Moja IP adresa je izložena! Što mogu učiniti?

Zabrinuti ste zbog izložene IP adrese? Pa, nemoj U vašoj vezi nema ničeg lošeg, vaše računalo ne radi i definitivno niste kliknuli na nešto što ne biste trebali imati u svojim postavkama. IP adrese su po definiciji izložene, ali postoji način da ih sakrijemo. Čitajte dalje kako biste saznali zašto je izložena vaša IP adresa i što možete učiniti da to zaustavite.


Moja IP adresa je izložena! Što mogu učiniti?

Moja IP adresa je izložena! Što mogu učiniti?

Zašto je moja IP adresa izložena?

Opustite se, vaša IP adresa radi upravo ono što i treba.

Dopustite mi da objasnim.

Obično imate 2 različite vrste IP adresa: privatnu i javnu. Privatna IP adresa je ono što vaša kućna mreža koristi za razlikovanje različitih uređaja. Ovo je privatna adresa, pa je nikoga nije lako pronaći. Također je specifičan za uređaj koji upotrebljavate. Vaša javna IP adresa, s druge strane, predstavlja vašu geo-lokaciju.

Kao što ime sugerira, javna IP adresa je u stvari javna. To bi trebalo vidjeti, to je vaš internetski identitet. Sada, ostavljanje vaše javne IP adrese “izloženo” nije baš sjajno za vas. Budući da IP doslovno pokazuje gdje se nalazite i koji ISP koristite, to je mali sigurnosni rizik. Loši agenti lako mogu koristiti vašu javnu IP adresu da bi vas pratili ili na neki način poslali neke zlonamjerne datoteke. S gledišta privatnosti, vašu javnu IP adresu možete pratiti na mreži, pa se vrlo dobro može koristiti za nadgledanje onoga što radite na mreži.

Mislim da je sigurno reći da to nije tako dobra opcija za korisnike interneta koji brinu o svojoj privatnosti i sigurnosti.

Kako sakriti moju IP adresu?

Maskiranje vaše IP adrese zapravo i nije tako teško. Problem je što to nije nešto što možete sami raditi. Potreban vam je nekakav alat kako biste mogli pravilno maskirati svoj javni IP.

Unesite VPN-ove.

VPN-ovi su najsigurniji i najjednostavniji alati koje možete koristiti za pravilno maskiranje vaše IP adrese. Smiješno je što ta osobina nije čak ni glavna VPN funkcija, već je nešto takvo … događa se.

Da objasnim što mislim, objasnit ću što je VPN i kako to funkcionira.

Dakle, VPN je prije svega alat za cyber-sigurnost. Djeluje na dvije osnovne funkcionalnosti:

  • Šifriranje svih vaših podataka.
  • Preusmjeravanje prometa putem vlastitih sigurnih poslužitelja.

Druga funkcionalnost je ono što stvarno mijenja vašu IP adresu. Pogledajte kada VPN preusmjerava vaš promet, vaša se javna IP adresa automatski mijenja kako bi odgovarala lokaciji poslužitelja na koji ste povezani.

Jednostavno slijedite ove korake do sakriti svoju izloženu IP adresu:

  1. Prvo se prijavite kod pružatelja VPN usluga.
  2. Preuzmite i instalirajte VPN na svoj PC, Mac, Android, FireStick, iPhone ili iPad.
  3. Zatim pokrenite aplikaciju i prijavite se.
  4. Na kraju odaberite jedan od VPN poslužitelja i povežite se s njim.
  5. Provjerite svoju IP adresu putem web stranice poput WhatIsMyIP.network kako biste bili sigurni da je promjena izvršena.
  6. Vaša javna IP adresa sada je skrivena. Čini se da pregledavate web koristeći IP adresu VPN poslužitelja na koji ste umjesto toga povezani.

Ovo nije magija, upravo se na taj način generira javna IP adresa. Vidite, bez VPN-a koristite poslužitelje vašeg davatelja internetskih usluga koji se obično nalaze u vašoj zemlji. S VPN-om vaš promet prolazi kroz drugi poslužitelj, pa vaš javni IP umjesto toga odgovara tom poslužitelju.

Najbolji VPN za skrivanje moje IP adrese

Već smo napisali detaljan pregled najboljih VPN-ova koje možete koristiti da sakrijete svoju IP adresu. U tom je pregledu izbor broj jedan prešao na ExpressVPN.

ExpressVPN slovi kao najbolji pružatelj VPN usluga u 2018. godini, tako da možete očekivati ​​fantastičnu uslugu. Dobit ćete pristup 2000+ poslužitelja u preko 94 zemlje (mislite na IP adrese koje biste mogli dobiti!), Tim za korisničku podršku s 5 zvjezdica dostupan putem 24/7 live chat-a i 30-dnevno jamstvo povrata novca. Iako nažalost, ExpressVPN ne nudi besplatnu probnu verziju, njihova politika povrata olakšava vam da testirate uslugu 30 dana prije nego što se obavežete. Izvrsna stvar u vezi s tim? Oni vas doslovno ne dovode u pitanje. Uopće.

Ako iz nekog neobjašnjivog razloga nisam uspio pretvoriti vas u ExpressVPN obožavatelje, možete isprobati ove vrhunske pružatelje usluga:

Izložena IP adresa – završne misli

I tu ga imate! Sve što je potrebno za promjenu vašeg javnog IP adrese jest korištenje VPN-a i povezivanje s poslužiteljem po vašem izboru. VPN će obaviti ostatak posla umjesto vas. Povrh svega, zaštitit će vas i od krađe podataka, hakera, pa čak i nekih oblika zlonamjernog softvera. Pružit će vam i mogućnost zaobilaženja geo blokiranih i zabranjenih kanala, bez obzira na to gdje trenutno živite. Konačno, VPN-ovi osiguravaju da je vaša veza privatna i da nitko, pa ni vaš davatelj internetskih usluga ili vladin nadzorni subjekt, ne može nadzirati što radite na mreži. Pazite na besplatne VPN-ove, jer su zapravo super opasni.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me