Kako sakriti IP adresu u sustavu Windows 10

Kako sakriti IP adresu na prozoru 10? Neki žele neprekidno i netaknuti na mreži raditi svoj posao i na to imaju svako pravo. Međutim, sve dok se njihova IP adresa može otkriti na mreži, daleko su od privatnosti. Sakrivanje nečijeg intelektualnog vlasništva obrambeni je i prijeko potreban čin jer Internet može biti zastrašujuće mjesto. Ako privatnost nije vaš glavni prioritet, kako zvuči sloboda Interneta i neograničen pristup? Ima prednosti, puno ih je, a skrivanje IP-a na Windows 10 učinilo bi samo trik. Postupak kao takav može se provesti putem VPN-a. Ako bi Windows 10 preuzeo Microsoftov operativni sustav, instalirati VPN na njemu bilo bi pametno. Ovdje smo da vam kažemo kako možete sakriti svoju IP adresu u sustavu Windows 10 pomoću VPN-a.


Kako sakriti IP adresu na Windows 10

Kako sakriti IP adresu na Windows 10

Sakrivanje IP adrese u sustavu Windows 10 Korištenje VPN-a

Svakom računalu spojenom na Internet dodijeljena mu je IP adresa. Ova metoda pomaže praćenju računala i razlike među njima. Što znači, na mreži vas lako možete otkriti zbog IP adrese koja vam je dodijeljena. Ali možete izbjeći da ih pratite skrivanjem IP-a putem virtualne privatne mreže. VPN djeluje putem privatne mreže i na kraju mijenja vašu IP adresu. Istovremeno, on štiti vaš internetski promet nakon prolaska kroz digitalni tunel. Kada vaši podaci napuste vaše računalo, oni će se preusmjeriti na VPN poslužitelj gdje se zatim šalju s različitim IP-om. Onaj koji vam je dostavljen koji pripada poslužitelju (u zemlji u kojoj se nalazi onaj poslužitelj na koji ste povezani), a koji je obično teško pratiti.

 1. Prijavite se kod pružatelja VPN usluga.
 2. Preuzmite i instalirajte VPN na svoje računalo.
 3. Pokrenite aplikaciju i prijavite se.
 4. Odaberite jedan od VPN poslužitelja i povežite se s njim.
 5. Provjerite svoju IP adresu putem web stranice poput WhatIsMyIP.network kako biste bili sigurni da je promjena izvršena.
 6. Uspješno ste sakrili svoju IP adresu.

Ako ne želite da vaši internetski podaci, hakeri ili web stranice pretražuju vaše internetske aktivnosti, tada vam VPN pruža zaštitu koja vam je potrebna. Ne samo bilo koji VPN može vas zaštititi od zlonamjernih napada i bijesnog špijuniranja, ali ExpressVPN limenka. Ovaj davatelj usluga skriva vašu IP adresu zamjenjujući vašu IP adresu novom. Također šifrira vaše podatke prije nego što napuste vaše računalo, što ga čini nečitljivim za treće strane. Postoje i drugi davatelji usluga koji mogu sakriti vaš IP i oni će za vas biti prikazani u donjoj tablici. Za detaljnu analizu kojih VPN-ova je bolje koristiti na Windows PC-u, pročitajte naš potpuni najbolji VPN za PC pregled.

Zašto sakriti IP adresu vašeg Windows računala?

Većina ljudi toga možda nije svjesna, ali sve što rade na mreži mogu se pratiti i nadgledati. Sve se to događa putem IP adrese dodijeljene njihovim računalima. Način je na koji način oglasne mreže znaju što tražite i predviđaju koji proizvodi ili stavke vas zanimaju. Također web stranice znaju kada uskratiti pristup njihovom sadržaju zbog geografskih ograničenja. Na kraju, treće strane znaju previše, a sve zahvaljujući vašoj IP adresi. Tako skrivanje je ono što je najbolje za vas i vašu ukupnu sigurnost. Pogledajte glavne razloge zašto je skrivanje IP adrese na sustavu Windows 10 važno:

 • Sigurno pohranite povjerljive podatke na svoje računalo.
 • Pregledajte web anonimno.
 • Spriječite treće strane da koriste vašu IP adresu protiv vas.
 • Dobijte internetsku slobodu.
 • Zaobiđite sve filtre sadržaja, zabrane ili crne liste.
 • Izbjegavajte digitalni otisak.
 • Sakrijte svoju aktivnost od svog davatelja internetskih usluga.
 • Zaštitite svoje podatke od vladinog nadzora.
 • Zaobilazite sve blokove pristupa internetu tako što virtualno mijenjate lokaciju.
 • Pristupite web lokacijama i sadržajima koji su ograničeni na geo.
 • Sakrij svoj zemljopisni položaj.

Sakrij IP adresu na sustavu Windows 10

Ne osjećaju svi potrebe za skrivanjem svoje IP adrese, ali oni koji to obično žele imati su na umu kad su na mreži. Ne žele se brinuti o potencijalnim internetskim prijetnjama ili krađi podataka. Oni samo žele uživati ​​u pregledavanju weba. Dakle, ako ste svjesni svoje sigurnosti, skrivanje IP adrese možda je prava stvar. Obavezno izaberite davatelja usluge koji povećava vašu sigurnost i ne ugrožava ga. Što mislite koji je najbolji VPN za skrivanje IP adrese u prozoru 10? Javite nam se u odjeljku za komentare u nastavku.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me