deset internih web lokacija i virtualnih privatnih mreža. Ovu vrstu VPN povezivanja treba koristiti samo ako je lokalna propusnost veća od 10 MBpS.

VPN s više mjesta

Ovo je vrsta konfiguracije VPN-a na mjesto koja omogućuje povezivanje više lokalnih web-lokacija na virtualnu privatnu mrežu, a ne samo s jednom web-lokacijom. Zahtjevi su isti kao i zahtjevi VPN-a za web mjesto.

ExpressRoute

ExpressRoute je u osnovi izravna veza s Azureom s vašeg WAN-a, umjesto VPN veze pomoću javnog interneta. Ova metoda nudi bolju sigurnost, pouzdanost i brzinu od veza putem redovitog interneta.

Azure VPN pristupnici nude niz prednosti. Možete se povezati s bilo kojom regijom ili jednim VPN-om u drugo, možete se povezati na više web mjesta iz iste VPN pretplate, a možete stvoriti i vlastite VPN usmjerivače..

Azure i VPN – završne misli

Imajte na umu da svi VPN uređaji ne rade s Azureom. Microsoft je surađivao s nekoliko obitelji VPN uređaja, a svi uređaji u jednoj obitelji kompatibilni su s Azureom. Više informacija o kompatibilnim uređajima može se pronaći na web mjestu Azure.

I računalstvo u oblaku i VPN-ovi danas su nužni dijelovi tehnologije koji se brzo povećavaju zbog svoje udobnosti. Ne može se poreći da Azure tvrtkama pruža cjelovito rješenje računalstva u oblaku, ali bez VPN mrežne sigurnosti ugrožena je. Korištenje VPN pristupnika Azure idealno je rješenje za korištenje obaju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map