Najbolji VPN pregled

Bez obzira gledate li ExpressVPN, NordVPN, IPVanish, VyprVPN, BulletVPN, HideMyAss VPN i Ivacy VPN, VPN-ovi su preuzeli tržište. Izbora je mnogo, ali koji je najbolji za vaše potrebe? Želite li deblokirati streaming kanale? Povećajte svoju privatnost? Davatelj VPN kojem možete vjerovati? Ili tražite dobar ukupni VPN? Može biti teško odabrati; zato smo u TheVPN.Guru stvorili razrađeni VPN postupak za test i pregled VPN davatelji.


Najbolji VPN pregled 2019. godine

Najbolji VPN pregled 2019. godine

Svi VPN-ovi nisu stvoreni podjednako. Imate dobro, loše i ružno. Jednom kada u tražilicu upišete riječ VPN, imat ćete beskrajne mogućnosti u VPN-ovima i recenzijama.

Zbog toga, ovdje na theVPN.guru, preuzeli smo na sebe testiranje što je moguće više VPN pružatelja usluga. Mi smo ozbiljni zagovornici privatnosti; u osnovi, VPN-ovi se odnose na privatnost; u srcu je puno sjenovitih VPN pružatelja usluga.

Na početku našeg istraživanja ciljali smo besplatni VPN-ovi budući da riječ “besplatno” uvijek privlači pažnju korisnika. Svi vole besplatne stvari. Kako je testiranje napredovalo, postalo je očito da su besplatni VPN poslužitelji ili vrlo ograničeni u opcijama ili brzini, ili su jednostavno zaraženi malwareom i uzrokuju više štete nego koristi..

Nakon što smo se obrušili na zid besplatnim VPN-ovima, uputili smo se prema procjeni VPN davatelja utemeljenih na pretplati. Tijekom našeg istraživanja testirali smo 100-tinjak VPN pružatelja usluga i podijelili ih u kategorije na temelju 50 različitih mjernih podataka.

Vrh 10 faktora koji VPN čine dovoljno vjerodostojnim da bi bio naš popis za današnji pregled jesu brzina, ograničenje propusnosti, korišteni VPN protokoli, korisnička usluga, lokacije poslužitelja, pravila zapisivanja, deblokirani kanali za strujanje, podržani uređaji, curenja DNS / WebRTC i vrijednost za novac. 

Ukratko, koristimo samostalan testeri koji koriste naše elaborative metodologija za testiranje VPN-a. Ne miješamo se u testiranje niti mijenjamo ocjenu. Naši se ispitivači pretplaćuju na svaki VPN koji se procjenjuje i prolaze kroz naših 50 mjernih podataka kako bi došli do konačnog rezultata i procjene.

Rekavši sve to, u nastavku imamo više informacija. Možete ići naprijed i čitati ili krenuti kratkim putem i odabrati iz ove tablice:

Svi žele dio vaših privatnih podataka

Od velikih korporacija poput Facebook i Google, treće agencije za oglašavanje, pa čak i vaš ISP, svi traže vaše privatne podatke i aktivnosti pregledavanja.

Vladina cenzura također je u porastu, čak i u zemljama prvog svijeta. Postoji stotine različitih VPN-a od kojih možete izabrati; neki su besplatni, dok drugi dolaze s premijom.

Kao u normalnom životu, naći ćete dobre i jabuke. U ovom vodiču za usporedbu imamo pregledali su najbolje VPN pružatelje usluga. Zaista se nadamo da će vam ovaj vodič pomoći u odabiru dobavljač VPN-a koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Bilo da tražite pregledajte web anonimno, zaštiti svoju privatnost, ili zaobići geo-ograničenja, uvijek postoji VPN za vas.

Što je VPN?

Ako tražite ‘Najbolji VPN’, vjerojatno već znate što je VPN i što radi. U slučaju da vam treba upoznavanje s virtualnom privatnom mrežom, pročitajte ovaj dio. Ako vam je poznato što je VPN i čini, preskočite ga.

 • VPN je an šifrirani privatni tunel. Jednom kada se povežete s bilo kojim od njegovih poslužitelja, vaši će podaci proći kroz taj privatni tunel. U takvom slučaju nitko, pa čak ni vaš davatelj internetskih usluga, ne može prisluškivati na vašoj mrežnoj aktivnosti. To čini VPN savršenim alatom za zaštiti svoju internetsku privatnost.
 • Uz to vam pomaže i VPN zaobići geo-blokove nametnuta na streaming kanalima kao što su Netflix, Hulu, HBO GO, Amazon Prime, CW TV, Showtime, Sky Go, Now TV, BEIN Sports, između ostalih. Ovi kanali su svi geo-ograničeno izvan SAD-a i Velike Britanije. Odaberite poslužitelj na kojem su dostupni, pritisnite vezu i oni su dostupni svugdje.
 • VPN je također koristan za Amerikanci i Kanađani. Ograničenja zamračenja na NFL GamePass, MLB.tv, NBA League Pass, NHL.tv i MLS su uobičajena praksa ovih dana. VPN vam omogućuje izbjegavanje ove nesvjestice i gledajte svoj omiljeni tim uživo na mreži.
 • Ako je specifično bujice su lokalno blokirane u vašoj zemlji možete im pristupiti s lakoćom i također preuzmi torrent datoteke bez praćenja.

Kako odabrati pravu VPN uslugu?

Odabir najbolja VPN usluga znači da ćete proći niz stavki popisa za provjeru koliko dobro usluga može raditi. U ovom ćemo vodiču navesti popis 7 i nadamo se da će svi dati uvid u ono što biste trebali uzeti u obzir:

Podržani uređaji

Otkrićete da najkvalitetniji VPN pružatelji imaju klijente na raspolaganju za čitav niz platformi uređaja. Oni uključuju Linux, Mac OS, Windows, iOS i Android.

Nekolicina drugih može ponuditi značajku Smart DNS koja pokriva druge platforme, uključujući Apple TV, Chromecast, Smart TV i još mnogo toga. Obavezno brzo pregledajte njihov podržani popis kako biste osigurali da su svi vaši uređaji kompatibilni prije nego što platite za tu pretplatu.

Lokacije poslužitelja

Želite se baviti uslugom koja ima više nego dovoljno poslužitelja razbacanih po različitim zemljama. Ovo je prilično važno ako želite pristupiti geografski ograničenom sadržaju. Pod tim mislimo na simpatije BBC iPlayer, Hulu, HBO Go, Netflix US i slično.

najmanje 100 poslužitelja dobar je broj s kojim biste započeli kao prag za svog davatelja VPN-a. Što više poslužitelja ima davatelj usluga, to mu postaje lakše za upravljanje velikim brojem korisnika koji se oslanjaju na njegovu uslugu.

Kvaliteta veze

Provjerite održava li vaša odabrana VPN usluga brzine povezivanja koji zadovoljavaju ili premašuju ograničenje brzine koju je naveo vaš davatelj internetskih usluga. Na ovaj način bit ćemo sigurni da se vaša internetska veza u potpunosti koristi kad god se pokrene vaša VPN usluga.

Ako ste među korisnicima koji imaju tendenciju da emitiraju mnogo HD videozapisa, preporučujemo da se pretplatite na VPN mreže prvog reda. To bi vas trebalo koštati još nekoliko funti, ali zaista je dobro. Traženje jeftinije VPN usluge kao teškog korisnika moglo bi vas frustrirati zbog male brzine punjenja.

Tijekom testiranja brzine VPN poslužitelja, često nailazimo na poslužitelje koji znatno usporavaju našu brzinu Interneta. Neke VPN usluge čak i ograničavaju brzinu za preuzimanje korisnika.

Deblokiranje sposobnosti

U ovom se odjeljku trebate usredotočiti na dvije ključne točke. Prvo morate biti sigurni da VPN koji završavate možete deblokirajte glavne usluge streaminga oko svijeta.

Vidite, većina kanala trenutno zapošljava VPN zabrana, što znači da nevjerodostojni davatelji neće moći pristupiti njihovom sadržaju. Uzmite zabranu Netflixa. Ako usluga nije dobro opremljena, nećete dobiti američki katalog.

Iako je VPN savršen način pristupa geo-ograničenom materijalu, to nije jedina metoda. Neki od vas ne zanimaju dodatnu sigurnost koju vam daje VPN.

Samo želite prenositi svoje omiljene televizijske emisije iz cijelog svijeta. Zato Smart DNS proksi postojati. Trebali biste znati da Smart DNS ne šifrira vaše podatke, to je samo za zaobilaženje regionalnih ograničenja.

Dobra stvar je što u procesu ne gubite brzinu veze. I ne samo to, već i to ne mijenja vašu IP adresu u procesu, omogućujući to pristup lokalnim kanalima u isto vrijeme. Međutim, kao što je spomenuto, nećete dodati dodatni sloj zaštite tijekom rada sa Smart DNS-om, bit ćete potpuno otvoreni.

Najbolja usluga Smart DNS-a

Razgovarajmo o Smart DNS proxyjima malo više u nastavku:

 • Uz Smart DNS proxy dobiti ćete veću pokrivenost uređaja nego što je to slučaj s VPN-om. Da, dodaj PlayStation, Apple TV, Nintendo Switch, Chromecast, Xbox, Smart TV, i još više za miješanje. Možete postaviti DNS na bilo koji uređaj.
 • Jednom kada se postavke DNS-a promijene, ne morate ponovo prolaziti kroz postupak. Ostaje onakav kakav jest. Međutim, ono što dobijete za deblokiranje oslanja se na vašeg davatelja usluga, tj., dobivate ono što usluga podržava.
 • Imajte na umu da Smart DNS možda nije funkcionalan ako vaš ISP otima vaš DNS ili koristi transparentni punomoćnici.

Odabir najbolja usluga Smart DNS-a ne razlikuje se puno od VPN-a. Potreban vam je vjerodostojni davatelj kako biste mogli deblokirati što više kanala.

Većina VPN-ova u ovom pregledu nudi uslugu Smart DNS. Možete ih provjeriti i vidjeti što vam najviše odgovara.

Anonimna bujica

Postoji dobar broj VPN usluga koje ne podržavaju vršnjak dijeljenje datoteka. To je zato što je većina sadržaja koji se dijeli putem bujice bilo ilegalnim ili piratskim.

Ako ste tip korisnika koji omogućuje velike preuzimanja putem torrenta, trebali biste potražiti VPN koji to zahtijeva podržava P2P dijeljenje. Najbolja usluga djeluje bez ograničenja propusne širine, a također vam omogućava da u cijelosti strujite njene poslužitelje.

Šifriranje

Većina korisnika obraća se VPN-u jer im to jamči potpuna internetska anonimnost. VPN koji odlučite koristiti treba ponuditi industrijski standard 256-bitna AES enkripcija.

Štoviše, VPN usluga trebala bi pružati različite sigurnosne protokole kao što su L2TP / IPSec, PPTP i OpenVPN. Predlažemo da se se držite OpenVPN kao što je najsigurnije među svima ostalima.

Privatnost

Nikada se ne prijavite s VPN uslugom koja vodi evidencije vaših pregledavanja. Većina premium VPN-ova ne prati koje web stranice njihovi korisnici posjećuju dok su povezani sa svojim VPN poslužiteljima. No postoje izuzeci od pravila. Da biste saznali ima li vaša VPN pravila nulte evidentiranja ili ne, pažljivo prođite kroz njenu politiku privatnosti kako biste utvrdili koje podatke prikuplja i u koje svrhe.

Pokušajte se držati podalje od VPN-a koji imaju sjedište u zemljama u kojima zadržavanje podataka je prisutan. Zemlje poput SAD-a, Velike Britanije i Kanade sve su to dio Pet očiju. savez. To znači da je vladinim agencijama dopušteno zakonski nadzirati što radite na mreži.

Još jedna glavna ključna značajka za održavanje vaše privatnosti je da li VPN ima Warrant Canary ili ne. Vrhunski pružatelji VPN-a imaju za cilj zaštititi vašu privatnost čak i ako vlada izdaje izdaje narudžbe. To rade koristeći Kanarijski nalogodavci. Rijedak je slučaj kod VPN-ova, ali neki usluge nude značajku Camary.

Korisničke recenzije

Važno je vidjeti što prethodni korisnici moraju reći o svojim iskustvo s uslugom. To će vam dati bolju ideju o tome što možete očekivati ​​prije nego što potrošite bilo koji svoj novac.

Osigurajte da je recenzija koju čitate dovoljno vjerodostojna. Postoje brojne pouzdane web stranice koje pružaju nepristrane recenzije na temelju iskustva korisnika s proizvodom. Web stranice za pregled VPN-a obiluju, ali s obzirom na činjenicu da je većina njih povezana s VPN-ovima, ne može im se vjerovati svim. Ako tražite originalne izvore koji pružaju stvarne povratne informacije korisnika o raznim VPN uslugama, uvijek možete provjeriti što im se sviđa TrustPilot, Reddit i Quora.

U slučaju da namjeravate preuzeti i instalirati VPN aplikaciju na svoj Android ili iPhone, očito je najbolje da se krenete dalje Google Play Store ili Apple’s App Store i pogledajte što drugi korisnici koji su zapravo preuzeli aplikaciju određene VPN usluge na svoj pametni telefon moraju reći o toj određenoj aplikaciji.

Politika povrata novca

Vjerodostojan pružatelj VPN usluga ima dovoljno povjerenja u njihov proizvod da bi mogao korisnicima ponuditi uslugu povrat novca zagarantovan. To u suštini znači da možete dobiti novac u slučaju da niste zadovoljni uslugom koju dobivate.

VPN-ovi poput ExpressVPN i BulletVPN imaju Pravila povrata od 30 dana. IPVanish, s druge strane, nudi a 7-dnevna garancija povrata novca.

5 razloga zašto svima treba VPN

Korištenje VPN-a tijekom pregledavanja interneta vrlo je bitno za održavanje vaše privatnosti i sigurnosti. Bez toga, hakeri, neželjena pošta i bilo koja druga prijetnja na mreži mogu biti laka meta. Ali postoji još VPN ima mnogo toga za ponuditi, a sljedeće će svjetlo osvijetliti:

Razlog 1. Izbjegavajte nadzor i cenzuru

Svaka država svijeta ima svoja pravila. Pa, to ne isključuje internet. Jesi li ikada bio Kina, UAE ili Rusija? Znate li kakve su ove države u pogledu pristupa internetu?

Ove regije ne toleriraj neograničeno korištenje interneta. Velike su šanse da vam nije dopušteno posjetiti stotine web stranica. Na primjer, u UAE, ne možete ih koristiti VoIP usluge.

U Kini, zahvaljujući Veliki vatrozid, zemlja je sada broj 1 najcenzurnija zemlja na svijetu. Kina blokira bilo koju web stranicu koja se protivi komunističkom režimu, kao i onu koja promiče ono što nazivaju „zapadni“Mentalitet.

VPN vam može pomoći zaobići takvu cenzuru i pristup web-lokacijama / aplikacijama koje obično nisu dostupne u određenoj zemlji.

preporučeno: Kako da izbjegavajte internetsku cenzuru pomoću VPN-a.

Drugi razlog: Izbjegavajte Geo-blokove

Ovaj dio je posebno namijenjen putnicima, nomadima i bivšim državljanima koji sve ostavljaju za sobom i naseljavaju se u novoj zemlji. Kad god idete online u određenoj zemlji, vaša se IP adresa mijenja u onu koja vrijedi u novoj regiji.

Na primjer, ako ste živjeli u SAD-u i putovali u Veliku Britaniju, vaš Američka IP adresa postat će Velika Britanija trenutak kad se povežete s internetom.

IP adrese se koriste za odredite svoju lokaciju; na taj način web stranice i kanali za strujanje određuju hoće li vam omogućiti pristup njihovom sadržaju ili ne. Taj postupak zovemo geo-blokiranje.

Ako živite izvan zemlje kanala, bit ćete odmah blokirani. Međutim, s VPN-om možete dobiti oko ovih blokova promjenom vaše IP adrese (lokacije) u onu na kojoj je kanal dostupan. Kao rezultat toga, moći ćete strujati kanal gdje god se nalazili.

preporučeno: Cirvumvent regionalne restrikcije.

Razlog 3: Anonimirajte svoj internetski pristup

Koje god web mjesto posjećujete, to ste prati, razdoblje. Najznačajnija tražilice, web stranice društvenih medija, pa čak i vaš vlada uvijek špijuniraju vaše aktivnosti pregledavanja.

Bez obzira na to što radite, bilo da preuzimate određene datoteke, posjećujete web stranice ili čak strujite putem interneta, gledamo vas.

Kad se povežete s VPN serverom, tada ćete šifrirajte svoje podatke i sakrijte svoju IP adresu. Tako ćete anonimno pregledavati Internet bez praćenja nikoga tko se šeće okolo.

preporučeno: Kako zaštititi svoje privatne podatke na mreži.

Razlog 4: Zaobići ograničenja zatamnjenja

Ljubitelji američkog sporta godinama su patili od nestanka. Ograničenja zamračenja znače da ne možete strujati svoje omiljene MLB, NFL, NHL, MLS ili NBA utakmice.

To je zato što tvoj lokalni davatelj kabela emitira ove sportske igre. Da biste izbjegli ove nestanke, koristite VPN da biste prevarili američke i kanadske kanale za sportski streaming koji se trenutno nalaze u stanju u kojem igra nije crna..

preporučeno: Kako izbjeći nestanke pomoću VPN-a.

Razlog 5: Sigurno koristite javne WiFi žarišne točke

Wi-Fi žarišne točke sada su stvar. Zašto biste potrošili svoje mobilne podatke provjeravajući sličnosti Facebooka i Instagrama kada možete koristiti besplatni Wi-Fi. Vidite, većina korisnika samo izađe u restorane i kafiće i poveže se s njihovim internetom.

Međutim, nisu svjesni da jesu osjetljiv na napade hakera i cyber kriminala. Doslovno izlažete svoje osobne podatke. Svatko vas može zadržati e-poruke, lozinka, podaci o kreditnoj kartici, pa čak i vaš bankovni račun.

Budite oprezni i koristite VPN svaki put kad se povežete s takvim mrežama. Ne znate tko čeka prikupljanje podataka.

preporučeno: Opasnosti javnih WiFi žarišta

Najbolji VPN – detaljni pregled

Prije nego što pređemo na prednosti i nedostatke vrhunska VPN usluga, evo tablice koja sažima pregled u nastavku. Imajte na umu da su svi ovi VPN-ovi pouzdani i pouzdani. Ako tražite freemium VPN usluge poput Hola, Savjetovala bih vam da ne idete tim putem. Besplatni VPN-i nikada nisu sigurni za upotrebu.

Odricanje: Naša web stranica donosi prihod putem različitih partnerskih programa, što znači da dobivamo provizije od nekih VPN pružatelja usluga ako posjetite njihovu web stranicu putem naše. To nam omogućuje da zadržimo theVPN.guru bez oglasa. Ti partnerski programi, međutim, ne utječu na naše VPN recenzije ni na koji način niti u bilo kojem obliku. Procjene TheVPN.guru-a za razne pružatelje VPN usluga uvijek će ostati nepristrane i transparentne.

S tim u vezi slijedi cjeloviti pregled najboljih VPN-ova u 2020. godini:

1. ExpressVPN – Top VPN i Editor-ov izbor

Ovaj VPN pružatelj je zapravo VPN broj jedan na svijetu. Temelji se na Britanski Djevičanski otok, koja je daleko od Doseg udruge očiju. Oni također imaju strogu politiku no-log.

U stvari, prije nekoliko godina, turske vlasti ciljale su ExpressVPN u zemlji za koju navode da je korištena za prikrivanje detalja u vezi s atentat na ruskog veleposlanika u Turskoj, Andrei Karlov. Međutim, nisu uspjeli pronaći nijedan zapisnik koji bi im pomogao u istrazi.

ExpressVPN ima više od 150+ lokacija u 94 zemlje. Neće vam ostati bez mogućnosti kada je u pitanju deblokiranje ograničenog sadržaja. Brzina VPN-a ključni je faktor za utvrđivanje njegove vjerodostojnosti.

Zato mi izvršio nekoliko testova da biste vidjeli koliko brzo ExpressVPN može raditi. Rezultati su bili prilično impresivni. Kad smo se povezali s obližnjim poslužiteljem, naša brzina interneta pala je za 6% samo. Uspjeli smo strujati Netflix u 4K bez svjedočenja problema s punjenjem.

Davatelj ima posebne programe dostupne za iOS, Android, Windows, macOS, kao i FireStick. Aplikacija ExpressVPN pokazala se kao jedna od funkcionalnosti koje smo testirali. Uključuje ispitivanje brzine, osim provjere IP adrese, DNS test propuštanja i WebRTC test propuštanja

Ali to se tu ne zaustavlja. Pokušali smo s njihovim Usluga MediaStreamer Smart DNS i mogli su deblokirati sadržaj na drugim platformama koje izvorno nisu kompatibilne s VPN-ovima. To uključuje PlayStation, Xbox, Chromecast, Apple TV, Samsung Smart TV i još mnogo toga.

ExpressVPN ima automatski prekidač koji zaustavlja vaš internetski promet u slučaju da vaša VPN veza neočekivano padne. Možete omogućiti / onemogućiti prekidač za uklanjanje, nazvan “Mrežno zaključavanje”, pod “Postavke” -> “Općenito” u aplikaciji ExpressVPN.

Pretplata se pretpostavlja da je ExpressVPN malo skuplji. Ali sudeći prema njenim značajkama, vrijedi svaki peni. Oni također nude Politika povrata od 30 dana samo u slučaju da dugo ne planirate koristiti njegovu VPN uslugu.

prozodija

 • 160 lokacija poslužitelja u 94 zemlje..
 • Besplatni Smart DNS (MediaStreamer).
 • 30-dnevna politika povrata novca.
 • Šifriranje vojnog stupnja.
 • Pet istodobnih veza.
 • Podrška P2P bujice.
 • Politika bez zapisnika.
 • Pristup američkom Netflixu.
 • Mrežno zaključavanje (Kill Switch).
 • Proširenja preglednika za Firefox i Chrome.
 • Split tuneliranje.

kontra

 • Prilično skupo.
 • Besplatna proba samo za korisnike iOS-a.

2. BulletVPN

BulletVPN - Best MLB.TV VPN 2017

BulletVPN – najbolji VPN

BulletVPN je još jedan top kandidat na našoj listi. Usluga je sa sjedištem u Estonija, pri čemu se ne primjenjuje zadržavanje podataka. Na taj se način privatni podaci korisnika čuvaju od vladinih i prikupljenih podataka 14 Udruga očiju.

Kao što je slučaj sa svim ostalim VPN-ovima koje pregledavamo, prošli smo kroz politiku privatnosti BulletVPN-a kako bismo provjerili da li oni na bilo koji način prikupljaju podatke svojih korisnika ili ne. BulletVPN jasno kaže da to ne prikuplja i ne čuva zapisnike bilo koje korisničke aktivnosti. Napravili smo neka istraživanja u vezi s tim pitanjem i nije bilo izvještaja u kojima se navodi da dobavljač ima bilo kakvih nepredviđenih događaja.

Baš kao ExpressVPN, BulletVPN nudi i Ubojiti prekidač. Međutim, ono što se ovdje razlikuje je da imaju novu tehnologiju koja se zove Meci štit. Prekidač kill prekida vaš pristup internetu ako padne VPN veza. Bullet Shield, s druge strane, ne dopušta vam da se povežete vratite se na internet ako već ne upotrebljavate jedan od BulletVPN-ovih poslužitelja.

BulletVPN se može pohvaliti vrlo brzi poslužitelji širom svijeta, pokrivajući više od 47 zemalja. Tijekom naših testova, pružatelj je pokazao postojanost u brzini jer je bio maksimalni pad veze 9%.

Postavljanje aplikacija BulletVPN prilično je naprijed. Sama aplikacija je vrlo jednostavan za upotrebu. Međutim, unatoč svojoj jednostavnosti; BulletVPN pokazao se kao jedan od najnaprednijih pružatelja usluga tamo kada je u pitanju sigurnosti.

Uspjeli smo deblokirati Netflix na svim uređajima na kojima je postavljen Smart DNS proxy BulletVPN, uključujući Apple TV, PlayStation, Xbox, Chromecast i Smart TV.

BulletVPN nije najjeftiniji VPN vani, ali prema onome što smo ispitali, to vrijedi. Osim toga, postoji 30-dnevna garancija povrata novca u slučaju da ih želite isprobati prije nego što se odlučite za njihovu uslugu.

prozodija

 • Brzi poslužitelji u 47 zemalja.
 • Besplatni Smart DNS proxy.
 • Politika povrata od 30 dana.
 • Šifriranje vojnog stupnja.
 • Šest istodobnih veza.
 • Prijateljski s P2P.
 • Nulta prometa.
 • Deblokira američki Netflix.
 • Prekidač za ubistvo dostupan.
 • Meci štit.

kontra

 • Nema proširenja preglednika.
 • Jednodnevna besplatna proba za Android i korisnike koji se obrate korisničkoj podršci.
 • Podijeljenje tunela nije dostupno.

3. Neovisnik

Nezaključni VPN poklopac

Unlocator je u početku pokrenut u 2013. kao a Smart DNS proxy usluga. Danas nudi i VPN i Smart DNS proxy usluge. Kao VPN, sa sjedištem u Kopenhagen, Danska, nije dobar faktor privatnosti. Danska dio je 9 očiju, proširene verzije udruge 5 očiju.

Unlocator ima 41+ poslužitelja u 36 zemalja. Sada smo napravili neke testove da bismo vidjeli njegove brzinske performanse. Neki od njih izašli su s dobrim rezultatima, dok su drugi uzrokovali drastičnu pad naše internetske veze (rijetki slučajevi).

Isprobali smo njihovu aplikaciju, ništa previše sjajno. Jako je razumljiv i svatko bez tehničkog znanja trebao bi biti u mogućnosti kretati se značajkama bez većih prepreka.

Tijekom pregleda aplikacije otkrili smo optimizirani poslužitelji posvećeni održavanju brzine. Označeni su kao (Visoke brzine) na popisu poslužitelja. Testirali smo američki poslužitelj da provjerimo hoće li epizoda Netflixa biti međuspremnik, a nije.

Kao što smo spomenuli, Unlocator je započeo kao Smart DNS servis. Možete ga kupiti putem Unlocator VPN-a ili pojedinačno.

Nadalje, Unlocator ima an automatski prekidač potpomognuti onim što zovu Nezaštitni štit, koji vam onemogućuje povezivanje s internetom ako niste povezani na VPN poslužitelj. Oba navedena proizvoda mogu se uključiti ili isključiti u aplikaciji Unlocator.

Unlocator nudi 7-dnevno besplatno probno razdoblje da testiraju svoju uslugu. Nakon toga korisnici dobivaju i Politika povrata od 30 dana. Dakle, napravite tih 37 dana usluge nesmetanja bez rizika.

prozodija

 • 70+ poslužitelja u 41 zemlji.
 • Smart DNS značajka.
 • Politika povrata od 30 dana.
 • 256-bitna AES enkripcija.
 • Pet istodobnih veza.
 • P2P podrška.
 • Nulta prometa.
 • Pristup američkom Netflixu.
 • Prekidač za ubistvo dostupan.
 • Nezaštitni štit.
 • Sedmodnevno besplatno probno razdoblje.

kontra

 • Nema proširenja preglednika.
 • Nema razdijeljenog tunela
 • Neke inkontinentne brzine.

4. NordVPN

NordVPN - Top VPN pregled u 2017. godini

NordVPN – Top 5 VPN

NordVPN lansiran u 2012 i postao je jedan od najboljih pružatelja VPN usluga zbog privatnosti i sigurnosti. Sjedište dobavljača nalazi se u Panama, zemlju u kojoj se ne primjenjuju zakoni o zadržavanju podataka.

Mreža poslužitelja NordVPN-a prilično je široka. Imaju okolo 81 lokacija poslužitelja. Poznato je da je davatelj najveći među svima na našoj listi i pokriva više od 60 zemalja.

Međutim, kad je u pitanju brzina, njihovi poslužitelji nisu uvijek bili dosljedni. Prema test brzine smo izveli, neki su serveri postigli sjajne rezultate, dok su drugi Tor preko VPN servera smanjili brzinu veze za 40%. To vjerojatno ima veze s činjenicom da dobivate dodatnu enkripciju / sigurnost dok ste povezani s tim poslužiteljima.

NordVPN ima Značajka SmartPlay. Ova tehnologija je vlastiti Smart DNS servis. Isprobali smo par kanala i rezultati su bili pozitivni. Pomoću njegovih DNS kodova uspjeli smo deblokirati lajkove Netflix, BBC iPlayer i Amazon Prime Video.

Što se tiče dodatne privatnosti, NordVPN ima automatski prekidač kao i neke jedinstvene značajke koje nismo mogli pronaći u drugim davateljima usluga. Prvo, tu su Dvostruka VPN tehnologija.

S njim će se promet korisnika preusmjeravati kroz ne jedan, već dva poslužitelja istovremeno. Drugim riječima, dobivaju se vaši podaci dvaput šifrirano. Međutim, dok smo ga isprobali, primijetili smo a ogroman pad internetske veze zbog dvostruke enkripcije. Značajka je očito usmjerena na korisnike koji cijene njihovu internetsku privatnost i sigurnost, a ne na one koji traže način oko određenih geo-blokova.

CyberSec tehnologija je još jedna sigurnosna značajka NordVPN-a. U osnovi štiti vaš uređaj od utjecaja malware ili bilo koji zlonamjerni softver dok se aktivira.

NordVPN je ponudio besplatno 3-dnevno probno razdoblje. Međutim, od prosinca 2019. godine, NordVPN ne nudi a besplatno probno razdoblje. Na pitanje NordVPN-a zašto besplatno probno razdoblje više nije dostupno, rekli su da ga neki korisnici zlostavljaju i na taj način im nije preostalo drugo nego da ga uklone. I dalje možete imati koristi od njihovih 30-dnevna garancija povrata novca iako.

prozodija

 • 81 lokacija poslužitelja u 60+ zemalja.
 • Smart DNS (SmartPlay).
 • 30-dnevna politika povrata novca.
 • 256-bitna AES enkripcija.
 • Šest istodobnih veza.
 • P2P friendly poslužitelji.
 • Nula-trupci politika.
 • Deblokira američki Netflix.
 • Automatski prekidač.
 • Dostupna su proširenja za preglednike.
 • Warrant Canary.
 • CyberSec.
 • Dvostruki VPN.

kontra

 • Problemi s brzinom na nekim poslužiteljima.
 • Nema besplatnog suđenja.
 • Nema dijeljenja tunela.

5. SurfShark

SurfShark VPN pregled

SurfShark VPN pregled

Iako je relativno nova, u to nema nikakve sumnje Surfshark ima značajan skup značajki. SurfShark je smješten u bazi Britanski djevičanski otoci, tj. to nije u zemlji u kojoj Savez 14 očiju može se domoći podataka svojih korisnika.

Prema njegovoj web stranici, SurfShark ima brojne VPN lokacije u preko 60 zemalja. Za vrijeme našeg brzinska ispitivanja, neki su poslužitelji pokazali sjajne rezultate (samo pad od 2%), ali pružatelj je pokazao nedosljedne brzine na nekoliko drugih.

SurfShark ima Smart DNS značajka pokazalo se da rade s glavnim streaming platformama kad smo ga isprobali. Ali imajte na umu da tijekom postupka neće biti prisutnih dodatnih mjera zaštite.

Postavili smo Surfshark-ov VPN klijent na Windows PC, Mac, Android i iOS i otkrili da je vrlo razumljiv. Aplikacija uključuje an automatski prekidač. Nadalje, baš kao i NordVPN, SurfShark dopušta korisničkom prometu da prođe kroz više poslužitelja Značajka “multi-hop”. S time vaš promet dobiva dvaput šifrirano ili možda triput, povećavajući svoju sigurnost na maksimum.

S CleanWeb, korisnici dobivaju za sprečavanje bilo kojeg zlonamjerni softver ili zlonamjerni softver od infekcije njihovim uređajem tijekom pregledavanja weba.

Napokon, SurfShark nudi vam 30-dnevna garancija povrata novca. Na taj način korisnici mogu testirati svoju uslugu prije nego što se odlučite i uložite u svog davatelja usluga.

prozodija

 • Poslužitelji u 61+ zemalja.
 • Smart DNS proxyji.
 • Politika povrata od 30 dana.
 • 256-bitna AES enkripcija.
 • Neograničene istodobne veze.
 • P2P podrška.
 • Nulta prometa.
 • Pristup američkom Netflixu.
 • Prekidač za ubistvo dostupan.
 • Warrant Canary.
 • Bijela lista (split-tunneling)
 • CleanWeb.
 • Multi-hop.
 • Proširenja preglednika.

kontra

 • Neki spori poslužitelji.
 • Nema besplatnog suđenja.

6. IPVanish

IPVanish Cover

IPVanish uglavnom je poznat po tome izvrsne brzine. Ako ste uključeni Dijeljenje datoteka Kodi ili P2P, IPVanish je jedan od VPN-a koji bismo vam preporučili za upotrebu. Njihova stroga politika zapisivanja bez dnevnika dolazi u obzir jer pružatelj usluga ima sjedište u Sjedinjenim Državama – jednoj od vodećih zemalja u udruzi Five Eyes. U prošlosti je bio davatelj usluga optuženi za čuvanje trupaca. Ali sada, tvrde da više ne.

IPVanish ima više od 1000 poslužitelja u 60 zemalja. Njihova službena web stranica kaže da oni nude najbolje brzine u industriji. Prema našim brzinama, davatelj usluga pokazao je 10% pad, što je vrlo dobro, posebno za HD streaming.

Pomoću IPVanish-a možete deblokirati na desetine kanala širom svijeta, ali Američki Netflix nije među njima. Ovo je jedan od glavnih nedostataka ovog pružatelja usluga jer nitko od američkih poslužitelja nije propustio Netflixovu zabranu VPN-a. Nismo uspjeli dobiti BBC iPlayer raditi izvan Velike Britanije.

IPVanish nema Smart DNS značajka ili. Stoga se korisnici mogu obratiti na svoje VPN poslužitelje samo ako želite deblokirati geografski ograničen sadržaj.

Pozitivno je, međutim, da se po pružateljevoj aplikaciji nije tako teško kretati. Neke funkcije, uključujući postavljanje OpenVPN-a na Windows 10 možda će trebati neka tehnička podloga.

Bili smo prilično iznenađeni kada smo saznali da IPVanish ne blokira P2P preuzimanja na bilo kojem od njegovih poslužitelja. U slučaju da vas muče, ovo je jedan od pružatelja VPN usluga koji biste mogli uzeti u obzir.

Za dodatnu privatnost, IPVanish ima automatski ubojiti prekidač, baš kao i svi VPN-ovi na našem popisu danas. Što se tiče politike povrata, nismo bili toliko optimistični u vezi s IPVanish-om. Oni nude samo 7-dnevno razdoblje povrata novca, koja blijedi u odnosu na ostale davatelje na popisu.

prozodija

 • 75+ lokacija poslužitelja.
 • Politika povrata od 30 dana.
 • 256-bitna AES enkripcija.
 • Deset istodobnih veza.
 • P2P podrška.
 • Politika bez zapisnika.
 • Ubojiti prekidač.
 • Proxy SOCK5.
 • Chrome proširenje
 • SugarSync (Sigurna pohrana datoteka, sinkronizacija, dijeljenje i sigurnosna kopija).

kontra

 • Nema splitskih tunela.
 • Ne deblokira Netflix i BBC iPlayer.
 • Nema pametnog DNS-a.
 • Nema besplatnog suđenja.
 • 7-dnevna politika povrata novca.

7. CyberGhost

CyberGhost VPN pregled 2017

CyberGhost VPN pregled

CyberGhost temelji se u oba Rumunjska i Njemačka. Rumunjska je zemlja u kojoj se ne primjenjuju strogi zakoni o cenzuri ili nadzoru. Njemačka, međutim, jedan je od Zemlje s 14 očiju. To stvara neke brige o privatnosti korisnika.

CyberGhost ima VPN lokacije koje prekrivaju više 30 zemalja oko svijeta. Brzinska ispitivanja koja smo izveli imali su prihvatljive rezultate. Neki poslužitelji nisu utjecali puno na našu internetsku vezu, dok su drugi to smanjili na maksimum 12%.

Većina VPN-ova Pametan DNS punomoćnici, ali CyberGhost nije među njima Tehnički su serveri CyberGhosta jedini način za deblokiranje ograničenog sadržaja.

Njihova je aplikacija vrlo dobra jednostavan za korištenje i pun je značajki za pomoć pojedincima koji ne štede tehnologiju. Postoji opcija koja nam je zaista privukla pažnju na ispitu. CyberGhost ima značajku na kojoj korisnici mogu odabrati kanal koji žele deblokirati.

Postoji nekoliko opcija za odabir. Koristili smo (Za strujanje) i pojavio se popis kanala. Nakon što smo kliknuli na BBC iPlayer, aplikacija se automatski povezala s UK serverom. Značajka je zaista dobra jer korisnici ne trebaju otkriti koji serveri deblokiraju koje usluge strujanja.

Što se tiče privatnosti, CyberGhost pruža korisnicima a politika bez zapisnika. Ali tu je i ubojiti prekidač održavati tu privatnost čak i ako se VPN veza iznenada spusti.

Želimo napomenuti da je CyberGhost imao problema u prošlosti zbog svoje nabave od strane Izraelska kompanija Kape Technologies. Tvrtka je nekada stvarala malware u prošlosti. Ali do sada nije posvećen nijedan zlonamjerni softver, a kvaliteta davatelja usluga jedna je od najboljih.

Možete isprobati CyberGhost bez rizika jer nude najdužu politiku povrata među svim VPN-ovima na našoj listi. Imaš 45 dana da biste provjerili uslugu i tražili vam novac ako nije ispunio vaša očekivanja.

prozodija

 • 112 lokacija poslužitelja u 90+ zemalja.
 • Pravila povrata od 45 dana.
 • Šifriranje vojnog stupnja.
 • Sedam istodobnih veza.
 • P2P podrška.
 • Politika bez zapisnika.
 • Podržava američki Netflix.
 • Automatski prekidač.
 • Proširenja za Chrome i Firefox.
 • NoSpy VPN poslužitelji (samostalno upravljani VPN poslužitelji).

kontra

 • Nema pametnog DNS-a.
 • Nema besplatnog suđenja.
 • Podijeljeni tuneli nisu dostupni.

Vodeće VPN – istaknute napomene

VPN-ovi dolje neće vas impresionirati u odnosu na one prethodno pregledane. Međutim, ni ti VPN-i nisu ni na koji način “loši”, ali zapravo zaostaju za njima ExpressVPN a drugi u nekim aspektima.

Većina njih nema politiku povrata novca, a kamoli jamstvo povrata novca od 30 dana. Podrška za USA Netflix teško je i pronaći. Što više VPN lokacija nudi VPN usluga, brži će im biti poslužitelji. To je zbog činjenice da ti poslužitelji neće biti preopterećeni.

Ne predlažemo da ti VPN pružatelji neće dovršiti posao, ali smatrate da usluge gore imaju zaista vrhunske proizvode. To se posebno odnosi na kvalitetu proizvoda poslužitelji, podrška i privatnost.

8. VyprVPN

VyprVPN Cover

VyprVPN je vrhunski pružatelj usluga sa sjedištem u Švicarskoj. Kada je riječ o pitanjima privatnosti, ova je država daleko od toga jer se smatra jednom od najotvorenijih zemalja svijeta sa nema zakonodavstva koje ometa privatnost na mjestu.

Davatelj usluga ima sve svoje poslužitelje. To znači da oni i samo oni mogu upravljati svojom sigurnošću i brzinom u čitavoj mreži poslužitelja. Korisnici mogu pristupiti 50+ svjetskih lokacija poslužitelja u više od 70 zemalja oko svijeta.

Davatelj tvrdi da je to najbrži VPN pružatelj. Međutim, može postojati samo jedna najbrža usluga, a nažalost za VyprVPN to nisu. Barem prema našim testovima.

Isprobali smo oko četiri poslužitelja u SAD-u (New York), Nizozemskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Rezultati nisu bili loši, ali ni oni nisu bili tako dobri. Neki su poslužitelji pokazali Pad od 47%, dok su drugi samo potisnuli našu vezu 6%.

Pružatelj usluga ima Smart DNS uslugu (VyprDNS), koja je također dobro opremljena za zaštitu korisnika od MITM napadi. VyprVPN također ima prilagođene aplikacije koji se mogu izvoditi na Windows, iOS, Mac i Linux. Korisnici također mogu instalirati njihovu uslugu na njihov usmjerivač, a to se olakšava s aplikacijom VPN usmjerivača.

Čak i ako zemlja zabrani korištenje VPN-ova, onda to ima Kameleonski protokol koristi nemodificirano OpenVPN 256-bitni protokol i skenira pakete metapodataka kako bi se osiguralo da ga ne prepoznaju, posebno pregledom dubinskih paketa DPI. Dakle Veliki vatreni zid više nije problem. Nismo još testirali ovu značajku, ali to je ono što navodi nekoliko izvještaja.

Da biste dobili uzorak svega toga, možete se prijaviti za njihov popis 30-dnevna garancija povrata novca i provjerite kako dobro funkcionira za deblokiranje web lokacija s ograničenom geološkom oznakom.

prozodija

 • 112 lokacija poslužitelja u 90+ zemalja.
 • Pametan DNS (VyprDNS).
 • Politika povrata od 30 dana.
 • Šifriranje vojnog stupnja.
 • P2P promet je dopušten.
 • Politika bez zapisnika.
 • Podržava američki Netflix.
 • Automatski prekidač.
 • Kameleonski protokol (zaobilazi restriktivne mreže u visoko cenzuriranim zemljama).

kontra

 • Istodobne veze ovise o pretplati (3 za osnovnu, 5 za premium).
 • Nedosljedne brzine.
 • Nema besplatnog suđenja.

9. PureVPN

PureVPN

PureVPN lansirana natrag unutra 2007. Ova se usluga nalazi u Hong Kongu, Kina. Zbog toga se korisnici pitaju je li davatelj dovoljno vjerodostojan u smislu čuvanja svoje privatnosti.

Još u 2017. godini, PureVPN je predao informacije Federalnom istražnom zavodu koji im pomaže u uhićenju muškarca iz Massachusettsa zbog cyberstalkinga. Međutim, nisu zabilježeni daljnji incidenti nakon ovoga.

Otkad je debi, PureVPN je uspio korisnicima pružiti poduži popis značajki koje svatko može poželjeti. Prvo nude servere u 140+ zemalja. To je izvrsna ekspanzija poslužitelja u slučaju da korisnici to žele deblokirajte geo-ograničeni sadržaj.

Brzina nije velika, uprkos tome što tvrde da su najbrži na svijetu. Kad smo spojeni na američki poslužitelj, naše preuzimanje je 34,2% sporije, a učitavanje odbačeno od 30,8%. Neki su serveri ipak dali dobre rezultate.

Oni također imaju značajku Smart DNS koju se lako može postaviti na VPN nespojive uređaje kao što su Apple TV, Chromecast, PlayStation, Xbox i Samsung Smart TV.

Njihove su primjene vrlo korisne i kompatibilne s gotovo svim većim operativnim sustavima, uključujući Windows, Mac, iOS, Android i Linux. 

Ostale značajke “sigurnosti i privatnosti” uključuju P2P bujica, DNS i IPv6 zaštita od propuštanja, Kill Switch i više. Također, PureVPN dopušta split tunneling gdje korisnici mogu odlučiti koji promet prolazi kroz VPN poslužitelje i koji koriste internetski internetski poslužitelj.

PureVPN ima 31-dnevna politika povrata novca. Stoga možete provjeriti o čemu se radi u usluzi i tražiti povrat novca u slučaju da nije ispunila vaša očekivanja.

prozodija

 • Poslužitelji u 140+ zemalja.
 • Smart DNS značajka.
 • 31-dnevna politika povrata novca.
 • Šifriranje vojnog stupnja.
 • Pet istodobnih veza.
 • P2P podrška.
 • Politika bez zapisnika.
 • Deblokira američki Netflix.
 • Automatski prekidač.
 • Split tuneliranje.
 • Proširenja preglednika.

kontra

 • Nekoliko sporih poslužitelja.
 • Nema besplatnog suđenja.

10. HideMyAss HMA VPN

HideMyAss Cover

Unatoč činjenici da je osnovana u Ujedinjeno Kraljevstvo (Five Eyes), HideMyAss tvrdi da njegova stroga pravila bez zapisnika jamče da vam se ništa ne može vratiti, jer za početak nema podataka. Barem tako kažu.

Prije nekog vremena FBI je uhapsio dva osumnjičena hakera koji su navodno sudjelovali u napadima Anonymous i LulzSec. Jedan od njih, Cody Kretsinger, osuđen je na 15 godina zatvora.

Odakle FBI informacije? Koristio je a HideMyAss poslužitelj prikriti svoju adresu internetskog protokola i provaliti na web stranicu Sony Pictures. Dakle, haker je uhvaćen zahvaljujući usluzi za koju je mislio da će ga zaštititi. Kasnije nisu pronađena daljnja izvješća o privatnosti.

Još 2015. godine HMA je kupio AVG, programer antivirusnog softvera. Godinu dana kasnije, Avast je dovršio akviziciju AVG-a. Ukratko, HideMyAss VPN danas je vlasnik Avasta. Popularni dobavljač antivirusa imao je priličan udio kritika od strane zagovornika privatnosti zbog činjenice da je bila prikupljanje podataka o pregledavanju korisnika i prodaja trećim stranama.

Osim toga, HMA ima poslužitelje 290+ lokacija u više od 190 zemalja; koji omogućuju korisnicima da zaobiđu geo-ograničenja i pristupe sadržaju iz cijelog svijeta. Poslužitelji su prilično brzi, bez obzira koliko udaljeni.

Proveli smo neke brzinske testove i rezultati su bili zadovoljavajući. Otkrili smo da postoji blagi pad u brzinama, ali još uvijek smo uspjeli strujati 4K sadržaj dok je spojen na HMA.

Njihova primjena je razumljiv, i svatko se može kretati po njezinim značajkama čak i ako nije toliko upoznat s tehnologijom. Prema onome što smo testirali, HMA ih ima ekskluzivne značajke isprobati.

Osim njihovog automatskog prekidača za ubijanje, imate i njihove Smart kill sklopka. Ova će se značajka automatski pokrenuti HMA VPN kad aktivirate aplikaciju za koju smatrate da predstavlja rizik za vašu privatnost.

HMA nudi značajku nazvanu IP nasljeđivanje, tehnologija koja periodično mijenja vašu IP adresu, čineći korisnike još teže pratiti.

Međutim, ono što bi trebalo poboljšati je njihova stopa reakcija u rješavanju problema s kupcima. Uzimaju prilično dugo dok odgovaram na upite, iako se to dogodi, rješenje će u potpunosti iskorijeniti problem.

Na kraju, HideMyAss vam pruža a 30-dnevna garancija povrata novca. Na taj način, ako se usluga nije pokazala ono što tražite, možete zatražiti povrat novca i povrat novca.

prozodija

 • 290 lokacija poslužitelja u 190 zemalja..
 • 30-dnevna politika povrata novca.
 • Šifriranje vojnog stupnja.
 • Pet povezanih uređaja odjednom.
 • P2P optimizirani poslužitelji.
 • Politika bez zapisnika.
 • Pristup američkom Netflixu.
 • Ubojiti prekidač
 • Proširenja preglednika za Firefox i Chrome.
 • Split tuneliranje.
 • Smart kill sklopka.
 • IP nasljeđivanje.

kontra

 • Nema pametnog DNS-a.
 • Problemi s brzinom na nekim poslužiteljima.
 • Nema besplatnog suđenja.
 • Spori odgovori podrške.

11. Privatni pristup internetu (PIA)

PIA

PIA solidan je dobavljač unatoč tome što nije brzo, jeftino ili moćno u usporedbi s drugim velikanima u industriji. Međutim, to je napravilo naš popis s razlogom i malo ćemo posvetiti tom pitanju.

Prvo, razgovarajmo o brizi za privatnost ovog davatelja usluga. Sjedište tvrtke PIA u Indiana, SAD, što znači da američka vlada može u svako doba nametnuti nalog da se utvrdi PIA.

Naposljetku se nalazi na američkom vlasništvu (dio Pet očiju). Prema nekoliko testova i pregleda, pružatelj usluga je strog politika bez zapisivanja je istina. Nema izvještaja o tome curenje podataka prije.

S druge strane, privatni pristup internetu poslužitelji u 32 zemlje, što i nije tako loše Međutim, ono što se nije pokazalo sjajnim je davatelj usluga brzinska izvedba.

Tijekom testiranja koje smo izvršili, nekoliko poslužitelja jako je utjecalo na internetsku vezu. Da budemo precizni, upotreba poslužitelja u SAD-u uzrokovala je 30,7% pad, dok je poslužitelj u Indiji pokazao 37,79% pad. Ali u Velikoj Britaniji i Italiji, brzine su bile konzistentne jer je veza pretrpjela samo 6% brzine.

PIA ima namjenske aplikacije za Linux, iOS, PC, Mac, Android, kao i proširenja preglednika za Chrome, Mozilla i Opera. Njihova se primjena lako koristi iako je verzija za Android ne dopušta vam da označite poslužitelje kao favorite.

Privatni pristup internetu oslanja se samo na svoje poslužitelje kako bi korisnicima omogućio otključavanje ograničenog sadržaja. U pogledu ostalih značajki poput Smart DNS proxyja, PIA nema takvu tehnologiju.

PIA, međutim, ima internet ubojiti prekidač za veću privatnost. Ako se VPN iznenada prekine, podaci se neće vratiti na poslužitelje davatelja internetskih usluga.

Završit ćemo to s njihovim pravilima povrata novca. Jamstvo povrata novca PIA-e ne prelazi rok od 7 dana. To je vrlo kratko trajanje u odnosu na ostale.

prozodija

 • Poslužitelji u 30 i više zemalja.
 • 256-bitna AES enkripcija.
 • Deset istodobnih veza.
 • Dopušteno je dijeljenje P2P-a.
 • Nulta prometa.
 • Pristup američkom Netflixu.
 • Prekidač za ubistvo dostupan.
 • Proširenja preglednika.
 • Proxy SOCK5.
 • MACE (zaštita od zlonamjernog softvera i Adblocker).
 • Više VPN pristupnika.

kontra

 • Neki spori poslužitelji.
 • Nema besplatnog suđenja.
 • 7-dnevna politika povrata novca
 • Nema pametnog DNS-a.

Najbolji VPN kompatibilni uređaji

Evo popisa uređaja koji podržavaju upotrebu VPN-a:

 • Windows PC
 • Mac OS
 • iPhone
 • iPad
 • Android
 • Nvidia Shield
 • Android TV kutija
 • Raspberry Pi
 • Usmjerivači
 • FireStick
 • PS4 *
 • Xbox One *
 • Pametni TV*
 • Apple TV *
 • Roku *
 • Chromecastov *

* Da biste omogućili VPN na tim uređajima, morate postaviti VPN vezu na vašem usmjerivaču. Vidjeti ovaj vodič.

Mogli biste i alternativno pretvorite svoje računalo u virtualni usmjerivač i dijelite svoju VPN vezu s nepodržanim uređajima. Ako nemate računalo ali imate operativni sustav ortak, možete i jednostavno dijeliti VPN vezu.

Ako vaš pružatelj usluga ima značajku Smart DNS, to možete konfigurirajte te kodove na bilo kojem uređaju dostupno u vašem domaćinstvu.

Najbolji vodič za pregled VPN-a – Finalne misli

Nadamo se da vam je ovaj vodič za recenziju pružio bolju predodžbu o tome koji je VPN najprikladniji za vaš potrebe za streamingom, anonimnim pregledavanjem ili torrentom. Kao što ste primijetili, idealni VPN može se razlikovati od osobe do osobe, ovisno o tome što oni pokušavaju postići. Mi stalno uređujemo ovu ‘najbolju VPN analizu’ kako bismo je ažurirali. Samo u slučaju da pronađete neke podatke koji su zastarjeli, jednostavno ostavite komentar u polju ispod.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me