Najbolji 5 eSports streaming kanala

Posljednjih nekoliko godina značajno je za streaming. Sve veći postotak gradskog stanovništva odmiče se od tradicionalne televizije i zakačuje se na streaming usluge.

Najbolji 5 eSports streaming kanala

Najbolji 5 eSports streaming kanala

Novo doba

Postoji nekoliko razloga zbog kojih je streaming zamijenio televiziju mnogim ljudima, posebice novijim generacijama. Raznolikost i laka dostupnost dva su glavna faktora.

Bilo da se radi o sadržaju uživo ili na zahtjev, streaming nudi daleko veću raznolikost nego što je televizija ikad mogla. Budući da je pristup Internetu dostupan širom svijeta, streaming je cvjetao lako.


Unatoč raznovrsnom sadržaju koji nudi, streaming košta puno manje od kablovske ili satelitske televizije. Čak su i tradicionalne TV emisije dostupne za streaming, zbog čega ljudi odustaju od kablovske veze. 

Sportska struja

Donedavno je sport bio jedino za što je ljudima potreban televizor. Ali sada postoji nekoliko streaming usluga posvećenih sportovima uživo. Iako su ovo loše vijesti za industriju kablovskih i satelitskih televizija, odlična je vijest za one koji su oduvijek željeli više sportskih streaming usluga, čak i ako je NFL srušio puno svoje baze obožavatelja, a Nike je vrijeđao zemlju koja ga je obogatila. Under Armour voli odluku Nike Kaepernick, ali to je druga tema!

Iako su tradicionalni sportovi dostupni i na televiziji i na streaming platformama, eSports je uglavnom dostupan na streaming uslugama. eSports je natjecanje ili turnir koji uključuje video igre.

To je još uvijek tržno niša, ali sve veći broj entuzijasta doveo je do stvaranja nekoliko platformi za streaming e-sportova.

Danas strujanje ima daleko veći doseg od tradicionalnih platformi. To je razlog zašto mnoge eSports organizacije uživo prenose strujna natjecanja i turnire kako bi poboljšale svoj broj, a isto tako dovele i sponzore. Čitav dio je često posvećen upravljanju strujenjem.

Najbolji kanal za eSports streaming

Ovdje ćemo pogledati neke od najpopularnijih platformi za streaming e-sportova.

1. trzanje

Najranija platforma za streaming e-sportova, Twitch je započeo za live streaming u video igrama 2011. godine. Budući da video igre tada nisu imale namjensku platformu za streaming, Twitch je postao ogroman uspjeh već u prvim danima. Zbog popularnosti platforme, Amazon ju je kupio za 970 milijuna dolara.

Nakon akvizicije, platforma je stekla razne nove grane izvan videoigara za ugostiteljstvo svim vrstama streama.

Osim sporta, Twitch ima i redovne streaming usluge. Twitch se također bavi mikrotransakcijama od 2016. godine, nakon uvođenja vlastite kripto valute pod nazivom Bits, koja bi se mogla koristiti za navođenje naknada za emitiranje kao znak zahvalnosti. Iste godine platforma je predstavila Twitch Prime, nešto što je u skladu s amazonskim premijerom.

2. mikserom

Radi se o Microsoftovoj platformi koja se ranije zvala Beam, prije nego što ju je Microsoft otkupio. Ono što Mixer izdvaja od ostalih je niska kašnjenja između emitiranja i sadržaja koji dolaze do gledatelja.

To znači da korisnici mogu gledati događaj u stvarnom vremenu, baš kao što se odvija. Nekoliko drugih sportskih streaming usluga pati od 10 ili 20 sekundi kašnjenja, ne zadržavajući akciju u stvarnom vremenu. Mikser također omogućava gledateljima da izravno komuniciraju s nekim igrama dok se odvijaju.

3. YouTube Gaming

Ova platforma okuplja sadržaje e-sportskih sadržaja uživo i na zahtjev. Možete gledati događaje uživo kako se odvijaju u stvarnom vremenu ili pregledavati ogromnu videoteku da biste odabrali željene videozapise o igrama.

Streaming uživo i dalje ostaje glavni fokus YouTube Gaminga, ali zato što ima i odjeljak na zahtjev, pretraživanje videozapisa o igrama ne samo da je lakše, već je i puno zabavnije. YouTube Gaming omogućuje korisnicima premotavanje unatrag uživo, reproduciranje određenih dijelova ili gledanje od početka.

4. Facebook igranje

Facebook Gaming novi je sudionik na tržištu e-sportova za streaming, ali budući da je to Facebook, već je uspio utjecati na industriju. Platforma je pokrenuta tek ove godine i zove se FB.gg.  

Facebook Gaming analizira stranice koje su se korisnicima svidjele i grupe kojima su se pridružili kako bi prilagodili sadržaj uživo. Facebook Gaming streaming uživo se mogu naći i na Facebook news feedu. Prije lansiranja, Facebook Gaming je također zaveo gledatelje s drugih platformi da se pridruže njihovoj platformi.

No, iako je Facebook Gaming još uvijek vrlo mlad, on nije iza sebe u sakupljanju nekoliko ekskluzivnih prava na emitiranje, uključujući i Serije ESL Pro League i ESL One, serija Gfinity Elite, Twin Galaxies ‘ H1Z1 Pro liga, i Hi-Rez Studios Paladini Premijer liga.

5. Parni TV

Jedan od najnovijih ulagača u industriji streaminga eSports je Steam.tv. Iako već postoji nekoliko drugih igraćih platformi, programeri Steam TV-a privlače gledatelje uživo prijenosom video igara unutar Steam zajednice.

Steam TV ima i niz drugih korisnih značajki, poput integracije razgovora. Na platformi korisnici mogu odvojiti javni chat od osobnog razgovora.

Ugrađen je i glasovni chat za Google Chrome. Iako se Steam TV još uvijek nije koristio za veće emisije, polako postaje popularan i kod emitera i kod publike..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me