Kako zaobići Cyberoam u 3 jednostavna koraka

Ako radite u ustanovi u kojoj administrator mreže nadgleda vašu upotrebu interneta, velike su šanse da oni koriste Cyberoam kako bi bili sigurni da će svi dobro iskoristiti svoju vezu. Softver je proizvod Cyberoam Technologies, softverske tvrtke sa sjedištem u Indiji koja korisnicima nudi rješenja za zaštitu mreže korisnicima u više od 125 zemalja svijeta. Softver ima široku lepezu ponuda poput antivirusnog alata, filtra sadržaja, alata protiv neželjene pošte, kao i mehanizma za ograničavanje propusnosti. Osim svega navedenog, postoji i internetski vatrozid koji se koristi za postavljanje ograničenja onome što se može ili ne može pristupati u određeno vrijeme ili samo osobe s određenim vjerodajnicama.


Kako zaobići Cyberoam u 3 jednostavna koraka

Kako zaobići Cyberoam u 3 jednostavna koraka

Je li zapravo moguće izbjeći Cyberoam?

Zna se da je usluga prilično restriktivna, pogotovo ako se konfiguracija pravilno izvrši. Ono što većina ljudi možda ne zna jest da, unatoč strogim mjerama, još uvijek postoje neke rupe koje omogućuju korisnicima da se izbore oko brojnih ograničenja. Pomjeranje oko brojnih ograničenja zapravo bi moglo biti korisno pogotovo kada postoji malo informacija koje želite dobiti s interneta, ali izvor je jedna od filtriranih web lokacija.

Kako zaobići Cyberoam

Evo nekoliko savjeta koje biste mogli upotrijebiti i primijeniti kako biste zaobišli Internet Cyberoam ograničenja:

  • Koristite VPN: Najefikasniji način da se izbjegne Cyberoam je korištenje VPN-a. Skraćeno za virtualnu privatnu mrežu, VPN vam u osnovi omogućava zaobići sve vrste internetskih ograničenja i cenzure. Možete čak i upotrebljavati VPN da biste anonimno pretraživali web, tj. Nitko neće moći odrediti koje web stranice koje posjećujete ili koje aplikacije koristite.
  • Koristite IP mjesto umjesto URL-a: Možda ćete otkriti da je Cyberoam blokirao samo URL web lokacije, ali ne i njegov IP. 
  • Isprobajte preglednik Tor: Korištenje Tor osigurava da ostanete potpuno anonimni dok pregledavate Internet. To je zato što puno prometa prolazi kroz čvorove koji se nalaze na različitim mjestima širom svijeta.
  • Pristupite drugoj verziji web stranice: Ako ste dovoljno blagoslovljeni da znate dva jezika, a web lokacija koju tražite ima verziju napisanu na jeziku koji možete razumjeti, Google Translate također vam može pomoći u tome.
  • Upotreba spremljenih stranica: Ovo je pomalo privremeni popravak jer biste mogli uočiti da web-lokacija kojoj pristupate kao spremljena stranica može vrlo brzo zastarjeti.

Kako zaobići Cyberoam pomoću VPN-a

Jedna od najučinkovitijih stvari koju biste mogli učiniti oko Cyberoama je da se prijavite kod pružatelja VPN-a. Većina ograničenja koja softver primjenjuje doista su moguća zbog tunela kroz koje prolazi vaš promet. Uz VPN, vaš promet mora proći kroz udaljene poslužitelje i tunele, stoga će biti šifriran čak i prije nego što Cyberoam implementira vlastite blokove i mjere.

Pretplata na virtualnu privatnu mrežu trebala bi vam pomoći da dobijete sve privilegije koje ste imali dok slobodno koristite Internet. Jednostavno slijedite ove korake da biste zaobišli Cyberoam:

  1. Prijavite se kod pružatelja VPN-a kao što je ExpressVPN.
  2. Preuzmite i instalirajte VPN aplikaciju na svoj PC, Mac, Android, iPhone ili iPad. Alternativno, umjesto toga možete upotrebljavati proširenje za Chrome ExpressVPN.
  3. Pokrenite VPN aplikaciju i iznutra se povežite na VPN poslužitelj.
  4. Na kraju, slobodno i anonimno pregledavajte web.

To je u osnovi sve što je potrebno da bi se zaobišao Cyberoam uz pomoć VPN aplikacije.

Najbolji VPN-ovi za Cyberoam

Sada kada smo prošli kroz neke savjete koje biste mogli primijeniti za rješavanje većine Cyberoaminih ograničenja, pogledajmo sada najpouzdanije VPN usluge za Cyberoam koje bi osigurale još bolje iskustvo pregledavanja.

1. ExpressVPN

ExpressVPN zasigurno ne razočara kada je u pitanju kvaliteta i pružanje njihove usluge. Čini se da je usluga najuspješnija u industriji, a to je posebno dobro za korisnike koji traže vrhunsku kvalitetu. Pružatelj usluge ima oko 2000 poslužitelja i još jedan značajan komad nazvan “nevidljivi poslužitelji” na koji se korisnici mogu osloniti da se povežu sa zemljama u kojima njihova VPN usluga nije tako dobra..

ExpressVPN nudi jednostavan za korištenje VPN klijent kompatibilan s širokim spektrom uređaja i platformi. Usluga omogućuje do 3 istodobne veze, a također podržava aktivnosti poput torrentinga, igranja i preuzimanja velikih datoteka. ExpressVPN nalazi se na Britanskim Djevičanskim otocima, a ovo je regija koja nije dio nadzornog programa “14 očiju”. To im omogućuje, stoga, nude pouzdanu politiku nulte zapisanosti. ExpressVPN također ima nijedan DNS znanja, a to jamči korisnicima da će njihov DNS promet uvijek ostati siguran. Da biste saznali još više značajki koje omogućuju rad oko Cyberoama, pogledajte naš dubinski ExpressVPN pregled.

2. BulletVPN

BulletVPN nalazi se na drugom mjestu na našoj listi kao dobavljač čiji je glavni fokus osiguravanje da se njihovim šifriranjem smanji najmanja količina brzine na vašoj vezi. VPN-ovi imaju tendenciju da ubrzaju vašu brzinu zbog sloja enkripcije kroz koji vaš promet mora proći, ali s BulletVPN-om aktivnosti poput strujanja, bujice ili preuzimanja i dalje bi se trebale provoditi bez da morate dugo čekati.

Usluga uključuje sve glavne protokole i omogućava svojim klijentima da biraju između OpenVPN, PPTP, SSTP, IKEv2 i L2TP / IPSec na temelju svojih želja. Usluga također nudi Smart DNS ponudu, gdje korisnici mogu birati odakle žele izgledati. Usluga je prisutna u preko 25 zemalja i raste, a sa svakim računom korisnik ima mogućnost povezivanja do 3 druga uređaja. Aplikacija BulletVPN vrlo je lagana i jednostavna za kretanje, ali ako naiđete na probleme dok je koristite, postoji tim za korisničku službu kojem možete kontaktirati putem e-pošte, društvenih medija ili čak s ulaznicama. Da biste saznali više o usluzi, pogledajte naš pregled BulletVPN.

3. NordVPN

Napokon, imamo NordVPN; uglednog pružatelja usluga iz Paname, koji u svojoj mreži ima oko 4000 poslužitelja. Njegov idealan položaj sprječava bilo kakve smetnje regulatornih tijela za podatke, što im omogućava da bolje podržavaju i provode svoju politiku nulte evidentiranja. NordVPN je također prilično sposoban s podrškom za simultane uređaje, jer je u mogućnosti zaobići Cyberoam za do 6 povezanih uređaja, sve pod jednim računom.

Usluga ima mnoštvo značajki dizajniranih da osiguraju da vaš promet ostane siguran kroz cijelu, a jedna od njihovih najpopularnijih je dvostruko VPN šifriranje. Ova razina enkripcije znači da vaši podaci prolaze kroz dva poslužitelja umjesto na jedan, čime se razina sigurnosti povećava do točke do koje nije moguće doći mnogi drugi davatelji usluga. Usluga nudi 256-bitnu AES enkripciju vojnog stupnja, kao i podršku za Tor preko VPN-a te namjenske IP adrese za ozbiljnije korisnike. NordVPN osigurava da možete neprekidno pregledavati njihov CyberSec softver koji je odgovoran za blokiranje bilo kakvih oglasa ili zlonamjernog softvera. Da biste vidjeli što još ovaj pružatelj može učiniti za vas, potražite neko vrijeme da prođete kroz našu NordVPN recenziju.

Najbolji VPN za zaobići Cyberoam – zaključak

Ako je vaš poslodavac ili institucija vrsta koja primjenjuje stroga pravila o onome što možete ili ne možete pristupati online, korištenje VPN-a ne bi trebalo biti loša ideja. Ono što biste trebali učiniti prije nego što se dogovorite s kojim davateljem usluge treba isprobati ili njihov besplatni probni period ili povrat novca. Tako ćete znati u što se upuštate prije nego što razdvojite bilo koji od teško zarađenog novca.  

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me