Kako deblokirati američke web stranice izvan SAD-a?

Kako deblokirati američke web stranice izvan SAD-a? Ako ste izvan SAD-a, postoji velika vjerojatnost da ćete moći pristupiti bilo kojoj web lokaciji s mjesta na kojem ste. Netflix USA? HA! HBO Idi? Nuh-ah. MTV? Pogodi opet. Nijednoj od tih američkih web stranica ne može se pristupiti iz Australije, Kanade, Njemačke, Italije ili Velike Britanije zbog strogih geo-ograničenja. Mislili biste da je to zato što je svijet globalan, svima dostupan, ali to ne može biti dalje od stvarnosti, posebno s američkim sadržajem. Zakoni o autorskim pravima i politike distribucije pokretački su faktori geoblokiranja, što označava najlakši način za ograničavanje ljudskog pristupa nacionalnom sadržaju.

Ali čak i uz geo ograničenja, američkim web stranicama i dalje se može pristupiti u inozemstvu putem VPN ili Smart DNS proxyja. Ako se povežete s bilo kojim od ova dva, dobit ćete pristup web lokacijama i uslugama specifičnim za regiju poput Amazona, Pandore, Spotify i Hulu, bez obzira na vašu trenutnu lokaciju. Možete i deblokirati web lokacije za e-trgovinu poput Target, Wallmart, Bestbuy.com i Shop.com na uređajima sa PC-om, Mac-om, Androidom i iOS-om. Saznajte kako u tutorialu u nastavku.

Kako deblokirati američke web stranice izvan SAD-a

Kako deblokirati američke web stranice izvan SAD-a

Kako deblokirati američke web stranice izvan SAD-a pomoću VPN-a

Može biti vrlo frustrirajuće kad ne uspijete uhvatiti najnoviju epizodu emisije koju ste propustili na Huluu ili emitirati novoobjavljenu pjesmu na Spotifyju dok ste u inozemstvu. Možda biste imali američki račun, godišnju pretplatu i sve to, ali to ne bi značilo razliku. S druge strane, vaš bi IP. Vaš IP adresa je izravno povezana s vašom lokacijom, tako da osim ako američka web stranica kojoj pokušavate pristupiti ne otkrije američki IP, šanse za otvaranje web stranice su vrlo male. Naravno, to je posve druga priča ako koristite VPN. To je uglavnom razlog zašto je ova tehnologija dizajnirana na prvom mjestu, kako bi se korisnicima omogućilo deblokiranje ograničenih web stranica na siguran i siguran način.

Kako djeluje VPN?

VPN, virtualna privatna mreža, stvara digitalni tunel kroz koji vaš uređaj pristupa internetu. Svi se vaši podaci šifriraju tijekom putovanja kroz tunel do drugih mreža. Vaša se veza preusmjerava preko određenog poslužitelja u vašoj zemlji i tako vam dodijeli IP adresu te zemlje. Razina privatnosti i sigurnosti koju steknete VPN vezom potiče vas da deblokirate web stranice i surfate Internetom koliko god želite s potpunom anonimnošću. Ovako koristite VPN:

 1. Prvo se morate pretplatiti na davatelja VPN usluga. Trebat će vam dobra, zbog čega morate ići ExpressVPN.
 2. Kliknete na vezu koju vam je poslao dobavljač usluga, a zatim preuzmete i instalirate aplikaciju.
 3. Pokrenite VPN aplikaciju na uređaju na kojem želite deblokirati američke web stranice.
 4. Nakon toga spajate se na američki poslužitelj kako biste dobili promjenu IP adrese. Ako se povežete na američki poslužitelj, dobit ćete američku IP adresu i na taj način vam se čini kao da se nalazite u Sjedinjenim Državama.
 5. Sa svojom novom IP adresom, pređite na i na web mjesto u SAD-u. Usluga će otkriti američku IP adresu i stoga će vam odobriti pristup svim američkim sadržajima.
 6. Pristupite Crunchyrollu, ABC-u i FOX-u bilo gdje izvan SAD-a.

Za deblokiranje geo-ograničenja, toplo preporučujemo pretplatu ExpressVPN. Uz ovog davatelja usluga, osigurajte da ćete dobiti potpuno i neograničeno internetsko iskustvo. Sa poslužiteljima u više od 94 zemlje mora postojati poslužitelj koji će zadovoljiti vaše potrebe i deblokirati američke web stranice kojima želite pristupiti. Provjerite drugog davatelja usluga koji može obavljati istu funkciju u donjoj tablici.

Kako deblokirati američke web stranice izvan SAD-a pomoću pametnog DNS-a

S porastom aktivnosti geoblokiranja moralo se osmisliti još jedna tehnologija kako bi se korisnici Interneta suočili s bilo kakvom blokadom. Pametni DNS proxy je još jedan alat koji vam pomaže pristupiti geo-ograničenim web lokacijama poput Hulu, BBC iPlayera, BeInSports i mnogih drugih. To čine preusmjeravanjem prometa potrebnog za određivanje vaše geolokacije putem namjenskog poslužitelja koji je povoljno smješten u zemlji u kojoj je web mjesto kojemu pokušavate pristupiti. Nije isti kao VPN jer ne šifrira vaše podatke niti pruža novu i privremenu IP adresu. Međutim, rezultati su vrlo isti u pogledu deblokiranja ograničenih web stranica. Evo kako:

 1. Prvo, prijeđite na Unlocator i prijavite se za besplatno 7-dnevno probno razdoblje.
 2. Slijedite ove videozapise / upute za postavljanje da biste konfigurirali Smart DNS na svojem streaming uređaju.
 3. Na kraju, posjetite američku web stranicu kojoj želite pristupiti.
 4. Uživajte u svom neograničenom pristupu svim američkim sadržajima koje biste mogli tražiti.

Unlocator je Smart DNS proxy koji vam omogućuje gledanje preko 200 kanala s bilo kojeg mjesta na svijetu. Pametni DNS proxyji obično su brži od VPN-a jer vaš uobičajeni podatkovni promet ostaje netaknut i preusmjeravaju se samo geo provjere. Uz Unlocator više se ne biste trebali brinuti o geo blokovima ili nestancima svojih omiljenih događaja, emisija i programa.

Top 20 web lokacija koje su samo u SAD-u

 • Američki Netflix
 • HBO Idi
 • Hulu
 • ABC GO
 • ESPN
 • Fox Sports
 • NBC Sports
 • Američki premijerni video Amazone
 • MTV
 • Crtana mreža
 • Mreža hrane
 • Disney
 • PBS
 • Mreža SAD-a
 • tekstura
 • VH1
 • Pucketanje
 • CNN Idi
 • AdultSwim
 • FYI

Deblokirajte američke web stranice

Najpopularnije web stranice dostupne su samo za određene zemlje, u ovom slučaju govorimo o SAD-u. Razlozi za blokiranje ovih web stranica su različiti, ali ne bi trebali biti toliko bitni sada kada ste saznali o dvije metode zaobilaziti ih. Ako ste američki emigrant koji želi povratiti pristup svim svojim omiljenim kanalima, web lokacijama i uslugama u SAD-u, sve što trebate je pretplatiti se na VPN ili Smart DNS. Imajte na umu da su oni jedini alati koji su vam potrebni za dobivanje svih željenih američkih web stranica u inozemstvu. Koji VPN preporučujete? Javite nam se u odjeljku za komentare u nastavku.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me