Kako deblokirati Twitter u školi

Studenti koji koriste platforme društvenih medija nisu ništa novo. Međutim, web mjesta poput Twittera u klasi se mršte. Škola bi trebala biti mjesto na koje učenici dolaze kako bi naučili ne vrteći se putem interneta. Zbog toga su mnoge škole zabranile Twitter na kampusu, ali postoji način da se ta zabrana poništi. Saznajte kako možete deblokirati Twitter u školi u sljedećem članku.


Kako deblokirati Twitter u školi

Kako deblokirati Twitter u školi

Zašto je Twitter zabranjen u školi?

U obrani škole, učenici se jedva fokusiraju na nastavi bez ikakvih ometanja. Ako im Twitter bude na raspolaganju, oni će izgubiti fokus. U stvari, uopće se neće usredotočiti. Očigledno je da je Twitter velika smetnja koja učenika onemogućuje i smanjuje njihov ukupni školski uspjeh. Twitter zajedno s mnogim drugim platformama društvenih medija zabavna je tehnologija koja studentima ispire mozak. Te platforme ne čine studente pametnijima. Nemaju doprinos njihovom obrazovnom razvoju. Uz to su nepotrebni za zdrav društveni razvoj. Twitter nije ništa drugo do ovisni oblik zabave na ekranu.

Dok su učenici previše zauzeti za čitanje i slanje tvita, predavanja učitelja padaju na gluha uši. Uz to, cijelo vrijeme budu na svom telefonu, učenici bježe od stvarnog svijeta u kojem se nalaze. Oni obično gube potrebu da uđu u razgovor u stvarnom životu, dok im je tako dobro iza ekrana. Društveni mediji zamjenjuju učenje teškog društvenog “rada” suočavanja s vršnjacima, što je vještina koja će im trebati da vode uspješan život. Mnogo je razloga zbog kojih škole zabranjuju Twitter, ali sada se naš fokus mijenja na zaobilaženje tog bloka i ukidanje zabrane.

Kako deblokirati Twitter u školi pomoću VPN-a?

Twitter je dom za razbijanje vijesti, zabave, sporta, politike i svakodnevnih misli ljudi. Razumijemo zašto bi se učenici uzrujali zbog zabrane Twittera u školi. Iako školska uprava ima valjan argument zašto bi trebao blokirati Twitter, mnogi učenici ga koriste u različite svrhe. Twitter može biti koristan u različitim područjima koja ćemo kasnije otkriti u članku. Studenti žele znati što se događa u svijetu i o čemu ljudi pričaju, a ne mogu to učiniti ako je Twitter zabranjen. Kad dođu kući, vijesti će zastarjeti.

VPN, virtualna privatna mreža usluga je koja vam omogućuje siguran i privatni pristup internetu usmjeravanjem veze putem jednog od njegovih poslužitelja. VPN povezuje vaš uređaj s jednim od njegovih poslužitelja tako stvara sigurnu privatnu mrežu između dva domaćina. VPN stvara digitalni tunel kroz koji vaš uređaj pristupa internetu. Tamo gdje se vaši podaci preusmjeravaju i šifriraju putem poslužitelja u zemlji koju ste odabrali. Nadalje, VPN maskira vašu IP adresu kako bi spriječio treće strane da dobiju vašu fizičku lokaciju i identificiraju vašeg davatelja internetskih usluga. Ne samo da VPN dodaje dodatni sloj sigurnosti i privatnosti na internetsku vezu, već vas čini i anonimnim na mreži.

Kako deblokirati Twitter u školi pomoću VPN – Koraci 

Slijedite korake koje smo naveli u nastavku da biste saznali kako deblokirati Twitter u školi pomoću pristojnog davatelja VPN usluga.

  1. Prvo što trebate učiniti je prijaviti se kod davatelja VPN usluga.
  2. Drugo, preuzmite i instalirajte VPN aplikaciju na uređaj koji koristite u školi.
  3. A sad, pokrenite VPN aplikaciju i prijavite se putem svog VPN računa.
  4. Povežite se s poslužiteljem na kojem je dostupan Twitter.
  5. Dobit ćete IP adresu poslužitelja koji se nalazi u zemlji u kojoj je Twitter dostupan.
  6. Sada možete pristupiti Twitteru i koristiti ga u školi koliko želite.

nesumnjivo, ExpressVPN jedan je od najboljih VPN pružatelja usluga na tržištu danas. Ovaj je pružatelj jednostavan za korištenje, kompatibilan je s većinom svih uređaja i cijeni vašu internetsku sigurnost. Štoviše, ExpressVPN omogućuje bujicu i neprimjetno deblokira sadržaj širom svijeta. Za više informacija o ostalim pružateljima VPN usluga provjerite tablicu u nastavku.

Razlozi korištenja Twittera u klasi

Iako se školske uprave mogu suprotstaviti korištenju Twittera u nastavi i sličnim sadržajima, imamo razloga vjerovati da uvrštavanje Twittera u plan lekcije može biti korisno i učenicima i nastavnicima. Pogledajte neke od razloga zašto mislimo da Twitter ne bi trebao biti zabranjen u školi.

Cjelovita integracija

Integriranje tehnologije i društvenih medija u nastavni plan i program omogućava učiteljima da postanu relevantniji. Osim toga, povećava angažman učenika u učionici. Mreže društvenih medija doprinose učenicima razvoju sposobnosti suradnje koje su potrebne u današnjem visokotehnološkom globalnom društvu.

Alat za istraživanje

Na svijetu se može puno naučiti, posebno na Twitteru. Studenti su svjesni kako Twitter funkcionira, što ga olakšava referencom kao istraživačkim alatom. Twitter je jedno od najboljih mjesta gdje možete znati što se događa u svijetu. Divova platforma služi kao izvor gdje ogroman broj aktivnih korisnika dobiva informacije iz prve ruke.

Potaknite komunikaciju

Twitter služi i kao sredstvo komunikacije između mrežnih korisnika na javnom formatu. Također, omogućuje vam izravan povratni komentar s više strana. Budući da je Twitter otvoren za sve, platforma potiče otvorenost i odgovornost tijekom komunikacije.

Kako deblokirati Twitter u školi – završne riječi

Pomoću ovog vodiča trenutačno ćete deblokirati Twitter u školi. Tada ćete moći vidjeti koje su teme i hashtagovi u trendu, otkriti i ponovo proživjeti trenutke, kurirane priče koje prikazuju najbolje od najvećih današnjih događaja, ugledati se na naslove i videozapise vijesti, ponovno doživjeti najnovije sportske vrhunce, nabaviti znati sve o pop kulturi i zabavi i vidjeti kakve zabavne priče idu na Twitteru u školi. Podijelite s nama svoja iskustva u odjeljku za komentare u nastavku.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me