Kako instalirati VPN na iPhone ili iPad

Kako instalirati i postaviti VPN na iOS uređaje kao što su iPad ili iPhone? Zahvaljujući ugrađenim sigurnosnim mjerama koje je Apple uvijek uključivao u svoje uređaje, većina njihovih iPada i iPhone uređaja dolazi s već integriranim protokolima L2TP / IPSec i Cisco IPSec. Omogućuju vam i povezivanje s OpenVPN mrežama ili vanjskim VPN vezama drugih proizvođača. Jedino s čime su korisnici Applea imali problema prije uvođenja iOS 8 bila je činjenica da se iPhone uređaji automatski isključuju s VPN-ova kada su prešli u stanje mirovanja. Međutim, ovaj je problem riješen nakon izdavanja verzije softvera za iOS 8. Na iOS-u 8 i novijim verzijama postajalo je sve lakše uspostaviti VPN vezu s vašim iPhoneom, a postoji čak i više njih za instalirajte VPN na iPhone ili iPad. U ovom ćemo vodiču istražiti nekoliko tih metoda, pri čemu će se prva koristiti VPN aplikacijom.


Kako instalirati VPN na iPhone ili iPad

Kako instalirati VPN na iPhone ili iPad

Instalirajte VPN na iPhone ili iPad pomoću VPN aplikacije

Svi koji žele poboljšati svoju sigurnost na mreži imaju luksuz što biraju između širokog spektra usluga. Svaki najbolji dobavljač VPN-a za iOS uređaje na tržištu ima jake točke koje ih čine privlačnim korisnicima na jedinstven način, a to pomaže da se osigura da bilo koji klijent može zadovoljiti svoje specifične sigurnosne potrebe. Slijedite ove korake za instaliranje VPN-a na vaš iPhone ili iPad na jednostavan način:

 1. Prijavite se kod pružatelja VPN usluga koji nudi VPN aplikacije za iOS.
 2. Prijeđite na Apple App Store.
 3. Preuzmite i instalirajte aplikaciju vašeg davatelja VPN usluga na svoj iPhone / iPad.
 4. Pokrenite aplikaciju i prijavite se putem svog VPN računa.
 5. Na kraju, pomoću aplikacije, povežite se na VPN poslužitelj po vašem izboru.

Najbolji VPN za instaliranje na iOS-u

ExpressVPN, na primjer, poznato je da ima jedno od najjednostavnijih korisničkih sučelja na tržištu, čime je korisnicima VPN-a koji prvi put omogućuju jednostavniju navigaciju kroz njihovu aplikaciju. Njihova usluga za brigu o kupcima također je vrhunska, jer uvijek je dostupna podrška u slučaju da naiđete na probleme izvan svojih mogućnosti. Njihova jaka mreža od preko 1500 poslužitelja sa sjedištem u više od 145 zemalja sigurno će osigurati stabilnu vezu za sve koji se prijave. Budući korisnici imaju mogućnost isprobati 30-dnevnu garanciju povrata novca ExpressVPN-a koja će im omogućiti uzorkovanje njihove usluge prije nego što odluče hoće li se pretplatiti ili ne.

NordVPN je također još jedan dobar izbor, posebno zbog njihove pristupačne cijene i mogućnosti da podrže do 5 simultanih uređaja. Njihova se usluga ugrađuje s prekidačem za internetsko ubijanje, a oni također nude dvostruki VPN kako bi poboljšali sigurnost svog korisnika. Usluga također ima strogu politiku nulte evidencije u kojoj nije pohranjena nijedna povijest pregledavanja korisnika. Činjenica da je tvrtka sa sjedištem u Panami znači da je usluga izvan dometa bilo koje nadležnosti za čuvanje podataka.

Još jedan davatelj kojeg bismo preporučili je IPVanish. Kao davatelj koji nudi podršku za protokole kao što su OpenVPN, IPSec, IKEv2, L2TP, pa čak i PPTP, korisnici mogu odabrati kroz koji će se protokol povezati. Usluga nudi više od 25 000 IP-ova, pri čemu svaki poslužitelj može podržati više od 10 IP-ova. Njihova AES-256 šifrirana VPN usluga osigurava da svi vaši osobni podaci ostanu skriveni od mogućih hakera i neželjene pošte, istovremeno pružajući anonimnost i mogućnost deblokiranja geo-restriktivnih web mjesta.

Spajanje na OpenVPN VPN

Podrška za OpenVPN još nije dodana na iOS, ali ne brinite. U App Storeu se nalazi nekoliko aplikacija trećih proizvođača koje mogu olakšati vezu između vašeg iPhonea ili iPada i OpenVPN-a. OpenVPN čak ima službenu aplikaciju OpenVPN Connect koju možete koristiti za povezivanje s njihovim VPN-om.

Nakon što postavite svoj račun, sljedeći korak je konfiguriranje VPN poslužitelja s kojim ćete se povezivati. Možete se odlučiti za to ručno, gdje spojite svoj iPad ili iPhone na računalo, pokrenete iTunes i odaberite povezani uređaj. Trebali biste moći kopirati .ovpn datoteku i ostale srodne datoteke certifikata i ključnih datoteka u OpenVPN aplikaciju, a to bi trebalo olakšati uspostavu vaše VPN veze..

Bilo bi dobro napomenuti da aplikacija OpenVPN connect i slične aplikacije nisu „samo aplikacija“ koju upotrebljavate, jer pružaju VPN vezu na nivou sustava kako bi sve aplikacije na vašem uređaju mogle doći do interneta.

Spajanje na IKEv2, L2TP / IPSec i Cisco IPSec VPN-ove

Pretpostavimo da biste radije koristili protokole koji nisu OpenVPN ili da vaš VPN po izboru ne nudi iOS aplikaciju, i dalje možete postaviti VPN tako da napravite nekoliko promjena u iOS-ovim postavkama. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

 1. Dođite do aplikacije Postavke na vašem iPhoneu ili iPadu.
 2. Dodirnite kategoriju Općenito,
 3. Zatim dodirnite VPN pri dnu popisa.
 4. Pri dnu vašeg popisa pojavit će se gumb “Dodaj VPN konfiguraciju”.
 5. Dotaknite ga, a zatim odaberite opciju IKEv2, IPSec ili L2TP prema VPN protokolu na koji se želite povezati..
 6. U ovom trenutku sve što trebate učiniti je unijeti detalje veze vaše VPN-a za povezivanje. Nažalost, podrška za PPTP VPNs pala je s iOS-a 10 jer je PPTP stari, nesiguran protokol.

Ako se u vašoj proceduri postavljanja traže datoteke certifikata za uspostavljanje veze s VPN-om, morat ćete ih uvesti prije nego što uopće započnete cijeli postupak. Ako certifikat dobijete putem e-pošte, sve što morate učiniti je da ih uvozite. I iPhone i iPad mogu raditi sa certifikatima u PKCS # 1 (.cer, .crt, .der) ili PKCS # 12 (.p12, .pfx) formatima.

spojni & Prekid veze s VPN-a

Nakon postavljanja VPN-a, možete otvoriti i prozor postavki da biste premjestili klizač VPN za spajanje i isključenje iz VPN-a. Ako ste slučajno postavili više VPN-a na vašem iPadu ili iPhoneu, lakše je prebacivati ​​se natrag i natrag između njih navigacijom kroz Postavke, zatim Općenito, pa VPN na istom zaslonu na koji ste dodali te VPN-ove..

Zaključak – Kako instalirati VPN na iPhone ili iPad

Kao što ste vidjeli, postoje brojni pouzdani načini pomoću kojih se možete povezati s VPN-om s vašeg iPhone-a i za većinu njih treba manje od 5 minuta. Stoga nema razloga da budete ranjivi na cyber-kriminala koji planiraju krađu podataka ili pristupanje vašim internetskim računima. Nabavite VPN, & ostati zaštićen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me