NordVPN ne radi? Evo 7 stvari koje možete učiniti da to popravite

Korisnici NordVPN-a: ovo je za vas. Jeste li ikada imali problema s strujanju omiljenih web lokacija? Ne možete pristupiti Netflixu, BBC iPlayeru, Amazon Prime ili bilo kojoj drugoj usluzi? NordVPN ne radi? Ako se bilo što od gore navedenog odnosi na vas, iskušajte ovih 7 ispravki prije nego što odustanete od svog davatelja usluga.


NordVPN ne radi? Evo 7 stvari koje možete učiniti da to popravite

NordVPN ne radi? Evo 7 stvari koje možete učiniti da to popravite

NordVPN ne radi – 7 ispravki

Korisnici VPN-a ne razumiju uvijek prirodu VPN-a. Ponekad stvari jednostavno ne idu onako kako želite. To ne mora nužno značiti da je vrijeme za promjenu dobavljača, to je samo industrijska istina s kojom se svi trebamo suočiti. NordVPN ne radi? Isprobajte ove popravke prije nego što napravite bilo kakav osip:

NordVPN ne radi? Obratite se korisničkoj podršci

Prvo što biste trebali učiniti kada bilo koji softver koji imate prestane raditi jest kontaktirati tim za korisničku podršku. NordVPN na to ima dva načina: putem e-pošte ili putem live chat-a. Timu za korisničku podršku možete pristupiti tako da posjetite web stranicu NordVPN-a i kliknete ikonu za chat u donjem desnom dijelu stranice. Od tamo možete odabrati želite li koristiti njihovu stranicu sa FAQ-om ili razgovarati s predstavnikom. Ako želite razgovarati s predstavnikom, odaberite željeni medij (e-poštu ili chat) i ispunite obrazac zahtjeva.

N.B.: Uvijek prvo isprobajte opciju za razgovor uživo. Ako se nešto može odmah riješiti, agent za podršku će vam pomoći. Ako to nije slučaj, morat će vas poslati e-poštu (za veće probleme koji zahtijevaju puno detalja) ili će vam poslati zahtjev.

NordVPN ne radi? Pogledajte stranicu podrške i najčešća pitanja tvrtke NordVPN

Drugo što biste trebali učiniti je provjeriti njihovu stranicu za podršku i često postavljana pitanja. Češće nego ne, svoj ćete problem naći na popisu uobičajenih problema s kojima se drugi korisnici susreću. Sve što trebate učiniti je upisati svoje pitanje (koristiti ključne riječi za širi popis rezultata).

N.B.: Ako NordVPN ne radi na uređaju koji izvorno ne podržava VPN, možda ćete imati pri ruci problem s konfiguracijom. Pogledajte vodiče tvrtke NordVPN da biste vidjeli jeste li pravilno konfigurirali svoj uređaj.

NordVPN ne radi? Provjerite koliko je povezanih uređaja trenutno aktivno

Ovo u stvari nije toliko “popravljanje” koliko je više “obratite pažnju na značajke koje imate”.

Pogledajte, NordVPN će vam omogućiti da istovremeno povežete do 6 uređaja na jedan račun. Ponekad korisnici zaboravljaju da postoji granica ograničenja (koliko razumijem). Dakle, ako NordVPN ne radi, bilo bi dobro da provjerite i jeste li prekoračili svoje dodijeljene istodobne veze.

N.B.: Očito da NordVPN možete preuzeti na bilo kojem svom uređaju. No možete istovremeno koristiti samo 6. 7. veza neće raditi.

NordVPN ne radi? Ažurirajte NordVPN aplikaciju

Prilikom prvog preuzimanja aplikacije NordVPN obično imate mogućnost biranja želite li je automatski nadograditi ili ne. To je nešto što ste postavili u postavkama svog uređaja i nema nikakve veze sa samom aplikacijom. Ako su isključena automatska ažuriranja, dobra je ideja provjeriti i jeste li nedavno ažurirali svoju NordVPN aplikaciju.

Ako ga niste ažurirali, mogu se dogoditi problemi sa povezivanjem zbog pogreške koju još niste riješili. Uvijek pazite da je vaš softver ažuriran na najnoviju verziju.

NordVPN ne radi? Spajanje na drugi VPN poslužitelj

Puno puta s VPN-ovima, najbrže rješenje je prekinuti vezu i isprobati drugi poslužitelj.

NordVPN je vrlo popularan davatelj usluga. Neke su web stranice (poput Netflixa) pratile ponavljajuće IP-ove koji dolaze, pingirali ih kao VPN korisnike i blokirali ih. Promjena vašeg poslužitelja promijenit će vašu IP adresu što može riješiti problem koji imate u potpunosti.

Ponekad IP nije blokiran, ali je poslužitelj pretrpan. Odabirom drugog poslužitelja će se također riješiti ovaj problem.

N.B.: Budite strpljivi prilikom testiranja različitih poslužitelja. Također predlažem da zabilježite poslužitelje koje ste isprobali (snimke zaslona su sjajne) kako biste korisničku podršku znali odakle dolazi problem. Dajte svom pružatelju VPN-a neko vrijeme da riješi problem s poslužiteljem prije nego što odustanete od usluge.

NordVPN ne radi? Blokirajte Google DNS na vašem usmjerivaču

Puno puta ako usmjerivač koristi Google DNS, VPN neće moći u potpunosti sakriti svoju lokaciju. To znači da će web lokacije za strujanje možda vidjeti da pokušavate podvaliti svoj IP. Morate blokirati Google DNS na usmjerivaču kako biste bili sigurni da vam se to ne događa.

N.B.: Promjena DNS-a usmjerivača tehnički je postupak. Obavezno obavite svoje istraživanje prije nego što testirate ovaj korak.

NordVPN ne radi? Isprobajte NordVPN alternativu

Ako ste isprobali sve gore navedene korake, dali NordVPN-u da isproba problem i još uvijek ne može pristupiti vašim web lokacijama … možda je vrijeme da razmislite o promjeni davatelja usluga. E sad, češće nego ne, Nord će vrlo brzo reagirati i popraviti rješenje. U slučaju da ne, predlažem vam alternativnu uslugu NordVPN. Kada tražite alternativni VPN, želite onaj koji ima sve značajke koje vam se sviđaju iz prvog VPN-a i koje ispravlja probleme s kojima ste se suočili. Imamo opsežan popis alternativa NordVPN-a koje možete provjeriti ako ne želite sami istraživati.

N.B.: Ako je Netflix vaš problem, odaberite VPN s brojem poslužitelja jednako impresivnim kao i Nordov. Predlažem korištenje uglednog VPN-a poput ExpressVPN-a jer nudi iste značajke za strujanje kao NordVPN i ima još više resursa za borbu protiv proxy blokova.

Može li NordVPN deblokirati američki Netflix?

Može li NordVPN stvarno deblokirati različite Netflix regije? Da. Ali ponekad ne.

zbunjeni?

Dopustite mi da objasnim.

Vidite, Netflix to radi sada tamo gdje pokušava otkriti koja IP adresa pripada VPN, a zatim je blokira. Adrese pronalazi dovoljno lako: kada se više korisnika povezuje s iste IP adrese, to je pomalo crvena zastava. Međutim, to ne znači da je Netflix uhvatio sve adrese ili da VPN ne može jednostavno promijeniti adrese koje koristi. NordVPN je moćan pružatelj usluga koji na raspolaganju ima čitav gomilu resursa. Iz tog razloga, to je jedno od rijetkih VPN-a koje još uvijek (većinu vremena) mogu deblokirati Netflix. Neću lagati, možda ponekad neće uspjeti, ali sve što trebate učiniti je isprobati drugi poslužitelj.

Ako Netflix iznenada prestane raditi na određenom poslužitelju, ispusti NordVPN liniju i obavijesti ih o tome. Oni će problem riješiti uskoro, samo morate biti malo strpljivi.

NordVPN ne radi – završne misli

Pa, dame i gospodo, što učimo iz ovog posta? Te će se VPN-ove ponekad zabrljati, ali uvijek u tome možete poduzeti nešto. Iskreno, znam da sam pronašao alternativni VPN kao ispravak do kraja, ali to je ispravka koju želite ostaviti kao konačnu opciju. Ako vam se sviđa NordVPN i smatrate da je jednostavan za upotrebu, mali problem ne bi trebao biti dovoljan razlog da ga se odreknete. Najbolji savjet koji vam mogu dati je biti strpljiv i komunicirati sa svojim davateljem usluga. Obavijestite ih da imate problema, a kao davatelj koji prima ponavljajuću uplatu ima razloga za zadovoljstvo svojih kupaca što je duže moguće.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me