Kako strujati iz Androida u AirPlay

Je li moguće zrcaliti Android na Apple TV-u pomoću značajke AirPlay? AirPlay je još jedan proizvod Appleove stabilne mreže i vlasnički je protokol / paket koji omogućuje bežično strujanje između video zapisa & audio uređaji, zasloni uređaja i fotografije s njihovim pripadajućim metapodacima. Koncept se izvorno primjenjivao samo na uređaje i softver proizvedene od Applea i u početku se zvao AirTunes, koji se može koristiti samo za zvuk.


Kako strujati iz Androida u AirPlay

Kako strujati iz Androida u AirPlay

Kako se koristi AirPlay

Da biste mogli koristiti Airplay, morate se povezati s istom Wi-Fi mrežom na koju je vaš iOS uređaj spojen i s uređajem na koji želite AirPlay. Na iOS uređaju prevucite prstom s dna zaslona prema gore i otvorite Control Center. Kad to učinite, napravite vodoravni prelaz i pređite na zaslon Sada igra.

S druge strane, iako je AirPlay nevjerojatno jednostavno učinio dijeljenje stvari između telefona i televizora, bilo je to primjenjivo samo za Apple uređaje. Svaki pokušaj dijeljenja sadržaja s Android uređajem doveo je do apsolutnog i često frustrirajućeg neuspjeha. Dobra vijest je, međutim, da su se s pojavom aplikacija za streaming treće strane, Android i Airplay konačno našli na istoj stranici.

Aplikacije za strujanje iz Androida u Airplay

Evo popisa najboljih Androidovih aplikacija koje možete upotrebljavati za puštanje Android pametnog telefona u svoj Apple TV:

1. LocalCast

Ovo mi je najdraža aplikacija kada je u pitanju emitiranje video zapisa, glazbe i slika na uređaje povezane s Internetom diljem kuće. LocalCast vam omogućuje da emitirate telefon ili tablet, NAS (DLNA / UPnP ili Samba), Google disk, Google+, Dropbox ili web stranicu na Chromecast, SmartTVs, Roku, Nexus Player, Apple TV, Amazon Fire TV ili Stick, Sony Bravia, Samsung, LG, Panasonic i drugi SmartTV-ovi, Sonos, Xbox 360, Xbox One ili drugi DLNA uređaji.

Kako koristiti LocalCast za strujanje Androida na Apple TV putem AirPlay-a

Sve u svemu, ovu je aplikaciju prilično jednostavno postaviti.

 1. Preuzmite aplikaciju LocalCast iz Google Play Store-a.
 2. Uključite Apple TV.
 3. Provjerite jesu li i Android i Apple TV povezani u istu WiFi mrežu.
 4. Pokrenite LocalCast i kliknite na ikonu Casting u donjem desnom kutu.
 5. Odaberite “Promijeni” i uključite “Apple TV”
 6. Sada odaberite “U redu”.
 7. Aplikacija će sada skenirati vašu mrežu za bilo koji Apple TV.
 8. Kad to učinite, odaberite Apple TV s popisa uređaja koji postaju dostupni.
 9. Sada možete prenositi lokalne videozapise, slike, glazbu, pa čak i mrežne videozapise sa svog Android uređaja na svoj Apple TV.

2. DoubleTwist 

Ne, ovo nema nikakve veze s plesom! DoubleTwist dolazi s trostrukom prijetnjom. Ovaj besplatni medijski menadžer služi za upravljanje podcastom i objedinjeni player glazbe, a istovremeno sinkronizira vašu osobnu iTunes kolekciju koja uključuje glazbu, popise pjesama, fotografije i video zapise između vašeg Maca & Windows stolno računalo i Android uređaj.

Nominalni trošak od oko 5 USD plaća se za otključavanje funkcija AirPlay i AirSync zajedno s podrškom za DLNA, pretragu umjetničkih albuma, izjednačenje i uklanjanje podcast oglasa. DoubleTwist dostupan je na bilo koji uređaj kompatibilan sa standardom AirPlay u vašoj Wi-Fi mreži koji već postoji.

3. Allcast

Allcast rado prenosi sadržaj s bilo kojeg mobilnog uređaja na više set-top boxova za streaming kao i u dongle. Kompatibilan je ne samo s Apple TV-om i ostalim uređajima koji podržavaju AirPlay već nudi i svoju DNLA podršku, omogućujući komunikaciju s Chromecastom, Xbox 360, Amazon Fire TV, WDTV, Roku-om, kao i s većim brojem Sonyja, Samsung-a & Oštri pametni televizori.

Uz to, Allcast crpi sadržaj s Google Povezanog diska koji je povezan, Dropbox račune i uređaje za lokalnu pohranu. No, Allcast-ova je besplatna verzija namjerno obustavljena, uz ograničenje reprodukcije od 5 minuta u pogledu videa i fotografija, osim ako se za nadogradnju ne plati naknada od 5 USD.

4. Allstream

Ako želite samo strujati glazbu ili ne želite prelaziti na novi glazbeni uređaj, Allstream je samo za vas. Nudi DNLA i AirPlay mogućnost povezivanja, ova aplikacija koja u početku dolazi besplatno djeluje samo kao odašiljač.

To, drugim riječima, znači da možete zadržati glazbeni player koji vam je draži, a to bi mogao biti Spotify, Rdio, Google Play glazba ili TuneIn, a istovremeno možete strujati na sve postojeće AirPort Express, XBox 360, XBMC, PS3 ili Apple & Samsung pametni televizori.

Međutim, morate imati na umu da Allstream propisuje da vaš mobilni uređaj treba nesmetano raditi i da prestaje funkcionirati nakon što prijeđe određeno vremensko ograničenje i bude plaćeno 5 eura ili njegov novčani protuvrijednost u drugim zemljama. kako bismo ga ponovo otključali. Čini se da morate korijeniti svoj Android uređaj kako biste u potpunosti iskoristili Allstream aplikaciju.

5. AppleTV AirPlay Media Player

Kao što ime sugerira, AppleTV AirPlay Media Player tvrtke ZappoTV posebno je dizajniran za upotrebu s Apple TV-ima. Ova aplikacija koja opet dolazi besplatno omogućava vam prijenos bilo kojeg sadržaja koji se temelji na Androidu, sadržaja dostupnog na lokalnoj mreži, kao i većeg Interneta na bilo koji AppleTV. 

Uz to, on također omogućuje vašem uređaju ili telefonu sa sustavom Android da radi kao daljinski upravljač sa svim značajkama. Pretražite, pregledavajte i dijelite bilo koji sadržaj iz brojnih mrežnih izvora koji uključuju YouTube, video podcaste, Flickr, SHOUTcast, Picasa i Facebook (pazite na te lažne vijesti na Facebooku!). Naravno, trebate pokrenuti Android 2.1 ili njegove kasnije verzije i imati račun na ZappoTV za upotrebu AppleTV AirPlay Media Player.

6. Twonky greda

Twonky Beam je dostupan i na Androidu i iOS-u zbog svojih dvostrukih AirPlay-DNLA sposobnosti. Moguće je povezati s brojnim streaming kutijama i televizorima, a prijenos i / ili marka nisu važni. To uključuje Xbox 360, Apple TV, Rokus i AT&T sustavi (U-stih).

Koristi UPnP standard za dijeljenje sadržaja između više uređaja na kućnoj mreži. To vam omogućuje lako spremanje medija s lokalne mreže na vlastiti mobilni uređaj, kao i strujanje sadržaja s telefona na bilo koji televizor. Naravno, za to su potrebni barem iOS 6 ili Android 4.0.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map