Je li VPN legalno u UAE?

Je li upotreba VPN-a u UAE legalna ili ne? Stanovnici UAE žive u svijetu u kojem izmiču određena ograničenja kako bi ostali sigurni i usrećili vladu. Ljudi koji žive u UAE su pod strogim internetskim ograničenjima zbog kojih ne mogu pristupiti određenom materijalu. Ne možete gledati američku verziju streaming kanala Netflix ili ići na web stranicu za upoznavanje ili čak video chat s prijateljima na Skypeu, a sve je to zabranjeno u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Takva ograničenja su čimbenici koji pokreću potrebu, potražnju i upotrebu VPN-ova. Što se događa ako vlada odluči zabraniti i VPN-ove?


Je li VPN legalno u UAE?

Je li VPN Legal u UAE?

Nažalost, to se i dogodilo. Donesen je zakon koji ograničava upotrebu VPN-a, a stvari su krenule na još gore. Zabrana VPN-a spada pod broj 12, prema saveznom zakonu o kibernetskim zločinima iz 2016. koji kriminalizira upotrebu VPN-a u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Dakle, ne samo da su web stranice, usluge i VoIP blokirani u UAE, već i VPN-ovi koji ih deblokiraju. Ovom zabranom građani UAE-a su postavljali pitanja „Što sada?“ i “Znači li to da su VPN sada nezakonite?”

Je li VPN Legal u UAE?

Odgovarajuća odredba Zakona o kibernetičkim zločinima glasi kako slijedi: „Svaka osoba koja zaobiđe adresu protokola na Internetu koristeći izuzeću adresu ili adresu koja pripada drugima ili na bilo koji drugi način u svrhu počinjenja kaznenog djela ili sprečavanja njegovog otkrivanja kaznit će se kaznom zatvora i novčanom kaznom od najmanje ( 150.000 AED ili najviše (500.000 AED) ili bilo kojom od ovih kazni. “

Zakon kaže da je ljudima dopušteno samo to koristite legalne VPN usluge ili pak trpe posljedice ili zatvora ili novčane kazne, ovisno o težini zločina. Prema Zakonu o kibernetičkom kriminalu broj 9, policija i vlasti mogu poduzeti pravne postupke protiv onih koji koriste ilegalne VPN-ove za druge neprikladne aktivnosti.

Stoga, ako državljanin Emirati ili iseljenik koji živi u UAE koristi VPN u zakonite svrhe, sama upotreba VPN-a ne bi bila ilegalna.

Ukratko, trebali biste biti u mogućnosti koristiti VPN u UAE-u sve dok je pružatelj VPN usluga zakonit i ne počinite cyber-zločine dok ste povezani na VPN poslužitelj..

Što je VPN?

Virtualna privatna mreža stvara tunel koji je dostupan nakon spajanja na strani poslužitelj. VPN kriptira i osigurava vašu vezu tako da se ne morate brinuti o onome što radite na mreži. Nakon promjene vašeg IP-a, davatelji internetskih usluga postaju anonimni i nedvojbeni. Također vam se pruža zaštita od hakera, nadzora i mrežnih opasnosti.

RankVPN ProviderLink
rangVPN-usluga
 • 30-dnevno jamstvo povrata novca
 • Neograničena propusnost
 • Aplikacije za sve svoje uređaje
 • Podrška uživo 24/7
 • Ekskluzivni popust od 49%!

Posjetite ExpressVPN

rangVPN-uslugaPosjetite BulletVPN
rangVPN-uslugaPosjetite NordVPN
4VPN-uslugaPosjetite Surfshark

Za što se VPN koriste u UAE-u?

Stanovnici UAE-a nemaju jedan, ali mnogo razloga koji opravdavaju njihovu VPN upotrebu.

 1. Sigurna veza: Povezivanje s javnim mrežama u kafićima i restoranima u UAE može se osigurati virtualnom privatnom mrežom.
 2. Maska IP adresa: Promjena IP adrese daje vam slobodu da privatno i privatno pregledavate Internet u UAE..
 3. Omogući pristup blokiranom sadržaju: VPN-ovi svojim korisnicima omogućavaju pristup Skypeu, Facetime-u i drugim VoIP uslugama tamo gdje su u UAE zabranjeni..
 4. Zaštitite podatke: stroge enkripcije i pravila o evidentiranju koje nude davatelji VPN usluga čine internetske podatke korisnika kao privatne i nedostupne ni od strane vlade ni od davatelja internetskih usluga..
 5. Zaobilaženje geografskih ograničenja: Posjedovanje VPN-a omogućava vam gledanje omiljenih filmova, TV emisija, sportskih događaja uživo i usluga poput američkih Netflixa i Spotifyja, čak i ako ih UAE ne usmjerava..
 6. Održavajte privatnost: Vlada UAE prati mrežne aktivnosti svojih građana, što znači da se tamo ne održava privatnost. Međutim, to se može promijeniti prijavom s VPN-om.

Najbolji VPN-ovi za Ujedinjene Arapske Emirate

Evo popisa pružatelja VPN usluga koji se najčešće koriste u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Za detaljnu analizu svakog od ovih VPN-a, pogledajte naš najbolji VPN za UAE pregled.

ExpressVPN

ExpressVPN je broj jedan na našem popisu. Njihovi poslužitelji prisutni su u više od 90 zemalja, pa povezivanje s jednom bez obzira na udaljenost ne bi trebalo biti problem. Deblokiranje Skypea, Netflixa, Whatsappa ili BBC-a u UAE zajamčeno je ExpressVPN-om. Njihov jednostavan za korištenje softver, snažne metode šifriranja i velike brzine svi su ohrabrujući čimbenici na pretplatu na njihove usluge.

NordVPN

NordVPN-a Njihova dvostruka metoda enkripcije gdje se promet preusmjerava između dva poslužitelja umjesto jednog pruža korisniku osjećaj sigurnosti, što je prijeko potrebno da se osjeti u UAE. Također ne vode evidencije internetskih aktivnosti svojih korisnika i rade velikom brzinom.

IPVanish

IPVanish nudi PPTP, L2TP i OpenVPN kao svoje odabrane protokole, a sve podupire 256-bitnom AES enkripcijom. Ako to ne predstavlja sigurnost, što onda? Da bi stvar bila još sigurnija, IPVanish ne vodi evidenciju prometa njihovih korisnika. Omogućuju i velike brzine poslužitelja, što je važno za one koji planiraju emitirati vijesti, prijenos uživo ili sportske događaje sa svog omiljenog kanala ili web mjesta u UAE..

VPN-ovi u UAE, pravni ili ilegalni?

Razlog zbog kojeg vlasti UAE donose sve ove zakone i ograničavaju slobodu Interneta za korisnike je razumljiv, ali pomalo nerazuman. Vlada se boji da će građani, ukoliko ne poduzmu potrebne mjere opreza, biti izloženi gadnom sadržaju koji bi mogao potencijalno pokvariti zajednicu. Ono što građanin odabere putem interneta samo je svoj posao i tako dugo VPN potiče tu neovisnost na mreži. Građanima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima dopušteno je korištenje legalnih VPN-ova, jer će se u protivnom morati suočiti s ozbiljnim pravnim posljedicama. No, korištenje legalnog VPN-a bolje je nego što ga uopće ne koristite.  

Povezane objave

 • Kako gledati izvanmrežno strujanje Netflixa

  Kako gledati izvanmrežno strujanje Netflixa?

  Nema komentara | 1. prosinca 2016

 • 10 Netflix tajni koje niste znali

  10 Netflix tajni koje niste znali

  Nema komentara | 11. siječnja 2017

 • Zaobiđite geo ograničenja i pogreške u lokaciji za nekoliko minuta

  Kako zaobići geografska ograničenja i pogreške na lokaciji

  56 komentara | 8. travnja 2014

 • Kako gledati Eir Sport izvan Irske

  Kako gledati Eir Sport izvan Irske

  Nema komentara | 4. veljače 2019. godine

O autoru

Charles

Streaming uređaji geek. Zanima me svaka sitnica koju treba znati o zaobilaženju regionalnih ograničenja. Strastveni vjernik u pravo na zaštitu privatnosti na mreži. Charles je također pregledao dosta pružatelja VPN usluga i zna kako odvojiti dobre jabuke od loših.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me