Kako sakriti IP adresu na Firesticku

Kako sakriti IP adresu na Firesticku? Taj Firestick koji posjedujete može mnogo učiniti za vas ako ga upotrijebite do svog punog potencijala. Firestick je prijenosni uređaj koji priključite u USB priključak televizora kako bi ga pretvorili u uređaj za streaming jer vam omogućuje pristup svim vrstama usluga strujanja putem televizije. Firestick je uglavnom popularan kod Kodi korisnika kojima je korisno instalirati Kodi na njega. Međutim, postoje mnoge stvari koje bi mogle pokvariti zabavu korištenja Firestick-a, poput geo-ograničenja. Mnogi kanali za streaming, kao i dodaci Kodi dostupni na Firesticku, u nekim su zemljama nedostupni. Da biste sačuvali svoje iskustvo Firestick-a, trebat će vam davatelj VPN usluga. Vlasnici Amazon Fire TV Stick mogu koristiti VPN kako bi sakrili svoje IP adrese kako bi deblokirali geo-zaključani streaming sadržaj i zadržali aktivnost streaminga privatnim.


Kako sakriti IP adresu na Firesticku

Kako sakriti IP adresu na Firesticku

Kako sakriti IP adresu na Firesticku koristeći VPN

VPN funkcionira tako što šifrira sav vaš internetski promet i usmjerava ga putem poslužitelja na mjestu koje odaberete. Možete “krivotvoriti” svoju lokaciju i učiniti da izgleda kao da se povezujete s Internetom iz neke druge zemlje ili regije. To omogućuje deblokiranje geo-ograničenog sadržaja na streaming aplikacijama kao što su Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer i HBO. Uz to, Firestick korisnici koji su instalirali Kodi mogu sakriti podatke o svom internetskom prometu od skrivanja ISP-ova. Čitajte dalje kako biste naučili metode koje se koriste za instaliranje VPN-a kako biste kasnije sakrili svoj IP na Firestick-u. Postavljanje ExpressVPN-a na Firestick prilično je jednostavno. Sama VPN aplikacija je besplatna, ali trebate ExpressVPN računa za prijavu. Evo kako jednostavno sakrij IP adresu svoje Amazon Fire Stick po instaliranje VPN-a na njega:

 1. Prvo prijeđite na ExpressVPN i registrirajte svoj VPN račun.
 2. Pokrenite svoj Fire Stick ili Amazon Fire TV.
 3. Idite na “Aplikacije” pri vrhu početnog zaslona.
 4. Sada odaberite “Kategorije” -> ‘Korisnost’.
 5. Odaberite aplikaciju ExpressVPN.
 6. U slučaju da na FireSticku ne možete pronaći odjeljak ‘Utility’, jednostavno upotrijebite funkciju pretraživanja i umjesto toga potražite ExpressVPN u Amazon Store-u.
 7. Zatim odaberite gumb “Get” za preuzimanje aplikacije.
 8. Nakon preuzimanja i instaliranja odaberite “Otvori”.
 9. Zatim se prijavite u VPN aplikaciju pomoću ExpressVPN korisničkog imena i zaporke.
 10. Na kraju odaberite mjesto VPN poslužitelja na koje se želite povezati.
 11. Nakon uspostavljanja VPN veze, jednostavno pritisnite gumb kuće na daljinskom upravljaču Fire Stick.
 12. Najbolji VPN za Firestick

Najbolji VPN za skrivanje IP adrese na FireSticku

Ako tražite dobrog pružatelja VPN usluga, morate paziti na brzog, pouzdanog i sigurnog dobavljača. Dok svi VPN-ovi usporavaju internetsku vezu, neki više od drugih. Štoviše, ako namjeravate pokvariti Firestick i staviti Kodi na njega, trebat će vam VPN koji funkcionira sa svim Kodi dodacima. Da ne spominjemo, VPN koji održava vašu privatnost kada je u pitanju vaša povijest preuzimanja. Dakle, ako već niste kupili VPN za Firestick, pogledajte neke od naših najboljih VPN prijedloga za Firestick:

ExpressVPN

Ovaj davatelj usluga ima veliku mrežu poslužitelja u cijelom svijetu. Samo nekoliko VPN usluga omogućuje vam da svoje Netflix područje promijenite u SAD i prebacite njihov sadržaj u inozemstvo i ExpressVPN najbolje je za posao. Znači, ExpressVPN možete koristiti za deblokiranje američkih kanala poput Amazon Prime, Hulu, Showtime, Netflix i mnogih drugih na vašem FireSticku. ExpressVPN se pridržava stroge politike bez zapisa i koristi moćne sigurnosne protokole kako bi osigurao održavanje visoke razine sigurnosti. Uz to, možete pokrenuti tri istodobne VPN veze i potražiti pomoć u korisničkoj službi 24 sata dnevno. Pročitajte više o ExpressVPN u ovaj pregled.

BulletVPN

Unatoč tome što je nova na sceni VPN usluge, BulletVPN učinio iznenađujuće dobro kada je testiran na FireSticku. BulletVPN pruža mrežu poslužitelja u svim dijelovima svijeta i može vam pomoći da deblokirate sve vrste strujnih kanala. Nema pohranjivanja dnevnika kod ovog davatelja usluga i za sigurnost se koriste protokoli šifriranja vrhunskog razreda. BulletVPN nudi 30-dnevno pravilo povrata i 24/7 premium podršku putem e-pošte ili live chat. Više o ovom davatelju usluga kliknite ovdje kako biste ga pročitali pregled.

IPVanish

Od mnogih testiranih pružatelja VPN usluga, IPVanish pokazalo se jednim od najbržih. Ocijenio je visoku razinu zaštite privatnosti i upotrebljivosti. Ovo je sjajna VPN aplikacija koja će se koristiti na Firestick-u jer radi sa svim Kodi dodacima. Također je jedna od najlakših za postavljanje jer je njegova aplikacija sada u službenoj ugrađenoj trgovini aplikacija, što je daleko najbrži način. IPVanish omogućuje neograničeno p2p bujice i nudi besplatnu probnu verziju od 7 dana. Za više informacija o IPVanish-u pročitajte ovaj članak.

Prednosti skrivanja IP adrese na Firesticku

Jedan od mnogih pogodnosti instaliranja VPN-a na vaš Firestick jest taj što skriva vaš IP. Zapravo morate dobiti drugu IP adresu iz druge zemlje. To je važno jer nakon zamjene vašeg IP adrese dobivate pristup sadržaju te zemlje. Ujedno biste otežali pronalaženje davatelja internetskih usluga i trećih strana. Sakrivanje IP-a nema nikakve koristi, a mi imamo popis koji dokazuje upravo to:

 • Zaobilazite sve blokove pristupa internetu tako što virtualno mijenjate lokaciju.
 • Pregledajte web anonimno.
 • Spriječite treće strane da koriste vašu IP adresu protiv vas.
 • Dobijte internetsku slobodu.
 • Pristupite geo-ograničenim aplikacijama poput američkog premijera Amazon Prime, Netflix, Hulu i BBC iPlayer na svom FireSticku
 • Odblokirajte blokirane ili zabranjene kodijske dodatke.
 • Sakrij svoj zemljopisni položaj.
 • Zaobiđite sve filtre sadržaja, zabrane ili crne liste.
 • Sakrijte svoju aktivnost od svog davatelja internetskih usluga.
 • Zaštitite svoje podatke od vladinog nadzora.

Kako maskirati IP adresu na Amazon Fire Stick-u

Ako ste nedavno kupili Firestick i imate velike nade gledati Netflix ili Hulu izvan SAD-a, to se neće dogoditi. Mrzite puhati mjehuriće, ali jedini način na koji ćete imati luksuz kada budete strujili u cijelom svijetu sadržajem je po volji ako sakrijete svoju IP adresu. Sakrivanje vašeg IP adrese zahtijevat će instaliranje VPN-a na vaš Firestick. Korisnici Kodija također bi imali korisne VPN na Firesticku, onaj bez kojeg iskreno ne možete. Hvala vam kasnije, evo gdje možete čitati o tome najbolji VPN-ovi za Firestick.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me