Najbolji VPN protokol za upotrebu

Ako želite uživati ​​u privatnom, sigurnom internetskom pretraživanju, svakako se morate pretplatiti na vjerodostojnu VPN uslugu. Velika većina korisnika Interneta, nažalost, ne razumije kako VPN usluga funkcionira, a kamoli koji VPN protokol koristiti. U ovom ćemo vodiču pogledati nekoliko najpopularnijih, a također ćemo vam pokušati pomoći u odabiru najboljeg protokola koji će se koristiti prema vašim potrebama.


Najbolji VPN protokol za upotrebu

Najbolji VPN protokol za upotrebu

Što je VPN?

Prije nego što temeljito istražimo VPN protokole i sve to, omogućuje nam prvo dobro razumijevanje kako funkcionira VPN usluga. Inicijalni VPN označava virtualnu privatnu mrežu, a odnosi se na mrežu poslužitelja koji mogu šifrirati vaš promet. Pretplata na VPN mrežu znači da će vam veza biti šifrirana, što znači da nitko neće moći špijunirati vaše mrežne aktivnosti. Vaša se IP adresa mijenja, a vi dobivate virtualnu onu koja upućuje na bilo koji od mnogih poslužitelja koje ima vaša VPN usluga. Jedna velika prednost koju možete stalno mijenjati svoju IP adresu je ta što se možete pojaviti odakle god želite. To vam, sa svoje strane, omogućuje pristup knjižnici geo-restriktivnih mjesta i kanala, bez obzira gdje se nalazite. VPN pretplata također osigurava da ne možete pratiti i anonimno.

Odabir željene VPN usluge može se pokazati teškim, pogotovo zbog mnogih usluga dostupnih na Internetu. Različiti pružatelji usluga koje možete dobiti putem Interneta nude široku lepezu mogućnosti i usluga, ali nisu svi u mogućnosti isporučiti ono što obećaju. To znači da biste trebali biti vrlo pažljivi i promatrajući kada birate uslugu na koju se pretplatite. Morat ćete razumjeti prednosti koje nudi svaki davatelj usluga.

Objasnio VPN Tunneling

Sigurnost osnovne razine koju pruža vaš ISP zaista nije dovoljna da vas zaštiti od hakiranja ili špijuniranja. Ispravljanje ove situacije značilo bi zaštititi vašu vezu s Internetom primjenom tunela koji se temelji na šifriranju. To se najbolje postiže pretplatom na VPN uslugu.

Sada kada smo opisali osnove, sada možemo pogledati složenije detalje kako funkcionira VPN usluga. U osnovi postoje dvije kategorije protokola za tuneliranje; to su dobrovoljni i obvezni. Korisnik tunelom upravlja dobrovoljnim tuneliranjem, dok obveznim tuneliranjem upravlja ISP.

Pod dvije kategorije imamo četiri različite vrste tunelijskih blokova koji su svi jedinstveni na različite načine. Oni su:

1. L2TP / IPSec

Za početak, L2TP stoji za Protokol tuneliranja sloja 2 i jedan od najpopularnijih protokola među sve četiri. Često se kombinira s IPSec-om, što znači sigurnost internetskog protokola, a oni zajedno rade na šifriranju vašeg prometa.

Stvorena je sigurna veza između dvije L2TP točke za komunikaciju tako da je svaki put kada je koristite, hakeri i bilo koji drugi internetski kriminalci zaista teško dobiti pristup vašem uređaju. Nedostatak je, međutim, činjenica da se dva sloja zaštite pretvaraju da podaci prolaze kroz dva kruga šifriranja, usporavajući tako brzinu vaše veze. Drugi nedostatak je nemogućnost protokola da se probiju kroz vatrozidove. To otežava prolazak do web lokacija ili kanala koji imaju konkretne zaštitne zidove, poput ljudi koji žele gledati američki Netflix izvan SAD-a. Ako tražite rješenje koje će vas zaštititi od laganog pregledavanja, to je pravi protokol koji ćete upotrijebiti.

2. PPTP

Point-to-point protokol (PPTP) pobijedi sve ostale četiri kao najstariji i najčešće korišteni protokol tuneliranja na Internetu. To je vjerojatno zato što je to najosnovniji oblik šifriranja, a zahvaljujući laganom obliku omogućava najbržu internetsku vezu. Njegova brza brzina, međutim, dolazi na cijenu; u pogledu sigurnosti, najlakše je provaliti hakera ili prevaranta i dobiti pristup svim vašim osobnim podacima.

3. SSTP

Korisnici Windowsa imaju sreće što imaju cijeli protokol posebno dizajniran za njih. Protokol sigurnog tuneliranja soketa (SSTP) omogućuje prijenos podataka putem slojeva sigurnih utičnica ili SSL-ova. U pogledu učinkovitosti, ovo je doista najbolja alternativa na koju se obratite ako imate Windows uređaj. Prelazak na SSL putem web preglednika doslovno ne zahtijeva ništa, a kao protokol koji su u upotrebi velike organizacije i korporacije, zaista nemate razloga da ga ne usvojite. Dobar broj organizacija koje su usvojile SSTP koriste ga zajedno sa zaštitom transportnog sloja (TLS) radi lakšeg uspostavljanja veze i zaštite podataka..

4. OpenVPN

Zatvaranjem našeg popisa imamo OpenVPN, najbolji VPN protokol među sve četiri. Podržava i veze od lokacije do mjesta i od točke do točke, a također ima i najteže šifriranje za prolazak. Napor koji je potreban da se uspostavi OpenVPN veza ovisi i o tome upotrebljavate li ili ne jednu od mnogih VPN aplikacija koje pružatelji pružaju sa svojim paketom. Ako ne, morat ćete biti pravi profesionalac da biste ga ručno postavili.

Za razliku od SSTP-a, ovaj se protokol može izvoditi na uređajima koji rade na različitim računalnim platformama kao što su Mac, Android, iOS i Windows. Usluga također uživa u stalnom unapređenju međunarodne sigurnosne zajednice, što znači da će korisnici uživati ​​u najnovijim sigurnosnim inovacijama. Na taj će se način zaštititi svi neželjeni pošti i hakeri, a vaši privatni podaci dobro zaštićeni. OpenVPN je certificiran i kao najsigurniji protokol putem testova vodećih sigurnosnih analitičara, tako da nemate razloga da ne budete sigurni u ovaj protokol.

Najbolji VPN protokol koji se koristi – Sažetak

U ovom trenutku trebali biste stvarno razumjeti kako funkcionira VPN usluga i glavne razlike između četiri glavna protokola. Nadamo se da smo svima jasno stavili do znanja pouzdanost, stabilnost, brzinu i sigurnost iz preferiranog protokola. Ako tražite pokazivače na koju se uslugu pretplatite, preporučujemo ExpressVPN, jer nudi sve četiri mogućnosti za vas.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map