Prozirni proxy: Otkrivanje, otkrivanje i objašnjenje

Ovaj je članak pojednostavljen za prilično netehničku publiku, pa bi tako stručnjaci za sigurnost mogli utvrditi da se neki pojmovi i pojmovi mogu različito tumačiti ako se promatraju sa stajališta iskusnog stručnjaka za sigurnost..


Transparentni proxy: Rizici

Otkrijte prozirni proxy, zaštitite promet pomoću VPN-a

Otkrijte prozirni proxy, zaštitite promet pomoću VPN-a

Pogledajte gornju ilustraciju, jer možete vidjeti da šaljete svoj HTTP web promet na bilo kojoj web stranici, vaš promet presreće vaš internetski pružatelj usluga “a.k.a” i preusmjerava na ISP poslužitelj koji pokreće proxy “a.k.a posrednik” ovo ISP proxy može i vjerojatno bilježi sav vaš promet, što ste posjetili kad ste posjetili i tako dalje. Još važnije, lako može biti sav vaš nekodirani protokol čitati svima koji imaju pristup tom poslužitelju, što uključuje lozinke, e-poruke, privatne poruke i tako dalje. U osnovi, vaš ISP povlači MITM “Čovjek u sredini“Vas napada putem ISP Proxyja. Vjerojatno je dovoljno loše da vlade to rade, ali imati zaposlenika davatelja internetskih usluga koji gleda vaš promet u prilično nenadziranom okruženju drugačija je priča.

To je češće u EU, SAD i CA nego što mislite, radim s stotinama korisnika tjedno i Znam za činjenicu da je puno korisnika u navedenim regijama žrtve od Prozirni punomoćnici i DNS otmica. Pomisao na razmatranje

Prozirni proxy – Kako otkriti

Ovisno o konfiguraciji prozirnog proxyja vašeg davatelja internetskih usluga, on se može nalaziti bilo gdje nemoguće otkriti a prozirni proxy. Ako testovi u nastavku pokazuju da nemate proziran proxy, možda ćete i dalje biti iza jednog. Ako ste na paranoidan sa strane, pogledajte mehanizme zaštite u sljedećem odjeljku.

  • Posjetite whatismyip.network/proxy-check ako piše da ste iza proxy-a ili vjerojatno iza proxy-a, a zatim iza jednog.
  • Ako se na whatismyip.network/proxy-check kaže “nije otkriven proxy”, idite na whatismyip.network. Ako se dva IP-a o kojima izvještavaju ove dvije stranice razlikuju, sigurno ste iza prozirnog proxyja.
  • Postoje napredniji načini koji bi zahtijevali iznadprosječnu tehničku stručnost i pristup alatima koji mogu dati potvrđeniji rezultat. Međutim, imajte na umu da prva dva koraka gore nisu 100% točna.
  • Još jedan način da vas otkrijete iza slijedi transparentan proxy: Ako pokušate koristiti Smart DNS proxy kao što je Unlocator za deblokiranje Netflixa, Hulua, Amazon Instant Playera ili BBC IPlayera unutar ili izvan SAD-a, vjerovatno neće uspjeti. Razlog je taj što proziran proxy ruši logiku Smart DNS-a.

Prozirni proxy – zaštitite svoju privatnost

Otkrijte prozirni proxy, zaštitite promet pomoću VPN-a

Otkrijte prozirni proxy, zaštitite promet pomoću VPN-a

Najbolji način da zaštitite svoj promet od presretanja, diranja i špijuniranja je pomoću VPN-a. VPN ili virtualna privatna mreža stvaraju šifrirani virtualni tunel između sebe i VPN poslužitelja, ovaj šifrirani tunel je poput prikrivenog štita za vaš promet. VPN će zaštititi vaš promet i samim tim svoju privatnost. Kao rezultat toga, davatelj internetskih usluga ne može presresti ili dešifrirati vaš promet i vaš promet NEĆE prolaziti kroz ISP Transparent Proxy. Pogledajte gornju ilustraciju, nakon što postavite VPN tunel, vaš promet ide šifriran na VPN poslužitelj, a odatle on ide normalno kao na web mjesto, ISP može vidjeti da generirate promet, ali to ne znati što je, odnosno što je krajnje odredište. Najbolji dio tek treba doći, sve što trebate je pretplata za VPN i nekoliko minuta vašeg vremena, a VPN možete pokrenuti na svim podržanim uređajima koje posjedujete “PC, Ipad, iPod, iPhone, Android, podržani ruteri i mnogi drugi„. Osobno koristim VPN uslugu pod nazivom ExpressVPN, u trenutku pisanja kriptiraju promet koristeći najviše dostupne komercijalne standarde, potrebno je nekoliko minuta od prijave da bi se zaštitilo od špijuniranja i neovlaštenog pristupanja..ExpressVPN pruža aplikacije za IOS – Android – Windows i Macs.

Možete koristiti bilo koji od VPN davatelji ispod zaobići prozirne proxyje.

Prozirni posrednici – rješenja

Prije nego što napustite ovaj post, želim dodati još jedan bonus upotrebe VPN. VPN poslužitelj može vam omogućiti da izgledate kao da dolazite s raznih lokacija, tako da možete dobiti sadržaj u SAD-u, a niste u SAD-u “Netflix, Hulu Plus, Pandora, američki popusti za kupovinu na mreži“Ili sadržaj izvan SAD-a dok je u SAD-u, poput”BBC Iplayer, NHL zamrači zaobilazeći „. Ako odlučite isprobati VPN, objavite ažuriranja kako je prošlo.

Uštedjeti

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me