Kako instalirati VPN na Chromecast?

Jeste li se ikad zapitali da li je vaš Chromecast može učiniti više? Učinio sam. Kad sam prvi put kupio ovu nevjerojatnu platformu, nisam znao da to usluge strujanja dostupne u njezinoj knjižnici ovise o regiji. Možete zamisliti moje razočaranje. Pa, to je prije nego što sam naučio da možeš uspostaviti VPN vezu na uređaju i otključati potpuno novi popis strujnih kanala. Jeste li svi napumpali, ha? Idemo odmah u to, zar ne? Pogledajte donji vodič kako biste saznali kako instalirati VPN na Chromecast.


Kako postaviti VPN za Chromecast?

Kako instalirati VPN na Chromecast?

Dobijte VPN vezu na Chromecastu pomoću rutera

Prije nego što započnemo, morate znati da Chromecast uređaj izvorno nije kompatibilan s VPN klijentima. Zato biste trebali instalirajte VPN na usmjerivač umjesto toga. To je dobra stvar, vjerujte mi. VPN omogućuje određeni broj uređaja istovremeno povezivanje. Drugim riječima, jedan račun kod pružatelja VPN-a ograničava istodobne veze koje ste dobili.

No, za to postoji rupa. Ako ti instalirajte VPN na usmjerivač, vaš veza se proširuje da obuhvati sve uređaje povezane na vašu mrežu. Bez obzira na koliko se platformi povežete, sve će biti prekrivene VPN vezom.

Da biste to učinili, morat ćete pribjeći DD-WRT usmjerivaču ili baziranom na rajčici prema onome što vam više odgovara. Jednom kad ti instalirajte VPN na DD-WRT usmjerivač, moći ćete uživati ​​u šifriranoj vezi na Chromecastu kao što to radim sada.

Kako instalirati VPN na Chromecast – metoda virtualnog usmjerivača

Ako se pomaknete prema dolje do ovog dijela, pretpostavljam da vam je instaliranje VPN-a na usmjerivaču bilo vrlo teško. Tehnički gledano, nije ako slijedite korake u priloženom vodiču. Ali ionako ti neću dopustiti da odeš praznih ruku Ako vaš usmjerivač nije smanjio za vas, možete svoj vlastiti laptop ili računalo pretvoriti u virtualne usmjerivače. Jako je lako. Sve sam to objasnio u nastavku.

Kako dijeliti Mac / PC VPN vezu s Chromecastom

Kad govorimo o dijeljenju veze, prva stvar na koju je svaki korisnik navikao je stvaranje mobilne žarišne točke. Svi znaju kako to učiniti na mobitelima kada svoju mobilnu mrežu pretvore u zajedničku Wi-Fi vezu. Srećom, u isto vrijeme možete to učiniti i vi koji rade na Macu ili Windows računalu.

Ova značajka ima svoje prednosti. Prije nego što sam naučio kako instalirati VPN na usmjerivač, navikao sam pretvoriti moj Mac u virtualni usmjerivač. Uopće nije teško Sve je potrebno nekoliko klikova tu i tamo, a vi imate sebi zajedničku VPN vezu.

Kao što je gore navedeno, Chromecast su nije izvorno kompatibilan s VPN-ovima. Stoga je vaš jedini izbor dijeljenje VPN veze s uređajem. Dobijena veza neće biti tako brza kao izravno na usmjerivač, ali sljedeća je najbolja stvar ako želite VPN šifrirani Wi-Fi na vašem Chromecastu.

Nakon što stvorite svoj virtualni usmjerivač, povežite Chromecast i možete krenuti. Proces se razlikuje kada koristite Windows PC. To je tako mnogo lakše. Međutim, dobra vijest je da možete pretvorite i Mac i PC u virtualne usmjerivače.

Najbolji VPN za Chromecast

S obzirom da postavljanje VPN-a na Chromecast-u iziskuje i vrijeme i napor, želite biti sigurni da VPN usluga koju koristite stvarno djeluje na vašem streaming uređaju. Nemojte me pokrenuti s beskorisnim VPN davateljima koje sam isprobavao tijekom godina.

Dolje sam nabrojao najbolje VPN-ove koje možete koristiti za deblokiranje geografski ograničenih kanala na Chromecastu. Ukratko pogledajte svaki od njih dok ću ih kasnije pregledati u ovom članku.

Najbolji VPN za Google Chromecast

Za detaljniju analizu svakog od pružatelja VPN usluga koje ste vidjeli gore, pročitajte sljedeće jer obuhvaća posebne detalje o najbolji VPN-ovi za Chromecast. Idemo.

ExpressVPN

ExpressVPN vrsta je mog najboljeg odabira za one koji traže uglednu VPN. Ne samo da je jedan od najboljih u industriji, ali kada je u pitanju Chromecast, ovaj bi vam trebao biti opcija broj jedan. Oni nude MediaStreamer, vlastitu Smart DNS uslugu koju lako možete konfigurirati na usmjerivaču.

Nadalje, kada koristite njihov VPN poslužitelj, možete dodirnuti više od toga 2000 poslužitelja u 94+ zemalja. Ako to ne povećava vaše iskustvo strujanja, ne znam što ću.

ExpressVPN također dolazi sa značajke visoke sigurnosti i jake enkripcije koji vam osiguravaju sigurnost i anonimnost dok pregledavate web. Za više informacija pogledajte dolje navedene mečeve.

prozodija

 • Nulta pravila.
 • Smart DNS proxy.
 • 145+ lokacija poslužitelja u 94 zemlje.
 • Preko gornjeg AES-ovog 256-bitnog šifriranja ključeva.
 • Kill prekidač dostupan.
 • Podrška za podršku tijekom sata.
 • Neograničena propusnost

kontra

 • Imaju skupe planove.
 • Samo tri istodobne veze.

NordVPN

Surfanje Internetom ne postaje lakše kad se koristite NordVPN. Ovaj VPN pružatelj usluga jedan je od najboljih na tržištu. Kad je u pitanju sigurnost, NordVPN ima sve, uključujući i neke ekskluzivne mjere sigurnosti. Govorimo o sličnostima Dvostruki VPN. Ova vam usluga omogućuje dvostruko šifriranje jer vaš promet prolazi kroz dva poslužitelja. To malo smanjuje brzinu vašeg interneta. Međutim, ako njegujete svoju privatnost, to je najbolja opcija.

S druge strane, Nord’s CyberSec tehnologija štiti vaš uređaj od zaraze bilo kakvim špijunskim softverom, zlonamjernim softverom i drugim zlonamjernim softverom. Da ne spominjem da imaju i Smart DNS uslugu, SmartPlay. Općenito, ovaj VPN je vrlo koristan ako koristite Chromecast. Da biste saznali više, pomaknite se malo dalje.

prozodija

 • Više od 5000 poslužitelja.
 • Značajka dvostruke VPN.
 • Čuva ništicu (ne pohranjuje podatke o korisniku)
 • CyberSec.
 • OpenVPN s TCP i UDP priključcima, kao i IKEv2 / IPsec.
 • 6 istodobnih veza po računu.
 • 24/7 nagrađivana VPN podrška.

kontra

 • Neki su serveri stvarno bili spori.

BulletVPN

Mali, ali učinkovit VPN davatelj koji se koristi na Chromecastu. Ova mreža nema poslužiteljsku mrežu koju svi traže u VPN-u. Međutim, ako radite sa BulletVPN, možete pretraživati ​​web dovršeno sigurnost i privatnost.

Pored toga što imaju svoje Pametna DNS usluga, oni se također brinu za brigu svojih kupaca. Stoga se u bilo koje vrijeme možete obratiti njihovom timu za podršku i dočekat će vas profesionalizam i korisna pomoć. Provjerite popis svih značajki u nastavku.

prozodija

 • Ne zadržava zapisnike.
 • Nekoliko protokola za odabir.
 • Kill prekidač.
 • Dostupan pametni DNS.
 • Neograničena propusnost.
 • 24/7 podrška uživo.

kontra

 • Istovremeno povezuje 3 uređaja.
 • Poslužitelji u 30 različitih zemalja.

SurfShark

Ovaj pružatelj usluga VPN-a ostavlja dobar prvi dojam kad pogledate što on može ponuditi. Prvo ćete vidjeti da ima široku mrežu poslužitelja koja pokriva više 50 zemalja širom svijeta, što uključuje Brazil, Kanada, Čile, Velika Britanija, Australija, i toliko mnogo više.

Još jedna stvar koja je privukla moju pažnju prilikom provjere ovog VPN-a jest ta što možete koristiti njihovu VPN vezu bezbroj uređaja na računu To je usluga koju niti jedan od najboljih VPN-a ne nudi kupcima. Čak i ExpressVPN ima ograničeno 3 uređaja po računu. Nedavno, SurfShark dodano Pametni DNS proxy na značajke koje korisnici mogu imati koristi. Možete reći da će ovo novo dijete u bloku biti smješteno u bliskoj budućnosti. Pazite na najbolje VPN-ove u industriji. Više ovog VPN-a možete vidjeti na slijedećem:

prozodija

 • 800 poslužitelja u 50+ zemalja.
 • Neograničene istodobne veze.
 • Smart DNS proxy.
 • 24/7 podrška uživo.
 • DNS zaštita od curenja.
 • Jednostavna aplikacija.
 • Dobro surađuje s američkim Netflixom

kontra

 • Može malo više proširiti mrežu svojih poslužitelja.
 • Vrlo skupi troškovi za mjesečni plan.

Kako instalirati VPN na Chromecast – alternativna metoda pametnog DNS proxyja

Ako vam se svi gornji koraci čine previše kompliciranim, možete ih upotrijebiti Smart DNS proxyji umjesto toga. Najbolja stvar kod Smart DNS-a je da to lako može biti postaviti na usmjerivače. Morate biti sigurni da VPN usluga koju koristite zapravo nudi svojim korisnicima Smart DNS proxy uslugu. ExpressVPN ima li to i tako se zove MediaStreamer. Možete i isprobati Unlocator. Oni sami po sebi nisu VPN usluga. Nekada su bili čisti DNS pametni davatelji usluga, ali sada se pridružio hibridnoj obitelji.

Dok većina usmjerivača omogućuje vam promjenu postavki DNS-a, neki od njih to ne čine. Općenito, Linksys, Asus, Cisco, D-Link, TP-Link svi usmjerivači podržavaju ručnu konfiguraciju DNS-a. Ako posjedujete a modem koji vam je dao vaš ISP, sumnjam da se DNS može postaviti.

U tom slučaju možete kupiti a sekundarni usmjerivač koji vam omogućuje promjenu DNS-a. Zatim to povežite WAN port sekundarnog usmjerivača na LAN port vašeg modema pomoću Ethernet kabela.

Konačno, spojite Chromecast na pomoćni usmjerivač.

Kako blokirati Google DNS na Chromecastu

Neki kanali za strujanje, kao što je američki Netflix zahtijevaju dodatne korake za deblokiranje ih. Osim postavljanja VPN-a na usmjerivač, možda će vam i trebati postavite statičke rute za blokiranje Google DNS-a adrese poslužitelja. To je zato što su ovi DNS kodovi tvrdo kodirani na Chromecastu.

U osnovi, ako kanal za streaming ima pristup Google DNS-u, mogao bi to i moći utvrdite svoju stvarnu lokaciju. Blokiranje Google DNS-a na razini usmjerivača primorat će streaming kanal na koji želite gledati korištenje DNS adresa VPN poslužitelja na koji ste spojeni.

Uvijek možete postaviti statičke rute i blokirajte Google DNS na usmjerivaču za Chomecast ako znate svoj put.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map