Kako zaobići ograničenje sigurnosti i zaštitne zidove školskog interneta u 2020. godini?

Zaobiđite ograničenja i vatrozidove web filtra škole

Zaobiđite ograničenja i vatrozidove web filtra škole

Zaobiđite web filtriranje škole – koristite proxy

Pomoću proxyja možete zaobići proxy web filtriranje. Web proxy u školi normalno presreće sav web promet i šalje ga kroz svoje filtre da odluče kroz što prolaze i što se blokira. Da biste zaobišli sustav školskog web filtriranja možete koristiti proxy, sve što morate učiniti je unijeti URL proxyja i port “Koristite proxy koji ne koristi zadani port od 80”.

Zaobiđite ograničenja i zaštitne zidove školskog filtra

Kada se koristi port koji nije zadani, imate dobre šanse da će proxy rješenje uspjeti zaobići ograničenja vatrozida koje su nametnule škole na web lokacijama kao što su Facebook, Yahoo, Google Plus i Youtube. Pogledajte popis proxyja na ovoj web lokaciji za javno dostupne proxyje. Ovdje imajte na umu da za ovo funkcioniranje morate imati prava za promjenu proxyja na preglednicima na dotičnom računalu i neće raditi na svim uslugama kao što je strujanje web kamera..

Deblokirajte sigurnosna ograničenja internetske škole u školi – koristite VPN

VPN ili Virtualni privatni tunel čini ono što njegovo ime podrazumijeva. To stvara virtualni tunel kroz ograničenja Internet sigurnosti koja je uvela škola. VPN tunel je šifriran i funkcionira za sve aplikacije i web lokacije na računalu jer se sav promet šalje putem Virtualnog tunela. Postoje dva načina za postavljanje VPN-a, bilo ručno, bilo pomoću aplikacije koja radi najveći dio posla za vas “Ako dobavljač VPN-a dobavi takvu aplikaciju”. U oba slučaja trebate pretplatu na VPN uslugu.

Osobno koristim VPN uslugu nazvanu ExpressVPN, imaju veliku podršku i brzinu te imaju poslužitelje gotovo bilo gdje u svijetu. To vam omogućuje deblokiranje bilo kakvih ograničenja vatrozida ili web filtra i korištenje iste usluge kod kuće mrežno igranje, regije Netflix ili nestanci NHL GameCenter-a. Evo što trebate učiniti:

 1. Prijavite se kod pružatelja VPN-a. Kao što sam spomenula, ExpressVPN toplo se preporučuje.
 2. Preuzmite i instalirajte VPN aplikaciju na svoj Android, iOS, PC ili Mac.
 3. Prijavite se svojim VPN računom i povežite se s bilo kojim poslužiteljem.
 4. Ovo će prikriti vašu IP adresu i anonimno ćete surfati Internetom.
 5. Uživajte u besplatnom korištenju interneta u školi bez ikakvih ograničenja.

Pogledajte brzi VPN-ovi da biste zaobišli ograničenja u školi jer ću sljedeći put pokazati više značajki o njima.

Najbolji VPN-ovi koji okružuju firewall u krugu škola

Postoji puno VPN-a koji vam mogu pomoći u vezi s vašim internetskim problemima u školi. Međutim, neki od nas ili trebam reći da smo mnogi u iskušenju kad vidimo riječ “besplatno” pored usluge. U VPN industriji to bi trebalo izbjegavati, jer će vam donijeti više štete nego koristi. Pokušajte ne paziti na njihove primamljive ponude, nemaju puno poslužitelja i mogu procuriti vaše podatke dok pokušavaju doći do pukotina u školskim pravilima. Na kraju ćete biti suspendiran ako budete uhvaćeni. Da biste zaobišli to, bolje ulažite u premium usluge. U nastavku ćete pronaći sve što trebate znati o top VPNs za škole. Idemo.

ExpressVPN

ExpressVPN dolazi k vama ravno s Britanskih Djevičanskih otoka. Nisam pristran, ali ovaj VPN moj je najpoželjniji pružatelj usluga. Njihova mreža uključuje više od 2000 poslužitelja u preko 90 zemalja, što se smatra ogromnim brojem u odnosu na ostale. Ako naiđete na neugodnosti, otkrit ćete da je njihova korisnička usluga izvrsna i da će vam pomoći u roku od nekoliko minuta putem live chat.

Njihova je upotreba vrlo jednostavna, klijente ćete pronaći na nekoliko glavnih operativnih sustava kao što su Android, iOS, PC, Mac i Fire Stick. Da ne spominjemo da ćete imati do 5 istodobnih veza pod jednim računom. Podijelite VPN vezu s članovima svoje obitelji ili samo instalirajte VPN na usmjerivač da biste širili sigurnu mrežu onome tko posjeti vašu kuću.

Ova usluga obećava garanciju bez dnevnika kada posjetite web. Vaši podaci ostaju vam privatni jer ExpressVPN njeguje mrežne potrebe svojih korisnika. Saznajte više o tome prolazeći kroz naše ExpressVPN pregled.

NordVPN

NordVPN također dolazi kao prioritet za upotrebu u školi. Ova VPN ne obuhvaća toliko zemalja kao ExpressVPN, ali nudi više od 5000 poslužitelja, što je prilično velik broj. Otkrićete da NordVPN ima ekskluzivnije značajke od bilo kojeg drugog VPN-a na našem popisu.

Na primjer, trebali biste provjeriti njihovu dvostruku VPN zaštitu podataka. Umjesto preusmjeravanja prometa putem jednog poslužitelja, preusmjerit će se kroz dva. To vam omogućuje dvostruku enkripciju i bolju zaštitu.

Kad govorimo o njihovim poslužiteljima, trebali biste znati da imaju dobro uspostavljene one koji pomažu korisnicima čak i ako žive u visoko cenzuriranim regijama. Ako zemlja poput Kine ne može ograničiti pristup NordVPN-u, što škola može učiniti? Jedna riječ, ništa.

Ako želite igrati Fortnite u školi tijekom odmora, to ćete moći od sada nadalje. A da i ne spominjemo zaobilaženje regionalnih ograničenja i omogućavanje pristupa kanalima poput Netflixa, Hulu-a i mnogih drugih. Da biste saznali više o ovoj usluzi, pogledajte našu NordVPN pregled.

BulletVPN

To ćete možda primijetiti BulletVPN nema veliku mrežu poslužitelja, ali to je sve zbog toga što je na tržištu nova. Međutim, nakon što provjerite njegove značajke, izravno ćete se zaljubiti u ono što može ponuditi. Prvo, morate se zaštititi šifriranjem vojnog stupnja i najnovijim VPN protokolima. Kada govorite o privatnosti, ovaj VPN sakriva vašu IP adresu kako biste anonimno mogli pretraživati ​​web. To je ogroman faktor kada pristupate blokiranom sadržaju u školi.

Ako ste streamer, pripremite svoju platformu za neograničene serije pomoću usluge Smart DNS. Ako pretplatite na usluge BulletVPN, dobivate i VPN i Smart DNS. Ako imate bilo kakvih pitanja, uvijek možete zatražiti pomoć njihovog tima za podršku u bilo kojem trenutku. Oni su uvijek spremni riješiti vaše probleme na licu mjesta. Saznajte više o ovom VPN-u u našoj Pregled BulletVPN-a.

SurfShark

Surfshark je još jedan novi VPN u gradu koji nudi više nego što možete ikad zamisliti. Jednom kada posjetite njihovu web stranicu, primijetit ćete da nude neograničenu simultanu vezu u okviru jedne pretplate. Samo to može privući nečiju pažnju.

Iako je nov, svojim uslugama suparuje vodeće davatelje VPN-a u svijetu. Čak i IPVanish ne može deblokirati Netflix, a ovaj ne može. S više od 800 poslužitelja širom svijeta, deblokirat ćete puno više od Netflixa i Hulua, razgovarati o BBC iPlayeru, Hotstar-u i mnogim drugim. Možete čak deblokirajte Youtube u školi s lakoćom ako radite sa SurfShark.

Uvijek možete isprobati tog davatelja usluga s 30-dnevnim jamstvom povrata novca. Pročitajte više o Surfsharku u ovoj recenziji SurfShark.

Softver za web-sigurnost koji se koristi u školama

U nastavku ćete pronaći popis softvera koji škole koriste kako bi blokirali vaš pristup nekoliko internetskih sadržaja:

 • iBoss
 • iPrism
 • Meraki
 • Web filtar s svjetlosnom brzinom
 • Linewize
 • Cyberoam
 • Neto dadilja

Popis web stranica & Aplikacije zabranjene u školi

Ovdje je popis onoga što možda nećete moći pristupiti u školskom kampusu:

 • Cvrkut
 • Snapchat
 • što ima
 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Dailymotion

Zaobiđite školski vatrozid – dobro proučite

Molim vas, ne zaboravite da je glavni razlog zbog kojeg ste u školi dobili dobro obrazovanje. Stoga ovaj članak smatrajte obrazovnim materijalom i posjetite stranicu ExpressVPN za više informacija o proxy-ima i VPN-u.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me