Kako sakriti IP adresu na iPhoneu

Kako sakriti IP adresu na iPhoneu? Želite biti anonimni putem interneta? Želite li zaštititi svoj internetski identitet? Jeste li zabrinuti zbog trećih špijunaša koji špijuniraju vaše internetske aktivnosti? Tada ćete morati sakriti svoj IP. Zbog činjenice da se vaša IP adresa izravno odnosi na vašu lokaciju, skrivanje postaje nužno za održavanje vašeg mrežnog identiteta i privatnosti. Pogotovo uz saznanje da davatelji internetskih usluga i vlade prate ono što radimo na mreži. Oni također odlučuju čemu ćemo pristupiti na temelju IP adresa koje su nam dodijeljene. A u mnogim slučajevima lokacija može biti problem. To je jedan od mnogih razloga zbog kojih korisnici žele sakriti svoje IP adrese na svojim uređajima. Ako imate iPhone i želite sakriti svoj IP, pročitajte kako biste saznali kako.


Kako sakriti IP adresu na iPhoneu

Kako sakriti IP adresu na iPhoneu

Sakrijte svoju IP adresu na iPhoneu pomoću VPN-a

Svaka web lokacija koju posjetite ili datoteku koju preuzmete izvrši se uz znanje vašeg davatelja internetskih usluga. Ostavljate tragove svojih osobnih podataka da bi ih internetski i drugi pružatelji usluga mogli pratiti i prikupljati. Vaša privatnost i internetska sigurnost u pitanju su tijekom surfanja Internetom, sve više razloga za dobivanje VPN-a. Da biste sakrili svoju IP adresu na iPhoneu, morat ćete šifrirati internetski promet, a to se lako postiže s VPN-om. Svako računalo ima IP adresu putem koje vlade, web stranice i davatelji internetskih usluga koriste za praćenje vaših mrežnih aktivnosti. Pa ne cool! Sada, za anonimnost mrežnog identiteta, trebate instalirati VPN. Virtualna privatna mreža kriptira vaš internetski promet primjenjujući vojne stroge metode šifriranja kako nitko ne bi mogao u ruke. Evo kako jednostavno sakrijte IP adresu na vašem iPhoneu uz pomoć VPN-a:

  1. Prijavite se kod pružatelja VPN usluga koji svojim korisnicima nudi VPN aplikacije za iPhone uređaje.
  2. Preuzmite i instalirajte VPN aplikaciju na svoj iPhone.
  3. Pokrenite aplikaciju i prijavite se.
  4. Odaberite jedan od VPN poslužitelja i povežite se s njim.
  5. Provjerite svoju IP adresu putem web stranice poput WhatIsMyIP.network kako biste bili sigurni da je promjena izvršena.
  6. Službeno ste sakrili svoju IP adresu od davatelja internetskih usluga i trećih strana.

VPN zbog kojeg se vaša stvarna lokacija ne može pratiti je ExpressVPN. Ne može biti bolji od ExpressVPN-a. Davatelj usluga će maskirati vaš IP čim se povežete s jednim od njegovih mnogih svjetskih poslužitelja. Postoje i drugi davatelji usluga koji mogu sakriti vašu IP adresu na iPhoneu i oni su prikazani u tablici ispod. Ako želite sakriti svoju IP adresu na svom iPhone / iPad-u i tražite dobrog davatelja usluga koji bi vam pomogao u tome, pročitajte naš članak na najbolji VPN za iOS.

Zašto sakriti IP adresu na iPhoneu?

Bez obzira jeste li korisnik iPhone ili Android, skrivanje IP-a nešto je što na kraju trebate učiniti. Jednom kada sakrijete svoj IP na svom iPhoneu ili bilo kojem svom uređaju, sigurnost postaje jedna stvar o kojoj morate brinuti. Imate pravo pregledavati web bez obimanja o tome tko gleda i koje se informacije bilježe. Iako glavni razlog za skrivanje IP adrese proizlazi iz sigurnosnih razloga, korisnici interneta pronašli su druge prednosti za promjenu IP-a. Pogledaj:

  • Sigurno pohranite povjerljive podatke na iOS uređaje: Korištenje VPN-a omogućava vam dodavanje dodatnog sloja sigurnosti i enkripcije na vaš iPhone.
  • Pregledajte web anonimno: Nitko neće moći pratiti vaše mrežne aktivnosti dok surfate webom na svom iPhoneu.
  • Zaobilazite sve blokove pristupa internetu tako što ćete virtualno promijeniti lokaciju: Zemlje poput Kine, UAE, Saudijske Arabije i Rusije nameću ograničenja na kojima se ne može pristupiti web lokacijama. Zbogom mrežnoj cenzuri s VPN-om.
  • Pristupite web lokacijama i sadržajima koji su ograničeni na geo: Pomoću VPN-a možete deblokirati i gledati geoblokirane aplikacije poput American Netflix, Hulu, BBC iPlayer i Amazon Prime Video na vašem iPhoneu. U slučaju da tražite način za promjenu regije App Store, pogledajte ovaj vodič.

Sakrijte svoju IP adresu na iPhoneu

Čak i ako nemate što sakriti, nikad ne možete biti previše sigurni. Možete biti izloženi krađi podataka, prijevari identiteta i zlonamjernim napadima. Možda ćete biti uramljeni za nečiji tuđi kibernetički zločin, zbog čega biste trebali poduzeti sve potrebne mjere opreza da se ne bi upuštali u takve probleme. Što će korisnici interneta posjetiti, vidjeti ili učiniti na mreži ovisi o njihovoj IP lokaciji gdje se nalaze. Pa zašto dajte uljezima moć da istražuju vaš promet i osobne podatke kada imate VPN koji može spriječiti da se to dogodi? Dovoljno je reći da je skrivanje IP adrese na iPhoneu najbolja stvar koju korisnici mogu učiniti u svoju privatnost i sigurnost. Ne slažete se? Korisnici Androida koji žele sakriti svoju IP adresu na svojim pametnim telefonima, pročitajte ovo članak.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me