7 Roku trikova koje biste trebali znati

S porastom online streaminga, tržište je preplavilo široki spektar uređaja za strujanje. Postoje kutije za streaming i prijenosniji štapovi za streaming, a svi oni omogućuju vam gledanje svojih omiljenih emisija bilo gdje. Među svim dostupnim streaming uređajima, Roku je najpopularnija opcija, dijelom zbog pristupačnosti, a dijelom zbog raznolikosti Roku uređaja. Imate Roku Premiere, Roku Premiere +, Roku Express, Roku Express +, Roku Ultra i Roku Streaming Stick. Ako ste poput bilo kojeg redovnog korisnika, vjerojatno koristite svoj Roku uređaj kao i svi drugi. Ali postoji toliko puno toga za otkrivanje o bilo kojem Roku uređaju. Postoje skriveni savjeti i trikovi koji će vas iznenaditi raznim načinima na koje možete prilagoditi uređaj i uslugu u svoju korist. Evo šest skrivenih Roku trikova koje možete koristiti za bolje iskustvo strujanja.


7 Roku trikova koje biste trebali znati

7 Roku trikova koje biste trebali znati

7 Roku trikova koje biste trebali znati

Kanal Roku

Koliko god usluge streaminga izgledale, koštaju malo novca. Pitate se postoji li besplatna alternativa streaming uslugama? Da tamo je. Roku kanal potpuno je besplatna usluga na kojoj možete gledati filmove sa partnerskih kanala poput Metro-Goldwyn-Mayer, Sony Pictures Entertainment, Warner Brothers i Lionsgate. 

Ako nemate ništa protiv nekoliko reklama, tu nevjerojatnu besplatnu uslugu koju dobivate samo uz Roku praktički nema druge nedostatke. Ne morate davati nikakve podatke za prijavu ili podatke o plaćanju. Najbolje je to što je ovaj kanal – koji je uveden prošle jeseni – dostupan na svim Roku uređajima.

Prečac kanala

Roku je organiziran u kanale, a ponekad kad požurite gledati svoju omiljenu emisiju, može vam biti dosadno kretati se kanalima. Ako imate aplikaciju Roku, možete riješiti ovaj problem. Na dnu ekrana nalazi se ikona Whats On, što je u osnovi prečac za filmove i emisije uredno organizirane u kategorije..

Kad imate ovaj prečac, ne morate kliknuti kroz sve kanale da biste pronašli dobru emisiju za gledanje. Samo kliknite ikonu Whats On (Uključeno) i vidjet ćete popis svega što se trenutno događa.

Mobilno strujanje

Roku mobilna aplikacija za iOS ili Android nije samo daljinski upravljač za vaš Roku uređaj, već je također ukrcana s mnoštvom funkcija koje omogućuju uslugu u potpunosti. Jedna od najvažnijih značajki aplikacije je Play On Roku, koji vam omogućuje strujanje fotografija, glazbe i video sadržaja pohranjenih na telefonu na vaš Roku uređaj. Sve što trebate učiniti je otići na padajući izbornik u aplikaciji i kliknuti “Igraj na Roku”.

Morate odabrati vrstu sadržaja koji želite strujati i spremni ste za upotrebu. Međutim, imajte na umu da dok struji iz vašeg telefona na uređaj Roku, svaku drugu aplikaciju kojoj pristupite na telefon možete vidjeti na televizoru.

Smart čuvari zaslona

Ako zaustavite ono što gledate, obično ćete naći Roku logotip kako lebdi po zaslonu nakon nekog vremena. Ovo nije najbolji screensaver koji možete pogledati. To možete lako promijeniti i odabrati pametniji čuvar zaslona tako što ćete otvoriti Screensaver & Aplikacije s vašeg Roku uređaja. Odaberite iz čitavog broja zaslona, ​​od umjetničke galerije do najnovijih vremenskih ažuriranja.

Igrati igre

Iako nije na razini XBoxa, vaš Roku nudi niz zabavnih igara. Na izborniku odaberite Igre i uživat ćete u različitim igrama poput Pac-Man, Chop Chop Runner i Jeopardy. Također možete uživati ​​u igranju s kontrolom pokreta i to pomoću opcije glasovnog pretraživanja na Roku Enhanced Gaming Remote. A uz niže poreze i više radnih mjesta i sve te bonuse, više ovakvih igara je na meniju za toliko mnogo ljudi.

Instant reprodukcija

Ne možete razumjeti što glumci na ekranu govore? Bez brige. Idite na Postavke > Uhićenje > Automatska reprodukcija možete dobiti titlove na ekranu svaki put kad na daljinskom upravljaču koristite tipku Instant Replay. To se može učiniti ako gledate emisiju na stranom jeziku.

Pristupite američkim kanalima dok ste u inozemstvu

Planirate rad u inozemstvu ili kratki odmor u inozemstvu? Vjerojatno razmišljate o tome da povežete svoj Roku streaming uređaj sa sobom. Nažalost, zbog geo-ograničenja većina ako ne i svi kanali koje ste instalirali na svoj Roku jednostavno neće raditi izvan SAD-a. Da biste zaobišli regionalna ograničenja, morate prevariti internetsku lokaciju koristeći VPN davatelje usluga kao što je ExpressVPN.

7 Roku trikova koje biste trebali znati – završite

Naoružani ovim skrivenim savjetima nemojte koristiti svoj Roku kao i svi drugi. Izdvojite od svih ostalih primjenom ovih šest savjeta i trikova za bolji streaming i iskorištavanje maksimuma svog Rokua.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me