I dalje vas prate, čak i ako je Googleovo praćenje lokacije isključeno

Ako mislite da će isključivanje vaše “Povijesti lokacije” spriječiti Google da vas prati, slijedi vam još jedna stvar. Associated Press izvijestio je da Google čak i ako pokreće praćenje lokacije, još uvijek koristi gomilu različitih aplikacija kako bi provjerio vašu lokaciju. Iako Googleova postavka Povijesti lokacija kaže da će ga isključivanjem spriječiti praćenje vaše lokacije, postoje različiti načini na koje je Google to uspio zaobići..


I dalje vas prate, čak i ako je isključena Googleova povijest lokacija

I dalje vas prate, čak i ako je Googleova povijest lokacija isključena

Googleova povijest lokacija – što se zapravo radi?

Svi znaju da na Googleu možete “pauzirati” svoju povijest lokacija i da bi to trebalo spriječiti Google da pohranjuje informacije o mjestima koja odlazite. Zapravo, Googleova stranica za podršku čak navodi,

“Ako je Povijest lokacija isključena, mjesta koja obilazite više se ne pohranjuju.”

Problem je isključivanjem vaše povijesti lokacija ne zaustavlja Google da koristi druge aplikacije za praćenje vaše lokacije. Sve isključivanje Googleove Povijesti lokacija sprečava Google da doda vaša kretanja svojoj “vremenskoj traci”. U skladu s tim, Google će i dalje prikupljati i pratiti biljege lokacije. To znači da svaki put kad pristupite Google Maps, pretražite na Googleu ili čak dobijete ažuriranja vremenskih prilika na svom telefonu, Google snima slike vaše lokacije. I korisnici Androida i iPhone imaju ove zapise pohranjene.

Zašto Google prati vašu lokaciju?

Podaci su najčešća teorija Googleove opsesije praćenjem vaše lokacije. Što više podataka ima Google, to ga više može koristiti kako bi tvrtkama pružio bolje mogućnosti oglašavanja. U stvari, Google je izričito izjavio da se podaci o lokaciji pohranjeni u postavkama “Moja aktivnost” koriste za ciljanje oglasa. Kupci oglasa imaju mogućnost ciljanja određenih lokacija, iako moraju Googleu platiti popriličan denar.

Kako spriječiti Google da prati vašu lokaciju

Istraga AP pokazala je da postoji način da Googleu blokira praćenje vaše lokacije, ali uključuje neko kopanje u Googleovim postavkama. Ako onemogućite “Internet & Postavkom Aktivnost aplikacije ”, Google će prestati pohranjivati ​​vaše oznake lokacije putem drugih aplikacija. Podatke o lokaciji možete ručno izbrisati i tako da posjetite myactivity.google.com i uklonite unose sa geografskim oznakama. Ovo bi vam moglo trebati puno vremena, osim ako se istodobno ne želite riješiti svih unosa. Associated Press ima sjajan članak o tome kako izbrisati svoje podatke iz Googleovih baza podataka.

Kako ostati anoniman na mreži

Ako se brinete zbog svojih podataka i anonimnosti na mreži, najbolji način da osigurate da zaštitite svoje podatke pomoću VPN-a. VPN treba koristiti kao dodatnu sigurnosnu mjeru za onemogućavanje “Weba & Aplikacija Aktivnost “i postavke” Povijest lokacija “.

Ono što VPN čini jest preusmjeravanje prometa putem sigurnog posredničkog poslužitelja. To osigurava da nijedna treća strana ne može pregledati vaše podatke, jer svi vaši podaci postaju šifrirani putem VPN-a. Ovdje možete saznati više o tome kako VPN može osigurati sigurnost na mreži.

Za dobavljača VPN usluga koji je isproban i čuva vaše podatke privatnim, predlažem vam da koristite ExpressVPN. ExpressVPN koristi vojne enkripcije za skrivanje podataka od znatiželjnih očiju. Također ima 5 VPN protokola koje možete koristiti za dodatnu sigurnost dok ste na mreži. Sa 30-dnevnim jamstvom povrata novca ExpressVPN omogućuje testiranje njihovih usluga prije nego što se obavežete na pretplatu..

Kako isključiti “Web & Aktivnost aplikacije “

Korisnici iOS-a

  1. Prijavite se na svoj Google račun putem preglednika
  2. Pristupite svom postavke računa u pregledniku: Google račun > Osobne informacije & Privatnost > Idite na moju aktivnost > Kontrole aktivnosti < mreža & Aktivnost u aplikaciji.
  3. Uključite se mreža & Aktivnost u aplikaciji.

Korisnici Androida

  1. Ići Google postavke
  2. Pristup Google račun > Podaci & Personalizacija > mreža & Aktivnost u aplikaciji
  3. Uključite se mreža & Aktivnost u aplikaciji

Googleovo praćenje povijesti lokacije – završne misli

Kao što vidite, Google je sakrio “Web & Postavka Aktivnost “na mjestu na kojem većina korisnika neće razmišljati gledati. U stvari, također su bili vrlo nejasni u vezi s tim što postavlja ova postavka, navodeći da “štedi vašu aktivnost na Googleovim web lokacijama i aplikacijama za brže pretraživanje, bolje preporuke i personaliziranije iskustvo”. Saznanje o tome koje su točno aktivnosti pohranjene zahtijeva još više kopanja po vašem kraju, a obično se može vidjeti nakon što prođete kroz nekoliko gumba “Saznajte više”. Zastrašujući je svijet u kojem živimo većina pružatelja usluga u koje svakodnevno vjerujemo kako prikupljaju naše podatke. Srećom, korištenjem VPN-a možete svladati većinu ovih problema i anonimno koristiti Internet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me