Studenti zaobilaze školski WiFi vatrozid s VPN-om kako bi se igrali Fortnite

Fortnite je neizmjerno popularna video-igra koja ima 3,4 milijuna aktivnih igrača i donosi preko 120 milijuna dolara prihoda. Igra također ima igrače značajnih videoigara poput Drakea. Fortnite je trenutno najpopularnija video-igra na ovom planetu. Pokretanje ove igre je zanimanje i zalaganje djece koja se igraju čak i kada bi trebala studirati u svojim školama. Dolaskom Fortnitea na pametne telefone iPhone, iPad i Android, učenici su tražili načine za igru ​​dok su povezani sa školskom WiFi mrežom. To u mnogim slučajevima nije moguće zbog činjenice da škole aktivno zabranjuju Forniteove poslužitelje.


Studenti zaobilaze školski Wi-Fi vatrozid s VPN-om kako bi se igrali Fortnite

Studenti zaobilaze školski Wi-Fi vatrozid s VPN-om kako bi se igrali Fortnite

Pametni studenti

Otkad je pušten Fortnite mobile, nastava je postala učiteljsko bojno polje za učitelja u odnosu na učenike. Za škole je lako onemogućiti pristup određenim programima putem Wi-Fi-ja. No pametni studenti pronašli su način da se zabrane preko upotrebe VPN-ova.

U školama je teško zabraniti učenicima igranje igara. Ako školske vlasti dodaju sloj sigurnosti blokirajući sve VPN-ove, učenici još uvijek mogu pristupiti Fortniteu bez problema. Mnogo toga što škola može učiniti kako bi ograničila pristup Wi-Fi-u učenicima. Pristup internetu je uvijek potreban za širenje obrazovanja u modernom svijetu, ali Internet se može koristiti za igranje igara bilo gdje, čak i u učionicama.  

Zašto koristiti školski Wi-Fi?

Učenici koriste školski Wi-Fi jer će igranje Fortnitea na mobilnim podacima prilično brzo potrošiti ograničenje podataka što može povećati račun. Studenti su pronašli novu ideju da zaobiđu školski Wi-Fi uz pomoć virtualne privatne mreže (VPN). To je softverska usluga koju korisnici interneta koriste kako bi sakrili svoj identitet na webu.

Ušteda novca, izbjegavanje vlasti

VPN-ovi bi trebali dodati sloj sigurnosti koji vam pomaže izbjeći cenzuru i slobodno pristupiti resursima. Na primjer, pomoću VPN-a možete zaobići regionalna ograničenja i pristupiti web lokacijama i aplikacijama koje bi se obično blokirale u vašoj regiji. VPN prisiljava vašu vezu da putuje kroz njegove poslužitelje i neprestano ažurira IP maskirajući ga s drugim. Ovdje su učenici koristili VPN kako bi pristupili Fortniteu u svojim školama izbjegavajući Wi-Fi vatrozid škole.

Na internetu postoji više videozapisa u kojima studenti igraju Fortnite u svojim učionicama. Ovi videozapisi također ih prikazuju zaobilazeći Wi-Fi ograničenja upotrebom VPN-ova. Sada se pretvorio u trku u naoružanju, čim školska uprava identificira VPN koji djeca koriste, to odmah i blokira.. 

Iznenađujuće, postoji YouTuber koji je pronašao način za daljinsko povezivanje sa svojim kućnim računalom putem Chromebooka. YouTuber je školsko dijete od 14 godina s korisničkim imenom dowcwow. 

Ostale zanimljive statistike pokazuju da je preko 90% učenika u školi barem jednom igralo Fortnite. Učenici kažu da je teško igrati Fortnite u učionici, jer mobilni telefoni nisu dozvoljeni na otvorenom. Ali kad god mogu, igraju igru ​​slobodno koristeći školski Wi-Fi.

Kako deblokirati Fortnite u školi pomoću VPN-a

Čitav proces zaobilaženja zaštitnog zida škole i pristup aplikacijama i web mjestu koje su blokirane u tom je procesu prilično jednostavan. Slijedite ove korake da biste igrali Fortnite u školi na Androidu, iPhoneu, iPadu, PC-u ili Mac-u:

  1. Prije svega, prijavite se s davateljem VPN usluga.
  2. Zatim preuzmite i instalirajte VPN aplikaciju na isti uređaj na kojem želite neograničeno igrati Fornite.
  3. Pokrenite VPN aplikaciju i prijavite se.
  4. Unutar aplikacije spojite jedan od mnogih VPN poslužitelja.
  5. Sada ćete moći igrati Fornite bilo gdje u bilo koje vrijeme, čak i u školi ili na poslu.

U smislu najboljeg VPN-a za Fortnite, ExpressVPN nalaze se točno na vrhu. Oni imaju 30-dnevno jamstvo povrata novca kao i globalnu VPN mrežu koja se širi po cijelom svijetu. Također nude neke od najbržih VPN servera.

Od VPN-ova do virtualnih stolnih računala

Studenti priznaju, zbog stroge politike škole koja blokira VPN-e, teško je pronaći VPN koji nije blokiran. Tada je nastala ideja o virtualnoj usluzi radne površine. Učenici dobijaju besplatni Chromebook od škole za rad u nastavi koji se sada koristi za igranje igara korištenjem usluga virtualne radne površine.

Prema učenicima, Chromebook ima ugrađenu značajku koja im omogućuje lako povezivanje s bilo kojim računalom. Jedini zahtjev je konfigurirati računalo za strujanje aplikacija Chromebooka. Postupak postavljanja ovog sustava prilično je jednostavan, međutim, postoji zaostajanje u strujanju, ali učenici su više nego spremni žrtvovati se da bi se Fortnite mogao igrati u školi.

Do sada nije uhvaćen niti jedan student pomoću ove metode. Usluga Google Remote Desktop još nije blokirana u školama. Učenici su, u međuvremenu, uvjereni da će pronaći druge načine ako školske vlasti to previše blokiraju. Mogućnost zaobilaženja ograničenja Wi-Fi-ja u školi, igranje igre i dalje se ne dohvaća djeluje u korist učenika motivirajući ih da nastave igrati igre.

Prema nekim kritičarima, fascinantno je ono što su učenici postigli zaobilazeći školski Wi-Fi vatrozid. Za njih je to sjajno iskustvo učenja koje će pomoći učenicima u budućnosti. Međutim, također je važna koncentracija u učionici.

Učenici zaobilaze školski Wi-Fi vatrozid s VPN-om – završiti

Škole širom Sjedinjenih Država pružale su Wi-Fi usluge učenicima u bolje obrazovne svrhe. No studenti su pronašli načine korištenja tih besplatnih usluga za igranje igara. Nije mnogo što škola može učiniti kako bi učenicima ograničila igranje ovih igara. Međutim, sustav u kojem će uslijediti posljedice ako se studenti ne usredotoče na studij mogao bi u određenoj mjeri smanjiti nepotrebno korištenje Wi-Fi-ja u školi.

Ili ih pustite da nastave, pola zabave za koju osjećaju da rade nešto što im odrasli govore i ne previše. Zanemarite problem i možda će najinteligentniji učenici shvatiti da postoje bolje stvari za njih.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me