Kako sakriti IP adresu na Roku

Ako posjedujete Roku stick, onda ste vjerojatno rezač kablova koji se u velikoj mjeri oslanja na streaming usluge za zabavu. Sve je zabava i igre dok ne naiđete na kanal – umirete od gledanja – koji je blokiran zbog geografskih ograničenja i problema s autorskim pravima. Roku radi izvrstan posao skrivajući se iza televizora, ali lažan skriva vaš IP. To je zato što s tim nema apsolutno nikakve veze. Sigurno otvara portal svjetskim uslugama i kanalima, ali to je samo stvar. Za vas je “Roku korisnici” zapravo da otključate sadržaj na vašem Roku-u, a za to ćete trebati sakriti svoju IP adresu. Ne možemo reći da je to najlakša stvar na svijetu, ali definitivno nije nemoguća misija. Evo kako možete sakriti IP adresu na Roku.


Kako sakriti IP adresu na Roku

Kako sakriti IP adresu na Roku

Najbolji VPN za Roku

Vjerojatno znate da je skrivanje IP-a posao VPN-a, a bez njega možete zaboraviti na gledanje svojih omiljenih streaming usluga. Sve dok je vaš identitet na otvorenom, a vaša je lokacija sljediva, pristup svjetskom sadržaju dugotrajan je snimak. Ne bacajte Rokua još samo! Iako na Roku nije moguće izravno instalirati VPN, on i dalje može primiti VPN vezu. Zato bolje počnite razmišljati o pouzdanom davatelju VPN usluga koji jamči deblokiranje streaming usluga i kanala svih vrsta. Budući da znamo kako ovaj zadatak može biti oslabiti, na sebe smo preuzeli ono što mislimo da su najbolji VPN-ovi za Roku. Možete preuzeti našu riječ ili provjeriti tablicu koju smo vam predstavili u nastavku. Dobri smo s onim što dobijete VPN na Rokuu.

Kako do IP-a Roku pomoću usmjerivača

Na Rokuu ne možete postaviti VPN, pa ćete umjesto njega postaviti usmjerivač. Na taj bi način svi uređaji povezani na taj usmjerivač, uključujući vaš Roku, dijelili njegovu VPN vezu. Imajte na umu da nisu svi usmjerivači kompatibilni s VPN-om, što znači da trebate potražiti DD-WRT ili usmjerivače na bazi rajčice da biste uspješno instalirali VPN. Ovaj bi vodič mogao pomoći. Ako nemate usmjerivač koji je spreman za VPN, bolje je da ga dobijete ako želite da se VPN instalira na vašem Roku-u. Dobivanje VPN kompatibilnog usmjerivača uštedjet će vam dugo problema. Ne bi htjeli završiti postavljanje virtualnih usmjerivača na Mac ili PC, zar ne? Kad smo već kod toga, u nastavku ćemo vam reći sve o ovoj lukavoj metodi.

Kako sakriti IP adresu na Roku – metoda virtualnog usmjerivača

Uzmite Mac ili PC i pažljivo pročitajte, uskoro će biti detaljno. Ova metoda zahtijeva postavljanje VPN veze bilo na vašem Mac / PC-u, pretvarajući ih u virtualni usmjerivač, na koji ste Roku povezali. Pritom će vaš Roku dobiti VPN vezu tog virtualnog usmjerivača. To će biti poput stvarnog VPN-a na Roku, ali u virtualnom smislu.

Kako dijeliti Mac VPN vezu s Rokuom

 1. Na Mac računalu idite na Postavke sustava izbornika, a zatim kliknite na Dijeljenje.
 2. U izborniku Zajedničko korištenje odaberite Dijeljenje Interneta s lijeve ploče. Opcije Internet Sharing prikazat će se na desnoj strani zaslona. Postavite sljedeće postavke:
  • Podijelite svoju vezu s [L2TP VPN veza koju ste upravo stvorili]
  • Na računala koja koriste: potvrdite okvir za Wi-Fi
 3. Odaberi Opcije Wi-Fi-ja i unesite sljedeće detalje:
  • Naziv mreže: [odaberite naziv mreže]
  • Kanal: [ostavi kao zadano]
  • Sigurnost: WPA2 Osobno
  • Lozinka: [odaberite lozinku]
  • Provjerite: [ponovo unesite zaporku]
 4. Zatim kliknite u redu.
 5. Na izborniku Dijeljenje potvrdite okvir pokraj Dijeljenje Interneta. Vidjet ćete upit koji traži da uključite dijeljenje Interneta.
 6. Klik Početak.
 7. Kada je aktivirano Internet dijeljenje, pored teksta pojavit će se zeleno svjetlo: “Internet dijeljenje: Uključeno”.
 8. Sada uključite Chromecast aplikaciju i slijedite ove upute da biste je postavili.
 9. Kad dođete do zaslona na kojem je navedeno “Poveži Chromecast sa svojim Wi-Fi-jem”, odaberite virtualni usmjerivač koji ste postavili ranije.
 10. Uđi lozinka za svoj virtualni usmjerivač, pritisnite Set Mreža.
 11. Čestitamo! Sada ste povezani s virtualnim usmjerivačem s omogućenim VPN-om.

KAKO DIJELITI PCN VPN POVEZNU SA CHROMECASTOM

Da biste koristili ovu metodu, prvo morate Windows Windows pretvoriti u virtualni usmjerivač ili žarišnu točku. Nakon što to postignete, jednostavno konfigurirate VPN vezu na samom računalu. Konačno, Roku morate spojiti na WiFi mrežu koju ste stvorili na računalu, umjesto da ga povezujete s usmjerivačem.

Kako sakriti Roku IP – pametnu metodu DNS proxyja

Razumijemo ako smatrate da su ti koraci pomalo neodoljivi, zato ćemo vam predstaviti brži i lakši način pomoću pametni DNS. Poput VPN-a, pametni DNS može se izravno instalirati na usmjerivač. I VPN i Smart DNS mogu vam pomoći zaobići geo-ograničenja, ali razlikuju se u načinu na koji to postižu. Pametan potez u vaše ime bilo bi pretplata na davatelja VPN usluga koji nudi Smart DNS proxy uslugu. Dobar primjer takvog davatelja usluga bio bi ExpressVPN. Za pametni DNS dajte Unlocator pokušaj. Oni nisu davatelji VPN usluga, ali se brinu za neki posao deblokiranja.

Iako vam većina usmjerivača omogućuje promjenu postavki DNS-a, drugi ne. obično, Linksys, TP-Link, Cisco, Asus, D-Link svi usmjerivači podržavaju ručnu konfiguraciju DNS-a. Ako imate modem koji vam podržava vaš ISP, vjerovatno nećete moći promijeniti DNS na njemu. U tom slučaju možete kupiti sekundarni usmjerivač koji vam omogućuje promjenu DNS-a. Zatim možete povezati WAN priključak sekundarnog usmjerivača na LAN port vašeg modema pomoću Ethernet kabela. I za posljednji korak priključite Roku na sekundarni usmjerivač tako da dobije Smart DNS vezu.

Sakrivanje IP adrese na Roku – Final Thoughts

Što bi moglo biti bolje od dobivanja vašeg novca od usluge streaminga Roku? Ozbiljno ništa! Gdje ćete stvarno pustiti da se taj sav smiješno dobar sadržaj izgubi samo zato što ste imali pojma o tome kako možete te servise i kanale za streaming deblokirati tamo gdje ste ?! Pa, drago nam je što ste došli na našu stranicu i nadamo se da više nikada nećete morati propustiti nijednu seriju, film ili TV emisiju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me