Najbolje mogućnosti Firefox-ove privatne mreže

VPN izrađen od Firefoxa? To je nešto Divovi pregledavanja omogućili su mu to Američki korisnici da biste dobili više privatnosti tijekom pregledavanja weba. Nazvana kao Firefox privatna mreža, novo proširenje preglednika omogućuje vam sakrijte svoju IP adresu i šifrirajte svoje podatke. Iako se čini pomalo korisnim za Firefox korisnike, ima svoje ograničenja. Bez obzira što radite na internetu, vaša privatnost i sigurnost uvijek trebaju biti na prvom mjestu. Zbog toga predlažemo da počnete tražiti bolje opcije. Evo svega što ćete naučiti o Firefox privatnoj mreži i njenoj mreži najbolje VPN alternative.


Najbolje mogućnosti Firefox-ove privatne mreže

Najbolje mogućnosti Firefox-ove privatne mreže

Firefox privatna mreža – dobri, zli i ružni

Prvo što biste mogli pitati je da li je VPN usluga besplatna. Jednostavno rečeno, da jest. Privatna mreža Firefoxa dio je Firefoxov testni pilot program, što korisnicima omogućuje testirajte nekoliko proizvoda tvrtke Mozilla bez troškova.

Nije prvi put da se Mozilla kretala prema VPN industriji, u slučaju da niste znali. Prije nekog vremena, složila se s ProtonVPN-om na proširenje za VPN davatelja u svom pregledniku. Vrijednost VPN-a tada je koštala $ 10.

Mozilla Firefox ovaj je potez pokušala zaštititi korisnike dok pregledavaju web hakeri, tragači i web stranice. Prilično je jednostavno, preuzmite proširenje i kliknite poveži. To je sve.Spajanje na FireFox VPN

Evo što je Mozilla potpredsjednik proizvoda Marissa Wood je morala reći:

„Jedna od ključnih spoznaja nedavnih događaja je da raste potražnja za značajkama privatnosti. Firefox privatna mreža je proširenje koje pruža siguran, šifrirani put do weba kako bi se zaštitila vaša veza i vaši osobni podaci bilo gdje i bilo gdje gdje koristite svoj preglednik Firefox. “

Ovo je vodič koji će vam pomoći da pronađete alternative za novo VPN proširenje. Ali zašto? Vidite, Firefox privatna mreža možda bi mogla zaštititi vaše podatke, ali to nije sve što bi VPN trebao biti. Nekoliko je čimbenika koje treba pogledati, a prema mojim testovima, nova usluga nema ono što je potrebno supariti divovima. Evo što sam smislio.

Poslužitelji, sigurnost i privatnost

Dakle, baš kao osnovni Virtualna privatna mreža (još uvijek ne znam zašto Mozilla ne priznaje to), FPN omogućuje vam povezivanje s javnim mrežama s dodatnom sigurnošću i privatnošću. Pa, to čini kriptirajući svoj promet dok prolazi kroz privatni tunel izravno na poslužitelj koji nudi Cloudflare.

Sigurnosno, usluga nije loša. Neuspjeh je u tome što cilja samo one koji ga koriste Firefox. Za razliku od ostalih VPN usluga (True Ones), Firefox privatna mreža neće zaštititi podatke koje obrađuju drugi internetski programi i softver poput Gmail, Facebook, Spotify ili mrežne igre. Zaštićene su samo aktivnosti pregledavanja koje obavljate u samom pregledniku.

Što se privatnosti tiče, izgleda da Firefox pristup internetu skriva vašu IP adresu koristeći poslužitelje samo u Ujedinjene države. Kad sam aktivirao proširenje, provjerio sam svoju novu IP adresu. Začudo, moj IPv6 pojavio se umjesto mog javnog. Zapravo nije loše Ovo je nastalo nakon spajanja.IP s FPN-om

Dakle, tehnički, CloudFlare je tvoj novi Internetski poslužitelj. Ali primijetite ovo: IP adresa uređaja na Chromeu se ne mijenja. Kao što sam spomenula, to je samo za Firefox, koji se uopće ne smatra tako važnim. Pogledajte moju IP adresa (Originalno) iako imam uključenu Firefox privatnu mrežu.IP u Ujedinjenom Kraljevstvu

Upitna politika!

Vrhunski VPN pružatelji usluga imaju stroga-bez pravila dnevnika. Ali prema Firefoxu to može biti malo nejasan na tom teritoriju. Tvrde da se nijedna informacija o vašem pretraživanju ne prikuplja. Ali nakon te tvrdnje slijedi:

“Prikupljamo općenite podatke o tome kako koristite proširenje, poput podataka o tome kako komunicirate s njim kada ga isključite i tehničkih podataka o tome kako funkcionira.”

To je Gumb Isključeno / Uključeno, kakva bi interakcija bila? Kad pravila zapisivanja nisu dovoljno jasna, onda je bolje ostani podalje od usluge koja je pruža.

dostupnost

Ovaj je dio presudan, momci. Nije važno jeste li zainteresirani za upotrebu ove usluge, ako niste u SAD-u, ne shvaćaš. Očito je da je Firefox ograničio pristup svojoj privatnoj mreži koju će koristiti oni s prebivalištem u Sjedinjenim Državama.

Ako na web stranicu pristupite s namjerom preuzimanja proširenja, ovo poruka o grešci iskočiti:

“Ovo je proširenje trenutno dostupno samo za korisnike desktop računala u SAD-u.”FVN poruka o pogrešci

Kompatibilnost uređaja

Ne znam jeste li primijetili, ali poruka o pogrešci navodi još jednu stvar da ograniči vašu pristupačnost. Firefox privatna mreža dostupna je samo za korisnici stolnih računala. Stoga, tko upravlja Firefoxom na svom mobilnom, neće dobiti priliku isprobati novu VPN uslugu.

To je odličan razlog da svoj interes prebacite na drugo VPN alternative jer oni imaju aplikacije za gotovo svaki veliki operativni sustav vani. To uključuje iOS, PC, Mac, Android, kao i FireStick.

Ako je proširenje samo dostupno za Firefox preglednik, Sjedinjene Države i korisnici desktop računala s računom Firefox, Mislite li da to vrijedi ići??

Ubrzati

Kada ocjenjujemo davatelje VPN-a, jedan od prvih čimbenika koje gledamo je ubrzati usluge. Šifriranje VPN-a će utjecati na vašu brzinu interneta drastično. Čak i vrhunski VPN-ovi u industriji imaju taj problem, ali oni optimiziraju svoje poslužitelje kako bi osigurali najbolju kvalitetu.

U pogledu brzine, bio sam prilično šokiran kada sam vidio da je Firefox Private Network brz. Jedva sam primijetio pad brzine interneta nakon što sam aktivirao proširenje. Dopustite da vam pokažem što imam:

Da bih pokrenuo postupak, napravio sam snimku zaslona vlastite brzine interneta bez upotrebe VPN-a Firefoxa.Brzina bez FPN-a

Sada, nakon što pritisnete tipku za povezivanje, rezultati su došli kao takvi.Povezano s FPN-om

Ako primijetite, brzina preuzimanja ne utječe mnogo. Međutim PING i Učitaj bile su glavne žrtve privatne mreže Firefoxa. Dakle, sve u svemu, u pogledu brzine, Firefox privatna mreža nije previše mutna.

Morate se sjetiti; samo usluga šifrira aktivnosti na svom pregledniku, ništa više. Možda su zbog toga rezultati nastali s minimalnim gubitkom brzine.

Pristupačnost sadržaja

Jedan od glavnih poslova VPN-a je sakrijte svoj identitet i pomoći vam zaobići regionalna ograničenja. Neću reći da Firefox Private Network to nije učinila, jer zapravo jest.

Međutim, (iako se koristio učinio puno), to nije činilo baš dobar posao. U redu, pa, priznajem, služba je mogla deblokirajte američki Netflix čim sam aktivirao produžetak. To nije sve; Čak sam uspio pristupiti Huluovom sadržaju u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ali nisam ja koji se to lako uvjeri, a ni ti ne bi trebao. Uporno sam pokušavao velike streaming usluge dok nisam stigao do HBO Now. Kao što sam gore spomenuo, izgleda da Firefox Private Network djeluje Cloudflare-ovi poslužitelji samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

A poznato je i da je HBO Now usluga dostupna samo američkim gledateljima, što znači da bi ga FPN trebao lako deblokirati. Pa, to nije bio slučaj. Blokiran sam ovim frustrirajućim greška:

HBO Now dostupan je samo u SAD-u i nekim američkim teritorijima.HBO sada pogreška FPN

Ostanimo na svijetloj strani. Ostale vrhunske VPN mreže mogu deblokirati tisuće usluga širom svijeta, uključujući SAD. Ali hey, Firefox privatna mreža može pristupiti Netflixu i Huluu. Dobar posao.

Presuda

Izjavio sam sve što trebate znati o Firefox privatnoj mreži. E sad, znate zašto biste trebali odabrati bolju alternativu. Za slučaj da se ne možeš omotati oko sebe, evo potpuni sažetak:

 1. Nema mnogo poslužitelja (Cloudflare-ova mreža) i ne morate odabrati s kojim ćete se povezati.
 2. Upitna pravila zapisnika koja bi u bliskoj budućnosti mogla utjecati na vašu privatnost.
 3. Brzina je dobra, ali postoje brži VPN-ovi vani. (Prijenos i Ping bili su jako loši).
 4. Dostupno samo u Sjedinjenim Državama osobama koje koriste radnu površinu.
 5. Ne šifrira podatke izvan preglednika Mozilla Firefox, što znači da sve što radite na drugim aplikacijama je ranjivo.
 6. Možete deblokirati Netflix i Hulu, ali sada nije deblokirao HBO. To je loše s obzirom da djeluje samo na poslužiteljima u Sjedinjenim Državama.

Naš glavni fokus: Firefoxove alternative privatnoj mreži

Sada kada znate zašto vam treba alternativa, vrijeme je za razgovor što smo mi zamjena VPN-a Firefoxa s. Žao mi je Mozille, ali moram to nazvati VPN (jer je jedan).

Odabir dobre VPN može biti zastrašujući proces, jer je na tržištu puno. Moraš uzeti u obzir svaki aspekt prema onome što trebate učiniti. Ali bez sumnje, trebate VPN koji to može štiti vas cijelo vrijeme bez obzira na to koji uređaj koristite, preglednik na kojem radite i zemlju u kojoj se nalazite.

Srećom, VPN-ovi na našem popisu danas vam pružaju sve gore navedeno. Moramo li započeti s pregledom? Evo najboljih opcija Firefox-ove privatne mreže.

ExpressVPN

CoverVPN Cover

ExpressVPN prva je na našem popisu. Pa, ne pokušava biti pristran, ali jest vrhunac u današnjoj industriji. Zašto ovo biramo kao prvi VPN koji zamjenjuje Firefox privatnu mrežu? To je zato što nudi mnogo više od usluge Mozille.

Firefox privatna mreža ima poslužitelje “tko zna koliko” samo u Sjedinjenim Državama. ExpressVPN, s druge strane, ima 3000+ poslužitelja u 94 zemlje, uključujući 25+ u SAD-u. To je prilično velika razlika ako mogu reći.

Kompatibilno, Firefoxov VPN djeluje samo na radnim platformama, dok su ExpressVPN-ove aplikacije dostupne na Android, iOS, PC, Mac. Oh, usput, ExpressVPN također ima ekstenziju za Firefox, tako da vam neće nedostajati ništa ako se pretplatite na njegovu uslugu.

Već duže vrijeme ExpressVPN bio je jedan od rijetkih pružatelja usluga deblokirajte bilo koji kanal širom svijeta, posebno značajne usluge poput Netflix, Hulu i HBO Now. Firefox Private Network dokazao je da može raditi taj posao, ali nije uspio s HBO Nowom. To nije baš obećavajuće.

Što se tiče privatnosti, ExpressVPN je poznat po tome stroga politika bez prijave. Ne čuva nikakve zapisnike niti pohranjuje bilo kakve informacije o aktivnostima korisnika. Pa ne mogu reći isto o Firefox privatnoj mreži. Izjavili su da se neki od naših podataka prikupljaju.

Konačno, pokazao se i privatni Internet Firefox brzo u odjelu za preuzimanje. No ExpressVPN je jedan od najbržih VPN-a koji su ikada postojali. Njeni poslužitelji su dobro optimiziran za Ultra-HD streaming bez obzira koliko je poslužitelj udaljen od vaše stvarne lokacije.

Unatoč tome što ste plaćeni-VPN, bit ćete dobivanje onoga što plaćate s trešnjom na vrhu dok koristite ExpressVPN. Pogledajte neke pokazatelje u nastavku da biste još više razumjeli ovog pružatelja usluga.

prozodija

 • Pametan DNS serviser (MediaStreamer)
 • OpenVPN protokol (između ostalog)
 • Šifriranje vojnog stupnja
 • Tisuće poslužitelja na 160 lokacija
 • Do pet istodobnih veza
 • 30-dnevna garancija povrata novca
 • Stroga pravila bez zapisivanja
 • 24/7 podrška uživo

kontra

 • Košta malo više od ostalih

NordVPN

NordVPN navlaka

NordVPN još je jedan od najboljih izbora za razmatranje upotrebe umjesto Firefox privatne mreže. U svijetu poznat kao VPN s najveća poslužiteljska mreža. Pa, složit ćete se nakon što vidite da ima više od toga 5000+ u 60 zemalja. Dakle, za razliku od Firefoxovog VPN-a, zapravo možete gledati koliko vam se sviđa BBC iPlayer, TSN i Viaplay bez obzira gdje se nalazite.

Ako Firefox pokušava pretvoriti svoj VPN u svoj preglednik, to neće značiti korisnike. Nije važno ako vam se ne sviđa nijedan drugi preglednik. Ako je Firefox vaš preglednik, NordVPN nudi vjerodostojno proširenje za to. Možete pregledavati anonimno, sigurno i slobodno uz NordVPN.

S druge strane, NordVPN je jedan od najsigurnijih VPN pružatelja usluga na svijetu. Ovaj je naslov ljubazan ekskluzivne značajke koju nijedan drugi VPN ne može ponuditi. Prvo razgovaramo CyberSec, što je tehnologija koja odskače bilo koju neželjeni softver koja može ciljati vaš uređaj. Govorimo o zlonamjerni softver, virusi i bilo koji zlonamjerni softver Tamo vani.

Drugi je njegov Značajka dvostruke VPN, koji omogućava da vaš promet prođe kroz dva odvojena VPN-a umjesto jednog. Ako ne znate što to znači, vaši će se podaci dvaput šifrirati AES-256-GCM na visokoj razini s 2048-bitnim DH tipkom. Mislim da se Firefox Private Network još nije približio takvoj enkripciji.

Po mom mišljenju, NordVPN je odlična alternativa Firefox-ovom VPN-u. Pogledajte još nekih značajki koje ovaj div nudi:

prozodija

 • Nulta-log politika
 • SmartPlay (Smart DNS)
 • 4800+ poslužitelja u 60 zemalja
 • Dvostruki VPN
 • Šest istodobnih uređaja
 • Deblokira HBO sada
 • CyberSec tehnologija
 • 2048-bitna enkripcija

kontra

 • Može biti malo brži na nekim poslužiteljima

BulletVPN

Poklopac BulletVPN

Možete se pitati zašto se mali VPN može natjecati s Firefox privatnom mrežom. Pa, veličina nije sve, to je ta kvaliteta tražimo ovdje. BulletVPN već dugo nema, ali uspio je privući stotine korisnika širom svijeta (naglasak je širom svijeta).

Činjenica da je bilo koji VPN dostupan na globalnoj razini uvijek ga označava postojanjem izvrsna alternativa Firefox-ovom VPN-u. BulletVPN ima poslužitelje u 30+ zemalja, strateški postavljen za besplatan, neograničen pristup internetu. Može se deblokirati poput korisnika Netflix i HBO Now s lakoćom. Ne mogu reći isto o Firefox privatnoj mreži.

Što se tiče sigurnosti, BulletVPN je na vrhu ljestvice zahvaljujući raznolikosti protokola. Morate se kretati između PPTP, L2TP, OpenVPN, IKEv1 i IKEv2. Kao savjet, pridržavajte se OpenVPN kao što je uvijek najbolje za sigurnost.

BulletVPN je pomalo pricano u odnosu na to koliko je mali, ali u njegovoj obrani, to je vrlo, vrlo brzo. Ako to želite streaming HD sadržaja ili igrati online igre, Poslužitelji BulletVPN-a dobro su optimizirani za takve zadatke. Nećete primijetiti kašnjenja ili kašnjenja dok to radite.

Ako želite znati više, pogledajte u nastavku:

prozodija

 • I dalje ne bilježi aktivnosti pregledavanja
 • Pet VPN protokola
 • Poslužitelji velike brzine
 • Bullet Shield tehnologija
 • Pet istodobnih veza
 • Deblokira glavne strujne kanale
 • Besplatno značajka Smart DNS
 • Dostupno na raznim operativnim sustavima
 • Politika povrata od 30 dana

kontra

 • Mala poslužiteljska mreža

SurfShark

SurfShark

Biti novi ništa se ne treba sramiti. Surfshark već dugo nema, ali ipak je uspio nadmetati divove u industriji. Kažu da su prvi dojmovi sve.

Moj prvi dojam o Firefox privatnoj mreži bio je ogroman poruka o grešci navodeći da je dostupan samo u SAD-u. To nije ugodan prvi susret.

Što se tiče SurfSharka, prvo što sam primijetio je da nudi neograničene istodobne veze. Eto, tako počnete s praskom. Niti jedan VPN na koji sam naišao u karijeri ne čini to. Također, mreža poslužitelja je prilično velika, nudi više od toga 800 poslužitelja u 50 zemalja.

SurfShark je također u mogućnosti deblokirajte Netflix i druge vrhunske streaming usluge širom svijeta, što ga čini vrlo dobrom zamenom za Firefox Private Network.

U redu, pa VPN uglavnom ističe se u privatnosti i sigurnosti. Međutim, postoji jedan nedostatak odjel za brzinu. Na nekim poslužiteljima nisu baš dosljedni, što je problem s obzirom da većina korisnika traži više opcija struje.

prozodija

 • Neograničene istodobne veze
 • Više od 800 poslužitelja u 50 zemalja
 • Šifriranje na visokoj razini
 • Deblokira Netflix, HBO Now i još mnogo toga
 • Višestruka značajka (Double VPN)
 • Automatski prekidač
 • Pravila bez zapisivanja

kontra

 • Malo skupo (mjesečna pretplata)
 • Neki spori poslužitelji

Najpopularnije alternative privatne mreže za Firefox – Odjava

Postoje desetine zemalja koje ne podnose slobodu interneta; tamo bi trebao biti prisutan VPN. Međutim, budući da nedostaje puno faktora koji ga čine dobrim VPN-om, dobili ste se savršene zamjene. Prođite kroz popis i provjerite koji vam najbolje odgovara. Ako vam treba pomoć, budite sigurni da ćete me vikati komentari ispod.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me